Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266600 Прегледи
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Yaya

• 2265
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1441 -: Декември 01, 2013, 11:18:49 am »
Става дума за това, че една скорпионска Луна е по-недоверчива и мнителна от слънчев скорпион най-малкото затова, защото не е толкова уверена като него.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #1442 -: Декември 01, 2013, 05:15:19 pm »
Аз казвам, че съм против такива обобщения - какво означава плутонианец?!? За мен.....Чисто и просто за мен това е празно от съдържание и безполезно обобщение.

...всеки влага различен смисъл в това понятие :blink:....понякога,когато ми се е налагало в приятелски разговор да опиша себе си относно вникване в дълбочината на нещо и силното ми усещане за нещата понякога /и обсебващата ми същност :unsure:/, съм казвала,че съм такава плутонианка, но това в никакъв случай не означава,че реално съм скорпион/с неговата пълна характеристика/, а че имам характеристики, дадени ми от Плутон в 1д и Слънце и Луна в 8д...може и при другите въпросни  да е така....А Луна в скорпион е просто отвратителна/почти като да е в овен :-\//...
..извинявам се за спама, ама щото така сериозно се е развихрил този разговор за "плутонианците", че реших да напиша това  и аз тук :P
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1443 -: Декември 02, 2013, 05:39:48 am »
Те мамата са си джасали  ;D Една вечно е в бойна готовност, щото смята, че световния заговор е против нея. Другият не вярва на никой. И  двамата при най-малкото залитане започват да те гледат подозрително и те поставят под карантина, докато докажеш вярност. Или те отлъчват без обяснения. Третият не спира да се сърди, но той е още малък.
Аз съм с опозиция Луна Плутон на АЦ. Не забравям и не прощавам.
Виждам двама с ъпозиция Плутон Слънце. Или си с тях, или против тях. Средно положение няма. Много властни и крайни.
Но това не ги прави сл. Скорпион. Просто силно влияние на Плутон.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #1444 -: Декември 02, 2013, 06:41:24 am »
Прочети линка,който съм дала за Плутонианците.Не е задължително да имаш стелиум в Скорпион,за да си Плутонианец.Търсят се твърди аспекти със Слънце,Луна,АЦ и управител на АЦ.Колкото повече толкова по-силно е влиянието.
Благодаря за линка, това ще е следващата книжка, която ще си купя, че нали съм плутонианка  :P

В пояснението към книгата обаче не е посочен твърд аспект на  Плутон, а да е свързан със Слънце, АСЦ, МЦ- под свързан аз го разбирам да е в съвпад с тях или да е техен диспозитор
Твърдите аспекти са по-силни,следователно би трябвало да влияят и да се усещат по-силно  :P
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1445 -: Декември 02, 2013, 08:09:11 am »
Как би се проявила пр.Луна съвпад Нептун-У5,в 4дом?

« Отговор #1446 -: Януари 03, 2014, 06:26:43 pm »
Как бихте тълкували пр.5дом тригон нат.МЦ,пр.3дом съвпад нат.Луна-У12 и пр.11дом тригон нат.ИЦ?

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1447 -: Януари 04, 2014, 06:39:29 am »
Тр. Плутон ми е в опозиция с пр. Луна и е доста тегаво емоционално преживяване. Опитвам се да открия уроците на Плутон, но е доста трудничко да се изправиш пред страховете си.
Може ли в прогресивната карта опозиция на Луна с Нептун да се тълкува като проблеми, неразбиране на партньорите, ако Нептун е У7 в натала или се гледа управлението му в прогресията?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1448 -: Януари 04, 2014, 08:57:36 am »
Може ли в прогресивната карта опозиция на Луна с Нептун да се тълкува като проблеми, неразбиране на партньорите, ако Нептун е У7 в натала или се гледа управлението му в прогресията?

Мисля си, че си се гледа аспекта на прогресивната Луна с Нептун в прогресивната карта, но съотнесено към нея самата, т.е. какво управляват и Луната, и Нептун в прогресията.

После бих погледнала този аспект дали се активира от лунации.

И съответно опозицията Луна-Нептун как "стои" към наталната карта, т.е. в кои натални домове попада и дали засяга натални планети или върхове на домове. Отчитайки и знаците, и елементите на опозицията.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1449 -: Януари 04, 2014, 04:26:25 pm »
Хмммм....пр. Нептун, е пр. У6. Минава през собственото си място в момента до К4. А пр. Луна е почти на нат. МЦ в опозиция и с натален и с прогресивен Нептун. И пр. Луна е на пр. К9. Не знам какво да мисля....прекалено съм субективна.

*

astro

• 475
« Отговор #1450 -: Януари 04, 2014, 05:02:53 pm »
Тр. Плутон ми е в опозиция с пр. Луна и е доста тегаво емоционално преживяване. Опитвам се да открия уроците на Плутон, но е доста трудничко да се изправиш пред страховете си.

лъжи,заблуда..,загуба на реална представа.
Гледат се и двете карти.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1451 -: Януари 04, 2014, 05:12:22 pm »
А какво ще кажете за прогресивна Луна в последния градус на Водолея и едва прекосила ИЦ. В натала е в Телец в 6-и дом и управлява 9-и дом.

*

astro

• 475
« Отговор #1452 -: Януари 04, 2014, 05:15:38 pm »
А какво ще кажете за прогресивна Луна в последния градус на Водолея и едва прекосила ИЦ. В натала е в Телец в 6-и дом и управлява 9-и дом.

Емпатична..,вече романтична..след многото контакти има нужда от любов..Жертвоготовна...предпочита дома,пред суетата на хората...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1453 -: Януари 04, 2014, 05:18:49 pm »

Емпатична..,вече романтична..след многото контакти има нужда от любов..Жертвоготовна...предпочита дома,пред суетата на хората...

Малко несигурна, малко пасивна... много ранима, но прощаваща. Все пак, не прекалявай с дърпането на опашката  ;)

А Шопенхауер

« Отговор #1454 -: Януари 04, 2014, 05:19:03 pm »
Хмммм....пр. Нептун, е пр. У6. Минава през собственото си място в момента до К4. А пр. Луна е почти на нат. МЦ в опозиция и с натален и с прогресивен Нептун. И пр. Луна е на пр. К9. Не знам какво да мисля....прекалено съм субективна.

Прогресивна Луна е близо до МС в опозиция с натален У7 Нептун (прогресивните положения на "тежките" планети напрактика съвпадат с наталните). Връзка, която не се развива, не дава емоционално удовлетворение, но която ти е трудно да прекъснеш, може би поради липса на решителност или поради надежди, мили спомени, които все още пазиш.

« Отговор #1455 -: Януари 04, 2014, 05:25:43 pm »
Asya, вероятно ще имаш грижи по дома и семейството. Ако пр. Луна не прави аспекти с натални планети, които да се повтарят в солара или по транзити, може и да няма конкретно събитие, а само фиксация по темите на дома, през който минава.

По-важна е смяната на знака. Във Водолей ще ти даде малко по-повърхностен в добрия смисъл поглед над нещата. Няма да се поддаваш на импулси, а ще обмисляш и претегляш усещанията си, отношението си към хората, към ситуациите. Навлизането й в Риби ще те направи малко меланхолична, ревлива. В началото докато свикнеш с новата емоционална настройка усещането е странно. После ще започнеш да гледаш с чувство за хумор на настроенията си. Поне при мен така се получи при навлизането на пр. Луна в Риби миналата година.

Предстои ми прогресивно новолуние в 27-я градус на Риби, в трети дом. Наталната ми Луна е в 3 дом в Овен и управлява 7. Тази година по няколко показателя имам Луна-СЛВ. В солара Луната, СЛВ и Марс са в съвпад върху нат. МЦ. Прогресивната Луна скоро мина съвпада с нат. СЛВ, а дирекционния СЛВ е върху нат. Луна. По някое време и тр. СЛВ ще направи опозиция към Луната ми.
Може би предстоят промени макар че новолуние в последните градуси на Риби може и да даде по-скоро завършване - при положение, че Слънцето ми е в първия градус. Един вид извървяване на пътя между Аз-а (Слънцето) и подсъзнанието (Луната). Това ще е първото прогресивно новолуние в живота ми и ми е много интересно как ще проработи.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1456 -: Януари 04, 2014, 05:35:01 pm »
В солара Уран ми  е кацнал точно на К 4 върху натален Юпитер, а Луната е в 9-и соларен дом заедно с Марс. Соларен Асц - Стрелец. Имам прогноза за работа зад граница, не зная дали е вероятно.

« Отговор #1457 -: Януари 04, 2014, 05:41:07 pm »
Това дали Уран ще даде събитие зависи от интегрирането му в наталната карта. Тоест, Уран прави ли и ако да - какви аспекти с другите планети, къде се намира, кой дом управлява, в какъв аспект е с управителя на дома, където е поставен.
Уран през IC може и нищо да не донесе, ако не е интегриран. Може и да даде преместване, големи и неочаквани, бързи промени. Вече имаш методологията, опитай сама да огледаш картата си и да прецениш какво би могло да се случи.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

astro

• 475
« Отговор #1458 -: Януари 04, 2014, 05:47:51 pm »
В солара Уран ми  е кацнал точно на К 4 върху натален Юпитер, а Луната е в 9-и соларен дом заедно с Марс. Соларен Асц - Стрелец. Имам прогноза за работа зад граница, не зная дали е вероятно.

Да...твърде възможно е да заминеш за чужбина...Или дъщеря ти. При това ще стане случайно.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1459 -: Януари 04, 2014, 05:48:46 pm »
Аз съм си правила прогноза, интересно ми е чуждо мнение. Уран ми управлява 4-и дом в натала, а се намира в 10-и в съвпад с Плутон. В момента транзитен Уран ми е върху натален Юпитер в 5-и дом. Ясно е, че без карта не става, а тук темата е друга, просто от няколко места - по транзити, прогресии и солар ми изскача темата за дома, затова питах и тук. Благодаря на всички отзовали се!:)