Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267747 Прегледи
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1240 -: Април 02, 2013, 03:52:50 pm »
Венера, не мисля, че човек с квадратура Марс/Уран (натална или прогресивна) ще изпитва липса на енергия. По-скоро ще му е трудно да контролира изблиците на енергия и/или гняв. Но за прогресивната трябва да се провери състоянието на натален Марс. Твоят натален Марс е дебилитиран в Рак, все пак има достатъчно на брой квадратури (с Плутон, Венера, Меркурий), за да има какво да го "ръчка" да се изявява. Но заради есенциалния му статус е възможно да се чувстваш сякаш ти липсва енергия да направиш нещата, които най-силно желаеш, сякаш външни обстоятелства непрекъснато те спират и ти трябва да се сражаваш с тях.

Квадратурата между прогресивен Марс и натален (прогресивен) Уран е все още много широка, според мен. Марс е най-бавната от т.нар. "бързи" планети. Квадратурата ще стане точна някъде около 2030г.

Моето лично мнение. Най-силните аспекти са между транзитни и натални планети. Те сякаш имат по-голяма способност да се изявят във външен план като реални събития. Следват аспеките между прогресивна и натална планета, но ако липсва подходящ транзит към този аспект и по темата на аспекта, всичко може да остане на вътрешен план, вътрешно състояние на индивида. От малкото ми опит съм наблюдавала значимо събитие в живота на натива да се случва при комбинация от двете - прогресивна планета в аспект с натална, аспектирани от транзитна.
« Последна редакция: Април 02, 2013, 03:57:07 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1241 -: Април 02, 2013, 06:05:57 pm »
И аз съм с ъглов Марс, в долна кулминация. От миналата година имам прогресия на Юпитер към него, точен квадрат - годината беше белязана с доста промени, за най-важни от които считам смяната на работа и преместването в друго жилище, по принцип рядко се местя някъде. Свикнала съм да живея на едно място и като котките силно се привързвам към мястото, което обитавам, вкл. работно.

Миналата година имах чувството, че съм пред колапс, неистово се нуждаех от промяна, но същевременно ме беше страх, изпитвах несигурност... И по тоя квадрат предприех тази важна стъпка в живота си и черните облаци лека-полека започнаха да се изчистват.

Така че квадратът по прогресия не ми е попречил, още повече - по същото време имах много гадни дирекции - дир. Слънце в квадрат с нат. Сатурн, дир. Луна в съвпад с нат. Сатурн, после дир. Слънце в опозиция с нат. Уран и накрая дир. МС в съвпад с нат. Плутон. В момента имам дир. Луна в квадрат с нат. Уран.

Изхвърлих всичко ненужно - в пряк и преносен смисъл...
Тогава мислех, че ще мра, но впоследствие осъзнах, че и такива дирекции се преживяват. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1242 -: Април 03, 2013, 08:12:26 am »
:blink:Направо сте невероятни.Благодаря Ви от сърце. :88: Наистина,че квадрата дава повече "шугавост" и наложаща нужда от промени...Така и го усещам!!! Искам най-ве4е  Промяна в работата си,изчерпах се на това работно място и ми е "тегаво",но няма алтернатива в момента,в личния живот също нещата не вървят...,в социалните контакти също "батак",направо е кошмар. :'(
Благодаря Ви момичета-без Вас съм "за никъде".
А това е за Нова.../искаше Натала ми/

Венерка, благодаря, чак пък натал.. ))) но много мило! Просто за марса попитах )))

Лелее, ма ти си била опасна мома, ей, да не ти е насреща човек ))))))
« Последна редакция: Април 03, 2013, 08:21:03 am от Нова »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1243 -: Април 03, 2013, 08:41:15 am »
просто искам да споделя, че всъщност при мен не само транзитите ме подлудяват....
прогресивната ми луна в Скорпион май е се опитва да ме докара до дъното....  :scorpios:
аз май доста съм я пренебрегнала/подценила като влияние.....сега се позачетох.....явно сега ще става/или не човек от мен...
http://alookatthehours.com/?p=86
статията е много хубава....

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1244 -: Април 03, 2013, 10:42:39 am »
Хубав сайт, благодаря Ванила.

В кой дом ти е прогресивната луна и в кой знак наталната?
Странно при мен пр. луна в скорпион беше много запомнящ се период, но не бих казала с лошо. Наталната ми луна е огнена и би трябвало прогресиите й във воден знак да са тежки, но тогава не беше. За сметка на времето когато беше в риби в 8ми дом - толкова зле се чувствах, всеки ден скачах от балкона.  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1245 -: Април 03, 2013, 10:49:01 am »
Преминаването на прогресивната Луна през 8 дом беше труден период и при мен, саге е в Скорпион/12 дом - ами, търпи се... Най-отвратителният ми период беше при прогр. Луна във Везни/11 дом - усещаше се повече като скорпионска.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1246 -: Април 03, 2013, 11:18:14 am »
аз щях да си прикачвам картата, но не знам какво съм направила....
ами статията за мен е много ....е много за мен......не знам как ще премина през този период.....но вече съм започнала със скорпионските истории...както предполагам ви е ясно от постовете ми......
искам всичко да е наред и да си дойда на мястото....явно ще е доста трудно...
преминаването на прогр. луна през 8-ми дом сякаш не ми е било толкова важно.......сега хем се чувствам силна, много жена...хем тази сила и това чувство ме подхлъзват......
определено ще изследвам и осъзная наталното положение на луната си наистина през този период....
« Последна редакция: Април 03, 2013, 11:22:57 am от vanilla »

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #1247 -: Април 03, 2013, 11:18:58 am »
Най-трудния ми период беше през Риби -6 и 7 дом.Сега е в 8 дом Телец,през 8 също ми беше доста тежко ,но вече преминава,в края на май отива в 9 дом :rolleyes: 

ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #1248 -: Април 03, 2013, 11:22:32 am »
Да те попитам vanilla виждам,че твоята Прогресивна Луна е в 9 как се отрази на пътуванията,нещо пътувания в чужбина?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1249 -: Април 03, 2013, 11:24:35 am »
Да те попитам vanilla виждам,че твоята Прогресивна Луна е в 9 как се отрази на пътуванията,нещо пътувания в чужбина?
ами предстои ми пътуване, надявам се да се осъществи......ако тайните ми си останат такива.... :-[

*

Нова

• 3491
« Отговор #1250 -: Април 03, 2013, 02:05:44 pm »
Как тълкувате съвпад на прогресивен асцедент с натален хирон? Или не го тълкувате и щото е хирон не му обръщаме внимание?
Аха, прогресивният ац е в телец, а натално хирон и венерка са точно каре...???
« Последна редакция: Април 03, 2013, 02:17:11 pm от Нова »

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1251 -: Април 04, 2013, 05:58:30 am »
Как тълкувате съвпад на прогресивен асцедент с натален хирон? Или не го тълкувате и щото е хирон не му обръщаме внимание?

Някаква сериозна промяна във вижданията на аза.
Къде е Хирон в натала, освен в Телец? В кой дом се пада и какво управлява Венера?
По домовете ще се разбере какви теми засяга карето. Хирон ни учи къде да работим в този живот, какво имаме да плащаме от минали инкарнации. Той освен лечител е и самата "болест".

*

Нова

• 3491
« Отговор #1252 -: Април 04, 2013, 08:23:03 am »

Къде е Хирон в натала, освен в Телец? В кой дом се пада и какво управлява Венера?
По домовете ще се разбере какви теми засяга карето. Хирон ни учи къде да работим в този живот, какво имаме да плащаме от минали инкарнации. Той освен лечител е и самата "болест".

Зара, супер си, благодаря! Хирон е във 2, венера в 12 го управлява, както и една интерсептирана везна в 7... Та... каква ми е болестта?

Да не стана тайна любовница за пари? )))))) :rolf:

Не,  не вярвам, аз го играя ледената независима кралица и хич да не си мислят някви мъжленца, че могат дори да си помислят, че ще им увисна на врата!

Друга ми е болестта, кажи!

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1253 -: Април 04, 2013, 12:18:33 pm »

Зара, супер си, благодаря! Хирон е във 2, венера в 12 го управлява, както и една интерсептирана везна в 7... Та... каква ми е болестта?

Да не стана тайна любовница за пари? )))))) :rolf:

Не,  не вярвам, аз го играя ледената независима кралица и хич да не си мислят някви мъжленца, че могат дори да си помислят, че ще им увисна на врата!

Друга ми е болестта, кажи!

Нещо с партньорските пари ще да е. Ето ти един линк с инфо за твоят Хирон:
http://pims.ucoz.net/board/planetite_v_domovete/planetite_vv_2_ri_dom/18-1-0-184 и за Хирон в Телец:
http://pims.ucoz.net/board/planetite_v_znacite/planetite_v_telec/30-1-0-378

Кирил има сериозни наблюдения върху Хирон, но не иска да направи курс :(

*

Нова

• 3491
« Отговор #1254 -: Април 04, 2013, 12:26:42 pm »
Благодаря, Зара, ще прочета, при все че не съм от четящите, по друг начин усвоявам информацията и обичам да ми се казва.. Но това е от наталните аспекти.

Инак, поулучила съм го значи с любовта и парите. Обаче видях, че всъщност има време до точния съвпад, значи дотогава може да стана меркантилна партньорка.

Благодаря ти и хубав ден!

« Отговор #1255 -: Април 04, 2013, 06:57:17 pm »
Интересува ме как влияе прогресивен Марс за мъж в съвпад с Имум цели...В наталната карта се намира в 3-ти дом...И прогресивен Меркурий в съвпад с Десцендента в картата на жена.Меркурий се намира в 5-ти натален дом.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1256 -: Април 04, 2013, 07:18:31 pm »
Интересува ме как влияе прогресивен Марс за мъж в съвпад с Имум цели...В наталната карта се намира в 3-ти дом...И прогресивен Меркурий в съвпад с Десцендента в картата на жена.Меркурий се намира в 5-ти натален дом.

Марс в кой знак е? Меркурий в кой знак? ИЦ и ДСЦ в кой знак са?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1257 -: Април 04, 2013, 07:24:03 pm »
Марс и Медиум Цели са в Телец,а 2 градуса след Имум цели е Близнаци...Относно  наталния Меркурий,той е на 29,5 градуса в Козирог,Десцендента е Риби
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1258 -: Април 04, 2013, 07:49:51 pm »
Марс и Медиум Цели са в Телец,а 2 градуса след Имум цели е Близнаци...Относно  наталния Меркурий,той е на 29,5 градуса в Козирог,Десцендента е Риби

Възможно е проблем със здравето на родител ,поради нещастен случай, апандесит , проблеми с корема ...операции  когато Марс попадне на ИЦ. Конфликти с родител. Възможни са загуби. Внимание от пожар в дома....В този период не е удачно се купува и продава недвижимост , особено , ако Марс не е силен в радикса.

За Меркурий...среща с по-млади хора и общуване с тях. Много приказки..не всички са истини
...За да се запази от лъжи , клевети и спетни човек следва да бъде особено предпазлив.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1259 -: Април 04, 2013, 08:43:28 pm »

...За да се запази от лъжи , клевети и спетни човек следва да бъде особено предпазлив.

И да внимава с кого контактува ;)