Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266878 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1080 -: Септември 09, 2012, 07:37:35 pm »
Ами, естествено че са прогресивни.  ;D На едно място ли да стоят? И ти с тях?  ;D

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #1081 -: Септември 11, 2012, 05:47:23 pm »
Здравейте, мисля,че има значение в Прогресивните карти на двама партньори съвпада на Прогресивна Луна на единия партньор с Прогресивно Слънце на другия.
Освен това и двете Прогресивни Луни са в един знак,обаче едната е на 27 в Телец а другата на 4 в Телец.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #1082 -: Септември 11, 2012, 06:16:10 pm »
Здравейте, мисля,че има значение в Прогресивните карти на двама партньори съвпада на Прогресивна Луна на единия партньор с Прогресивно Слънце на другия.
Освен това и двете Прогресивни Луни са в един знак,обаче едната е на 27 в Телец а другата на 4 в Телец.

Добре е прогресивните Луни да са в един и същи знак - винаги партньорите ще имат еднакви теми за нищене в дадения период на "съвпад".  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #1083 -: Септември 11, 2012, 06:26:38 pm »
А мислиш ли че има значение съвпад на Прогресивна Луна на единия с Прогресивно Слънце на другия
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Grace

• 2257
« Отговор #1084 -: Септември 11, 2012, 06:48:16 pm »
А мислиш ли че има значение съвпад на Прогресивна Луна на единия с Прогресивно Слънце на другия

да, много е добре. ако и прогресивни Венера или Марс правят аспекти към личните планети на другия / без Меркурий / -още по-добре !

*

Papy

• 4343
« Отговор #1085 -: Септември 11, 2012, 07:05:13 pm »
Сори за смешния въпрос :)
Има ли начин в астрото да се видят прогресивни партньорски карти?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1086 -: Септември 11, 2012, 07:06:40 pm »
Заедно ли? Не. Аз си ги отварям една до друга на екрана. Въпреки,ч е моята вече наизуст я знам и си я налагам на другата и без да гледам.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #1087 -: Септември 11, 2012, 07:10:30 pm »

да, много е добре. ако и прогресивни Венера или Марс правят аспекти към личните планети на другия / без Меркурий / -още по-добре !

потвърждавам. Прогресивното Слънце се задържа доста дълго в един знак, и често личността си намира хора със този знак акцентиран по някакъв начин в натала.

Пример - прогр Слънце на Х. в Дева, в дадения период Х. ще среща личности със стелиуми в Дева, Слънце в Дева, асц Дева, Луна в Дева, хора, които по натал имат тези енергии.

Наблюдавала съм и дълготрайни връзки започнали при прогр Луна на единия партньор в съвпад с натални планети на другия партньор и продължила докато се изредят всички съвпади на прогр Луна, в няколко знака (връзка продължила 8-9 години). Прогр Луна смени 3 знака.  ;) 
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #1088 -: Септември 12, 2012, 03:14:54 pm »
Явно по-рано трябваше да се заинтересувам от астрология. Цял ден си гледам прогресията за 2012 г., много грешки щях да избегна, ако бях зачела предварително някои неща.
Потвърждавам казаното от Анабел - прогресивно Слънце ми е  в Риби и животът ме срещна с човек Риби. Само дето по-късно ме разочарова и прекъснах връзката.
На мен наталната Луна (3 д.) ми е  в същият знак като прогресивни Слънце, Луна, Меркурий и Венера (8д.) - в Риби. А и натална Луна в Риби (3д), съвпада с прогресивен меркурий (8д). Още не мога да го обясня за себе си, ще търся да чета.

Когато едната прогресивна карта на един от съпрузите е с много положителни аспекти, а другата е доста напрегната като аспекти, двете заедно ли трябва да се разглеждат?

П.С. Този сайт ми хареса, описва в таблици аспектите на транзитните планети: http://www.anesway.info/as_asp_pl.php#t3
« Последна редакция: Септември 12, 2012, 04:04:10 pm от jasmin_veni »

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #1089 -: Септември 21, 2012, 08:26:46 am »
Забелязвам, че когато Луната участва в трудна конфигурация с други планети по натал и прогресивната Луна е в знака, управляван от тези планети, периода е изпълнен с трудности и напрежение. Например синът ми има Тао квадрат  Луна / Слънце / Сатурн и когато прогресивната Луна навлезе в Козирог, сякаш се задейства цялата конфигурация - стана по-затворен в себе си, болезнено чувствителен, на няколко пъти се разболя. При мен Луната е в квадрат към Нептун и при прогресивна Луна в Риби бях се изолирала почти напълно от света, загубих близки за мен хора, изживявах тотален емоционален срив.
При вас има ли подобно съответсвие или са някакви съвпадения, продиктувани от други фактори?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Papy

• 4343
« Отговор #1090 -: Септември 21, 2012, 10:01:26 am »
Не съм забелязала, но ще проверя.

Аз искам да помоля за съвет.
Най-точният аспект в картата ми е квадрат слънце-уран
По някое време по прогресия уран става ретрограден, и по друго време квадратът става точен. И в двата случая има конкретно събитие, но като тайминг се разминават с около година. Което ме навежда на мисълта, че часът не е точен. Някакви идеи кое как да се корегира, или е нормално да има "откат" :)?

Пробвах с +-5-10 мин разлика с часа, но все пак това е уран, не е луна

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #1091 -: Септември 21, 2012, 10:42:49 am »
Ами според мен, за да напаснеш нещата, трябва да си родена един ден по-рано или по-късно ( Слънцето плюс, минус 1 гр. ). Иначе прогресиите на транссатурновите планети са бавни и една година разминаване би трябвало да е ок.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1092 -: Септември 21, 2012, 02:41:16 pm »
Прогресията е в сила градус преди и след, така че само по нея е труден тайминга. И аз имам такива събития - на половин греадус от точния аспект, но това са доста месеци. Или след това. Дирекции понякога засичам, но по принцип очаквам събития около точния аспект, а това са месеци.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1093 -: Септември 21, 2012, 03:19:35 pm »
Ами тогава как смятаме по-точен тайминг? Щото те и някои транзити са бавни?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1094 -: Септември 21, 2012, 03:51:02 pm »
Aз не мога да кажа, че мога да сметна до ден точно. като събера транзит+прогресия+дирекция, като за дирекцията търся точния градус, горе-долу до два-три месеца най-близо го докарвам. После гледам лунари обикновено и търся повторение или тригер.  :-[

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1095 -: Септември 30, 2012, 02:18:58 pm »
Да отчета един познал астролог и тук: миналата година ми беше написал за пр новолуние в 11ти дом върху натален Нептун У2, че ще донесе яснота, ще хвърли светлина какво искам наистина (не какво си мисля, че искам или ще искам), какво ме води напред, за какво мечтая (ама наистина, отвътре), накъде искам да вървя и защо. Е, прав се оказа. Малко бавно схванах, но започна да ми се изяснява. Така мисля най-кратко и ясно ми се проявява пр новолуние тази година. Нещата започнаха да ми се изясняват, провокирани от много дребни наглед случки около мен и хора. И започна да се намества и конкретния план. Но нещата се измерват в месеци, ако не и години, де. Не е като да ми се е тропнало разрешение на нещо ей сега. Примерно, сигурна съм, че искам второ дете (Сатурн игра тук също). Както и къде ще учи синът ми (пр новолуние в 9ти, надалеч, образование)... Такива работи.
« Последна редакция: Септември 30, 2012, 02:48:07 pm от Ronia »

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1096 -: Септември 30, 2012, 05:21:52 pm »
Oще нещо да попитам- Пр.Луна в Рак-12н -съвпад с Дир.Юпитер и сол.Юпитер (У12нат.) може ли да дава емиграция или по-вероятно изолация и ограничения.

« Отговор #1097 -: Септември 30, 2012, 05:38:42 pm »
Прогресивна Луна през 7 дом ,съвпад с нат.Луна и опозиция  с Уран в хороскопа на мъж как би могло да се тълкува? Луна е У1,а Уран -У8.

Раздяла с настоящата партньорка поради извънбрачна афера (от негова страна) или среща с нова жена, привличаща го силно секуално, с която ще поддържа свободна връзка.

При У1 (и то Луна) в 7-ми дом в опозиция с Уран в 1-ви бих казала, че не гори от желание да поддържа стабилна връзка. Ако Луната е в Козирог обаче, би могъл да търси точно това - продължителна връзка, партньор, на когото може да се довери спокойно, но да не успява да поддържа отношенията достатъчно дълго, за да прераснат в нещо по-сериозно. Връзките му започват и завършват изненадващо. Проблеми с майката?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1098 -: Септември 30, 2012, 08:00:59 pm »
Oще нещо да попитам- Пр.Луна в Рак-12н -съвпад с Дир.Юпитер и сол.Юпитер (У12нат.) може ли да дава емиграция или по-вероятно изолация и ограничения.

Може, защото Луната дава промени, а в Рак е силна. Макар че аз за себе си все още не съм намерила потвърждение на ролята на 12ти в емиграцията, за мен е 9ти. И ако има индикации по 4ти за промяна - тогава има силна вероятност.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1099 -: Ноември 21, 2012, 11:53:44 pm »
В доста черни краски си описала ситуацията - типично проявление на транзитния Сатурн в съвпад с Луна и Плутон в Скорпион. Такъв тотален блокаж ми е трудно да си представя в абсолютно всички сфери, все някъде трябва да е насочен фокусът. Мисля, че емоционалните проблеми са приоритетни към момента, а вътрешното чувство за несигурност рефлектира и във външния живот, привлича финансови несполуки, създава усещане за изолация, недоимък, понижена самооценка. Възможни са и по-обтегнати отношения у дома или да се чувстваш неспокойна, тревожна, напрегната.

Сатурн, преди ингреса в Скорпион, е минал през Десцендента, направил е опозиция с Венера, а след това с Марс... Случайно в тоя интервал от време да си започнала и прекратила любовна връзка?

Мисля, че след секстила на транз. Юпитер с нат. Венера предстоят по-добри времена, след това ще направи и тригон с Луната ти - ако не донесе значими събития, то поне емоционално би трябвало да се стабилизираш, да съзреш благоприятните възможности около теб, тогава няма да ти изглежда всичко толкова негативно.

В общи линии това е по картата, която си постнала, без данни не работя, а и нямам много време да пиша.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.