Здравей Гост

V-ТИ ДОМ

• 98 Отговора
  • 17409 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:V-ТИ ДОМ
« Отговор #80 -: Ноември 21, 2009, 08:20:05 am »
А какво ще рече,управителя на 9ти в 5ти дом?

Много просто. Всеки дом си има управител - планетата, която управлява знака, в който е разположен върха на дома.
Ако в 9-ти се намира Стрелец, то Юпитер ще бъде управителят на 9-ти. Ако Юпитер е позициониран в 5-ти дом, тогава имаме формулата "управителят на 9-ти дом в 5-ти дом". Това може да се отнася за всяка друга планета, която управлява 9-ти и се намира в 5-ти. Всичко зависи от знака на върха на 9-ти дом.
Благодаря Вижън,точно това имах предвид,как се тълкува.
Останалото го знам :)
струва ми се, че тя това го знае ;)
 май се чуди как се тълкува тази връзка...

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Ноември 21, 2009, 09:08:13 am »
Уф, ама и аз! Ами хайде Вижън или някой друг да отговори! Все едни и същи отговаряме в този форум.
Предполагав, че има нещо общо между любовта и приключенията (5-ти дом) и чужбината (9-ти дом). Като навържеш ключовите думички за 5-ти и 9-ди се получават голям брой комбинации.

« Отговор #82 -: Ноември 21, 2009, 10:03:02 am »
Благодаря, Небесна! Все пак има надежда.Малко съм се отчаяла в това отношение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Ноември 21, 2009, 12:44:16 pm »
Майка ми имаше Марс в 2 гр. с минутки Козирог... Отиде си при Плутон върху нат. Марс и Сатурн в квадрат към същия... бенефика де. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #84 -: Ноември 21, 2009, 01:35:29 pm »
Майка ми имаше Марс в 2 гр. с минутки Козирог... Отиде си при Плутон върху нат. Марс и Сатурн в квадрат към същия... бенефика де. 

Когато се разглеждат транзитите на тежки планети към лични планети. Има значение и кой дом управлява аспектираната планета - без значение дали е "бенефик" или "малефик". В случая Плутон, в своето архетипно значение символизира смъртта и трансформацията.....но ние не знаем кой дом управлява наталния Марс.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Ноември 21, 2009, 03:11:37 pm »
Това имах предвид и аз, че разделението на малефици и бенефици е условно. И не може да се каже със сигурност един класически малефик или бенефик как ще се прояви в конкретната карта. В индийската астрология се обръща внимание кои домове управляват планетите, какви връзки имат, не се взема предвид само есенциалният им статус.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #86 -: Ноември 21, 2009, 04:50:23 pm »
В контекста на написаното от вас ще припомня само за "бенефика" Юпитер в натала на Едит Пиаф. ::)  Ще бъде интересно да отворим тема за малефиците и бенефиците,както и тяхното проявление с примери на известни личности. Ако някой има време и желание да създаде и дирижира такава тема,ще е интересно за всички,мисля.  :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #87 -: Ноември 21, 2009, 06:42:53 pm »

обичаш ли да пътуваш? :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Ноември 21, 2009, 06:49:52 pm »
Ще бъде интересно да отворим тема за малефиците и бенефиците, както и тяхното проявление с примери на известни личности.

Мисля, че вече имаме такава.
Всъщност темата, приключила с няколко коментара по същество, бе за силата и слабостта на планетите.
Добра идея е да разгледаме няколко практически примера. Картите може да са на известни личности, може и да не са, стига да има достатъчно информация за това как е протичал животът им...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #89 -: Ноември 21, 2009, 07:02:25 pm »

Моят упр. на 9-ти дом-Уран,е в 5-ти..
Определено за мен висша форма на развлечение са далечните пътувания. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Ноември 21, 2009, 08:01:08 pm »

в кой дом е бил марса?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #91 -: Ноември 21, 2009, 08:03:55 pm »

Моят упр. на 9-ти дом-Уран,е в 5-ти..
Определено за мен висша форма на развлечение са далечните пътувания. ;D

И аз обичам да пътувам - Венера управител на 5-ти дом е в 3-ти дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Ноември 21, 2009, 08:05:00 pm »
в кой дом е бил марса?

11-ти, в елевация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #93 -: Ноември 21, 2009, 08:05:32 pm »

Много обичам да пътувам в чужбина Марая.Била съм на много места и винаги завързвам някаква кармична връзка по тези места.Или пътувам с някой от тук ,и като отидем там то е една любов едно чудо.Но изпитвам нещо странно като съм в чужбина,особено където се говори английски.Чувствам се особено добре,не като тук в БГ.Много лесно комуникирим с чужденците,може би и защото имам меркурийв 9ти.Жалко че скоро не ми се очертава да пътувам ???

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Ноември 21, 2009, 08:18:18 pm »
в кой дом е бил марса?

11-ти, в елевация.

значи транзита е през 11-ти ???. все си мисля ,че не съвпада с марс , а сатурн и венера трябва да разгледаш....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Ноември 21, 2009, 08:23:28 pm »
В интерес на истината, в момента нищо не се опитвам да разглеждам, не е нужно, просто давам реален пример от живота за ефекта на тъй наречените бенефици. Все пак тук четат много хора и не ми се ще да останат с погрешна представа. То е ясно, че астрология във форум не се учи, а се споделя.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Ноември 21, 2009, 08:30:44 pm »
въпрос на гледна точка е всичко Лили. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Ноември 21, 2009, 08:32:11 pm »
А по индийски даси всичко си излезе, за съжаление.  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Ноември 21, 2009, 08:39:08 pm »
А по индийски даси всичко си излезе, за съжаление.  :(

аз съм повече от сигурна , че и по западната астрология ще го има обяснението.станалото е станало,връщане назад няма...
да си говорим за 5-ти дом....,че много лоши новини в последната седмица. :(