Венера, не мисля, че човек с квадратура Марс/Уран (натална или прогресивна) ще изпитва липса на енергия. По-скоро ще му е трудно да контролира изблиците на енергия и/или гняв. Но за прогресивната трябва да се провери състоянието на натален Марс. Твоят натален Марс е дебилитиран в Рак, все пак има достатъчно на брой квадратури (с Плутон, Венера, Меркурий), за да има какво да го "ръчка" да се изявява. Но заради есенциалния му статус е възможно да се чувстваш сякаш ти липсва енергия да направиш нещата, които най-силно желаеш, сякаш външни обстоятелства непрекъснато те спират и ти трябва да се сражаваш с тях.
Квадратурата между прогресивен Марс и натален (прогресивен) Уран е все още много широка, според мен. Марс е най-бавната от т.нар. "бързи" планети. Квадратурата ще стане точна някъде около 2030г.
Моето лично мнение. Най-силните аспекти са между транзитни и натални планети. Те сякаш имат по-голяма способност да се изявят във външен план като реални събития. Следват аспеките между прогресивна и натална планета, но ако липсва подходящ транзит към този аспект и по темата на аспекта, всичко може да остане на вътрешен план, вътрешно състояние на индивида. От малкото ми опит съм наблюдавала значимо събитие в живота на натива да се случва при комбинация от двете - прогресивна планета в аспект с натална, аспектирани от транзитна.