Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267658 Прегледи
*

Shreya

• *
  • 414
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1340 -: Юли 25, 2013, 11:09:04 pm »
След няколко години пр Слънце ще направи съвпад с натална Венера. Слънцето е У5, а Венера - У1. Та се чудех... да не ми донесе бременност? :rolleyes:
Темите са:
Брак, любов,пари...От статуса на планетите ще стане ясно,какъв ще бъде ефекта от прогресията..Но..,като цяло любовта е в кърпа вързана.
Ще видя и аз любов, дано да е на хубаво  :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1341 -: Юли 26, 2013, 08:20:46 am »
Гледала съм в различни карти тази прогресия - прогресивно слънце натална венера и не мога да разбера точно статуса на планетите как влияе. Мислех, че понеже моята е в падение не се получават нещата и заради съвпада с ЮЛВ.
После в един друг форум жена с тронова венера споделя че при тази прогресия е срещнала голяма любов, но мъжът е бил женен и нещата не са се развили.
Ако венера има лоши аспекти със сигурност нещата ще бъдат кофти, гледах и такава карта наскоро, венера в екзалтация, без нито един добър аспект.

Така, че не разбирам наистина, явно има много други фактори.

Чела съм във форуми, че и нищо свързано с любов не се е проявило по време на тази прогресия, което аз не вярвам, тя е много значима, най-вече в женска карта.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1342 -: Юли 26, 2013, 02:48:23 pm »
При мен е и на МЦ, квадрат Юпитер. Ще поживеем и ще видим :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1343 -: Август 07, 2013, 09:30:32 am »
Чудих се в коя тема да го сложа.... Според мен трябва да е в прогресии.
Това е картата на бившия ми съпруг. Преди не се виждахме с години - вероятно 1г не се бяхме виждали, а предишната се засякохме само веднъж. От известно време напомня за себе си, ако не всеки ден, поне през ден.
На час по лъжичка.
Кое в картата е провокирало това му поведение според вас? Сатурн и СЛВ в транзит върху Слънцето? Едва ли е само това.
Прогресивното новолуние на К4? Едва ли възвратът на Юпитер...
« Последна редакция: Август 10, 2013, 07:37:17 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #1344 -: Август 07, 2013, 03:31:18 pm »
Чудих се в коя тема да го сложа.... Според мен трябва да е в прогресии.
Това е картата на бившия ми съпруг. Преди не се виждахме с години - вероятно 1г не се бяхме виждали, а предишната се засякохме само веднъж. От известно време напомня за себе си, ако не всеки ден, поне през ден.
На час по лъжичка.
Кое в картата е провокирало това му поведение според вас? Сатурн и СЛВ в транзит върху Слънцето? Едва ли е само това.
Прогресивното новолуние на К4? Едва ли възвратът на Юпитер...
ах, ах...писах и изчезна... :(
прави впечатление, че сатурн, управител на 5 е в 12-в падение, в критичен градус.../ако може да е утеха изобщо е в радост в 12 дом-когато си учи-изстрадва уроците/, в съвпад е с Регулус-странно небесно чувство за хумор на Режисьора...сатурн не е осветен-човекът не се учи от грешките си -в любовта, самоутвърждаването, себеизразяването...може да се чувства нещастен и неразбран в любовта, при всички случаи леко комплексирано, но това твърде добре прикрито, веднъж заради  дома на тайните мъки и втори път-заради потайността на скорпиона, ако е предпочел урановата вибрация заради точния съвпад на слънце и уран...уран и сатурн са си антиподи...
Управителят на Асц и Мц е с квадрат точен от луната и широк-от сатурн, тоест последният е много по-невралгично включен тук, отколкото изглежда на първо четене...и да се осъзнава това от натива-не се говори заради квадрат меркурий, но верятно таи някаква идея за непълонценност-деца, творчески, импулс, чувство за необичане, или изоставяне...вероятно трудно общуване с майка си,  с жените като цяло също, склонен е да  си налага мнението вероятно...и жените не го разбират като общуване...не, че не печели от тях -заради секстил венера-луна...въпреки подвижните оси-външната съдба, той е силно фиксиран и трудно се променя в основата си....това може и да го е върнало назад към преосмисляне...тоест импонират му сериозни, традиционни връзки, постоянен е в чувствата си...марс в лъв си е плейбой, за скорпиона сме чували ;), но уран му дава един по-хладен отенък, да се пази от дълбочината, за да не се удави...че трудно се отърсва...нали скорпионите са-"до Гроб"...за добро, или лошо... :mellow: исках да кажа, че не е така лесно да те забрави и изтрие от сърцето си, ако веднъж се е потопил интензивно....
с наближаващата уранова опозиция/а уран и удря по-рано падежа на аспекта.../и по опозиция на възела от осъзнаването на 3 дом, може да е това завръщане...той има задачи в партньорството, да научи урока за равноправието-с плутон  везни, да реализира себе си, като първо се погрижи за другия....ЮЛВ са хора и ситуации от миналото...съдбовни знаци...недовършени задължения...а той изглежда мноооого властен и непреклонен...
какво значи нептун,управляващ 7 в 4? как го определяш ти, в тригон с луна, чудесен усет за,хм...много неща, друго?
прогресивният асцендент е в опозиция на уран, скоро е бил съвпад плутон, да не говорим, че и знакът везни също оказва влияние според природата си...има и още...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1345 -: Август 07, 2013, 03:59:56 pm »
Много точно, Енигма.
Този човек прави нови грешки, за да натрие носа на някой, който го е наранил в миналото. Скоро ми каза, че "от неговата страна на реката тревата не била по-зелена, а нямало трева".

Нептун тригон Луна.... умее да заблуждава, омайва, създава илюзии у жената, създава й усещането за това, от което тя има нужда и изведнъж, акто я оплете, я пуска на дълбокото..... Която пък жена е добре да си стои вкъщи и да си гледа децата  ;D ако го гледаме буквално.

Аз си мисля, че Уран не влияе върху собствената си опозиция, не още. По-скоро върху опозицията на Венера. Но преди това Уран ще му върне цялото минало - ще съвпадне с неговия ЮЛВ. Може това да го кара да се връща към мен. Може кармата да се показва и да предстои той да усети какво е да те прекарат през иглени уши, както той мен прекара. А и опозиция с Плутон!!! Това ще му квадратира и другия съуправител на У7 - Юпитер в 10 дом. При квадрат се действа, но това ще е тао с нодална ос. Мислех си, че може да се ожени, квадратирайки У7 Юпитер, но пък по-скоро Плутон ще изчисти нещо. А и това ще е третият транзит на Уран там, пред К8, тоест, окончателно ще излезе от 7 дом, като помете, пормени нещо - 8 е естествен дом на Плутон.
Затъмнението ноември ще му е точно върху Слънцето. С този стелиум в Скорпион. Странното е, че и на мен ще ми е по оста 1/7 срещу Венерата. А и имам още доста аспекти тогава.

Но не мога да си обясня какво точно го кара сега да се държи така.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1346 -: Август 07, 2013, 07:00:53 pm »
Много точно, Енигма.
Този човек прави нови грешки, за да натрие носа на някой, който го е наранил в миналото. Скоро ми каза, че "от неговата страна на реката тревата не била по-зелена, а нямало трева".

Нептун тригон Луна.... умее да заблуждава, омайва, създава илюзии у жената, създава й усещането за това, от което тя има нужда и изведнъж, акто я оплете, я пуска на дълбокото..... Която пък жена е добре да си стои вкъщи и да си гледа децата  ;D ако го гледаме буквално.

Аз си мисля, че Уран не влияе върху собствената си опозиция, не още. По-скоро върху опозицията на Венера. Но преди това Уран ще му върне цялото минало - ще съвпадне с неговия ЮЛВ. Може това да го кара да се връща към мен. Може кармата да се показва и да предстои той да усети какво е да те прекарат през иглени уши, както той мен прекара. А и опозиция с Плутон!!! Това ще му квадратира и другия съуправител на У7 - Юпитер в 10 дом. При квадрат се действа, но това ще е тао с нодална ос. Мислех си, че може да се ожени, квадратирайки У7 Юпитер, но пък по-скоро Плутон ще изчисти нещо. А и това ще е третият транзит на Уран там, пред К8, тоест, окончателно ще излезе от 7 дом, като помете, пормени нещо - 8 е естествен дом на Плутон.
Затъмнението ноември ще му е точно върху Слънцето. С този стелиум в Скорпион. Странното е, че и на мен ще ми е по оста 1/7 срещу Венерата. А и имам още доста аспекти тогава.

Но не мога да си обясня какво точно го кара сега да се държи така.
;
страхотно се справяш, само дето на човек му е трудно да вижда за себе си и близки,заради емоциите...
уран влияемного върху собствената си опозиция/това от опит/ особено със слънцето, в радикса е един от най-точните аспекти, анали съвпадът е най-силнията аспект....в мъжки хороскоп-слънце-важно, уран-антипод, екзалтира в скорп...на9точен, според мен ще има големи, хм...срутване на всякакви пясъчни кули, илюзии...сега е моментът най-неподатливят знак на дълга дистанция да промени изкорен-нагласи, мисловни модели...общуване..
остта 12-6-работа, здраве, психика...искат се същностни промени, на втелясаните фиксирани слънца ги стоварва съдбата, ако те не предприемат осъзната промяна, нов път, понякога е и двете-и отвън, и-от натива...
« Последна редакция: Август 07, 2013, 07:11:26 pm от Enigma »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1347 -: Август 07, 2013, 07:10:08 pm »
Енигма, до опозицията на натален и транзитен Уран има-няма 30тина градуса. Иначе съм напълно съгласна с теб. Затова аз разглеждам опозицията на тр Уран с Плутон и предстоящата с Венера. Това ще засегне и прогресивния ДСЦ, което означава партньорството със замесени 1/2 и 7/8 домове.
Промяната сега няма да е на ниво психика и личност, а ще е на ниво Венера - пари, любов, хармония, ценности. Преди те да се променят обаче, Плутон ще доведе до много сериозна смяна на статуквото в тези аспекти, защото е и в широк съвпад с Венера.

А Шопенхауер

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1348 -: Август 07, 2013, 07:13:02 pm »
извинявай, бързам-грешки, абс. си права, довечера ще поправям..

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1349 -: Август 10, 2013, 02:43:13 pm »
А има ли транзити, които биха могли да активират събитието? Все пак една прогресия сама по себе си не е достатъчна.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1350 -: Август 10, 2013, 03:32:53 pm »
Какво означава прогресивен марс върху натално слънце в 9 дом, като марс е в 7 по натал и У12, а слънцето У4, звучи ми много злокобно.
По натал марс съвпада със сатурн в 7, а Слънцето се намира в дома на сатурн. В дома на Слънцето е Плутон.
За мен ще има събитие със смърт, но дали ще е свързано с жената или с мъжа й?

Аз имам такава прогресия в момента, много ме обнадеждаваш ;D
При мен също марс е в 7ми и е класически У4. На това отгоре квадратира и наталната луна.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1351 -: Август 10, 2013, 03:39:47 pm »
Мда при мен и слънцето е в 8ми т.е съвпада е в 8ми натален, а то е управител на хороскопа. Айде не се измъквай сега ;D

Всъщност за този аспект казват склонност към скандали (при мен е вярно, иначе съм една овчица и все си мълча) и инциденти, операции.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1352 -: Август 13, 2013, 05:54:30 am »
Какво дава смяната на знака на АСЦ? В картата на мъж минава от Лъв в Дева. Освен това Венерата е на същия градус. Венера през АСЦ при жена ми е горе-долу ясна, ама при мъж...

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1353 -: Август 13, 2013, 05:36:06 pm »
Мерси, Сани! Ще докладвам!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1354 -: Август 21, 2013, 04:21:42 pm »
Момичета, тази година пр. АЦ е в съвпад с нат. Марс - У9
И аз с дипломирах,но има и друго събитие, изкарах шофьорска книжка - точно по Марс.
Съвпада е на близо 29 гр. в Дева, интересното е  че в края на годината тр. Марс ще мине през този съвпад. Чудя се какво събитие може да донесе ???
На някой занимава ли му се с моята карта ?
Ще взема да я кача за коментар ...
По това време имам пр. Луан опозе на нат,. Сатурн.. и аз не знам, минават ми разни неща през главата, ама нека да чуя мнението ви плииииззззз....
Няма да трия данните, за да може тези които разбират да развъртят картата както си трябва.
Сега отивам да взема дететто от детска

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Uran

• 6041
« Отговор #1355 -: Август 21, 2013, 07:07:09 pm »
Елфи, има ли вероятност да придобиеш някакви имоти?

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1356 -: Август 22, 2013, 06:51:55 am »
Почти едно временното преминаване на тр. Уран през пр. ИЦ и тр. Уран през пр. ДСЦ би ли дало промяна на местоживеене, развод или пък смърт на близък? Тр. Плутон прави опозиция с пр. Сатурн, У4 и тригон с пр. Слънце, У11; тр. Уран прави куинконкс със пр. Слънцето и квадрат със тр. Сатурн.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1357 -: Август 22, 2013, 10:16:59 am »
Елфи, има ли вероятност да придобиеш някакви имоти?

Ти къде го видя това ?
То дай боже де  :rolleyes:
« Последна редакция: Август 22, 2013, 10:41:49 am от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Нова

• 3491
« Отговор #1358 -: Август 26, 2013, 01:21:31 pm »
Да споделя, че прогресиралата ми луна вече си прави кофти номера и шеги с мен, а още не е влязла в рак. Единствено мога да го оправдая с гледането цял уикенд на Джейми Оливър, но сабахлян към къде 05,30 часа получих прозрение, че искам да ставам главен готвяч в ресторант ))))))))))))))))))))))))))
За капак, сега живея над хранителния техникум в Бс и вчера като сменяха дограмата им,  от високо прозрях готварските печки вътре и се зачудих какво ли свещенодействат там децата.

И това съм аз, която живея в къща без кухня, единствения ми ел. уред е бързоварче за братче да си прави чайче като ми дойде на гости и сешоар, а през живота си не съм пържила и яйца. Та аз съм консуматор, а не продуцент )))))))))))

Представяте ли си да ви забъркам сега една манджичка, а )))))

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #1359 -: Август 26, 2013, 01:27:00 pm »
Да споделя, че прогресиралата ми луна вече си прави кофти номера и шеги с мен, а още не е влязла в рак. Единствено мога да го оправдая с гледането цял уикенд на Джейми Оливър, но сабахлян към къде 05,30 часа получих прозрение, че искам да ставам главен готвяч в ресторант ))))))))))))))))))))))))))
За капак, сега живея над хранителния техникум в Бс и вчера като сменяха дограмата им,  от високо прозрях готварските печки вътре и се зачудих какво ли свещенодействат там децата.

И това съм аз, която живея в къща без кухня, единствения ми ел. уред е бързоварче за братче да си прави чайче като ми дойде на гости и сешоар, а през живота си не съм пържила и яйца. Та аз съм консуматор, а не продуцент )))))))))))

Представяте ли си да ви забъркам сега една манджичка, а )))))
С моята прог. Луна в Телец, направо идвам да ти готвя.  ;D Все рецепти преглеждам. Ако преди ми трябваше муза за да се надъхам да сготвя нещо (демек за мъж), то сега ми трябва само да се събудя. Довечера ще правя Добруджанска кавърма, много яка баница.  ;D