Asya, вероятно ще имаш грижи по дома и семейството. Ако пр. Луна не прави аспекти с натални планети, които да се повтарят в солара или по транзити, може и да няма конкретно събитие, а само фиксация по темите на дома, през който минава.
По-важна е смяната на знака. Във Водолей ще ти даде малко по-повърхностен в добрия смисъл поглед над нещата. Няма да се поддаваш на импулси, а ще обмисляш и претегляш усещанията си, отношението си към хората, към ситуациите. Навлизането й в Риби ще те направи малко меланхолична, ревлива. В началото докато свикнеш с новата емоционална настройка усещането е странно. После ще започнеш да гледаш с чувство за хумор на настроенията си. Поне при мен така се получи при навлизането на пр. Луна в Риби миналата година.
Предстои ми прогресивно новолуние в 27-я градус на Риби, в трети дом. Наталната ми Луна е в 3 дом в Овен и управлява 7. Тази година по няколко показателя имам Луна-СЛВ. В солара Луната, СЛВ и Марс са в съвпад върху нат. МЦ. Прогресивната Луна скоро мина съвпада с нат. СЛВ, а дирекционния СЛВ е върху нат. Луна. По някое време и тр. СЛВ ще направи опозиция към Луната ми.
Може би предстоят промени макар че новолуние в последните градуси на Риби може и да даде по-скоро завършване - при положение, че Слънцето ми е в първия градус. Един вид извървяване на пътя между Аз-а (Слънцето) и подсъзнанието (Луната). Това ще е първото прогресивно новолуние в живота ми и ми е много интересно как ще проработи.