Здравей Гост

XII ДОМ

• 76 Отговора
  • 12400 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:XII ДОМ
« Отговор #60 -: Ноември 25, 2009, 04:01:13 pm »
кои планети в 12 дом, означаваха, че човек си има ангел-пазител?

май бяха Венера и Юпитер  :-\

аз имам Венера в 12 дом и Юпи точно на асцедента - единия ангел ми пази задника, а другия предника  ;D ;D ;D ;D ;D
Ех че хубаво казано ;D

*

Skarlet

« Отговор #61 -: Ноември 25, 2009, 04:03:53 pm »
Не зная , Синухе, ти откъде четеш, но явно четем различна литература. Пък след като са го рекли дедите, кои сме ние да кажем,че не е така? Лично аз не мога да отрека така с лесна ръка прочетеното, като теб. Но това не е и чак толкова важно.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #62 -: Ноември 25, 2009, 04:07:20 pm »
Е то е ясно,че не може винаги да четем едно и също,нито че ще мислим едно и също,защото аз не приемам нищо прочетено преди да го осмисля,че после и проверя.

Добре тогава,кой е октавата на Слънцето?  ::)

И се обоснови както за Луната ,така и за него с подходящ астрологичен синтез,да видя поне аз къде е логиката,която за сега ми убягва по трасето  :-\

*

veshti4ka

« Отговор #63 -: Ноември 25, 2009, 04:13:13 pm »
висшата октава на Слънцето може да бъде само Бог  ;)  защото Слънцето е Божественото начало на нашата слънчева система или просто Бащата на нашите си планети  ;)

ама де ше го търсите Бога в натала.....  :-\

*

Skarlet

« Отговор #64 -: Ноември 25, 2009, 04:19:32 pm »
Ще те разочаровам,но днес нямам желание за обосновки. Имам празник и след малко излизам. Пък и не е нужно. Написано е в книгите,не съм го измислила аз.Ако аз съм стигнала до някакво заключение или съм открила нещо,то тогава може и да се обоснова.

*

Skarlet

« Отговор #65 -: Ноември 25, 2009, 04:27:45 pm »
Забрявих само да напомня,че за разлика от Слънцето, Луната не излъчва собствена светлина,тя е колектор. И щом Лариса Назарова го е написала,аз не мога да си позволя да опонирам на световно известните астролози.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #66 -: Ноември 25, 2009, 04:34:34 pm »
Лариса или който и да е може да е много добър в някой дял от астрологията или като цяло,но това че някой си позволява свободни съчинения нищо не значи, ако ще да го напише в 15 книги.Книгите са просто събран опит или мислене на определен човек,така че не би следвало да се приема толкова леко всичко написано в тях.

висша октава на Слънцето ли?  ??? :o

Точно за това питам Скарлет,защото светилата нямат октави и ако едното светило се е сдобило с такава,то и другото следва,тъй като светилата са едно свързано ЦЯЛО.Само че някои не се сещат,че целостта не може да има октава,все едно Ин и Ян да имат октава Янчо и Драганчо  ;D

Скарлет,Лариса не е открила топлата вода с известното твърдение за това,че Луната не излъчва собствена светлина,това клони към астрономията и не виждам как това оправдава правото и на октава,след като в астрологията и митологията,Лунният принцип,наред със Слънчевият са базисни.Не случайно има толкова видове Лунни богини в зависимост от фазите и,сега чакам да видя къде са производните Нептунови.Пък за другите астрологични моменти дори и няма да вметвам-няма сега да се учим я.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #67 -: Ноември 25, 2009, 04:37:30 pm »
Даммм....имаше такъв разговор в един друг клуб,
за Нептун - на кого е висша октава   ::)

Определено в руската школа се споменава Луната  8)

Но не бих отхвърлила нито приела категорично становище,
за което няма единно мнение в литературата.

Намирам логика, в това, че Луната е нашето Подсъзнание,
а Безсъзнателното се свързва и с Нептун.
Но и за Венера има много доводи   8)
Естествени минерали и амулети

*

Diyana

• 2705
« Отговор #68 -: Ноември 25, 2009, 04:37:49 pm »
аз имам Венера в 12 дом и Юпи точно на асцедента - единия ангел ми пази задника, а другия предника  ;D ;D ;D ;D ;D
Я, и синът ми така. Ама нищо общо немате ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Skarlet

« Отговор #69 -: Ноември 25, 2009, 04:38:11 pm »
Ето ви един цитат от статия на Георги Радев: " Нептун има най-мистичното, и разглеждан от нивото на душата, най-благотворното влияние върху човешкия живот. Нептун е израз на “сърцето на Духовното слънце” в Слънчевата система. Това е планетата, най-тясно свързана с работата на душата във физическо проявление и поради това е средство за изява на Храстовото съзнание, което впрочем е сърцето на Божествеността. Като езотеричен владетел на знака Рак, Нептун може да бъде приет за по-висша октава на Луната. Последната е “майката на съществуващите форми”, но формата винаги е била използвана в нашата слънчева система за проявление на Втория Лъч на Любов/Мъдрост - аспекта на изява на Духа чрез Душата. В човешкото царство това се проявява посредством “Въплътената Любов” - действуващия Христов Принцип."

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=386

Аз лично приемам чужди авторитети и не мога да си позволя да кажа,че астролозите си пишат свободни съчинения. И спирам до тук с обясненията,щото трябва да вървя на купон.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #70 -: Ноември 25, 2009, 04:40:08 pm »
висшата октава на Слънцето може да бъде само Бог  ;)  защото Слънцето е Божественото начало на нашата слънчева система или просто Бащата на нашите си планети  ;)

ама де ше го търсите Бога в натала.....  :-\

Ако се не лъжа,някой автор слага Вулкан за октава на Слънцето  :-\ Та съчинения винаги се намират.

А Бога в натала е самият натал-човека,но това което ние смятаме най-близо до Бог-източника на живот,преди всичко друго е по символа на Слънцето-то е и Божественото Начало в нас.Като си говорим като за Божественото като начало.В патриархалната си форма-Юпитер и т.н.

*

veshti4ka

« Отговор #71 -: Ноември 25, 2009, 04:42:04 pm »

и слава Богу, че вече можеше да си в лудница с такова дете като мен  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #72 -: Ноември 25, 2009, 04:43:51 pm »
Скарлет,приятен купон,но езотеричната астрология е едно и там връзките не може да се прехвърлят в екзотеричната.А и това,че е езотеричен управител на Рак е именно заради параграфа Космична Майка,но това не са октавите в стандартната астрология.Все едно само защото Меркурий е езотеричният управител на Овен,това да е октавата на Марс  ;D Макар че между Меркурий и Марс има връзка-умът е разположен в главата,мисълта направлява волята.

*

Skarlet

« Отговор #73 -: Ноември 25, 2009, 04:48:34 pm »
Последно включване - благодаря!  :) Не е случайно и това,че Луната и Нептун се свързват с подкорието на главния мозък,както и с течностите в организма-с кръвта и плазмата. Приятна вечер и на вас!  ;) 

*

Diyana

• 2705
« Отговор #74 -: Ноември 25, 2009, 04:55:12 pm »

и слава Богу, че вече можеше да си в лудница с такова дете като мен  ;D ;D ;D

Бе има време да се поправи, той е на четири. Ама хубостника е с Асц. Везни, така че ме действа по кадифената метода.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Helo

« Отговор #75 -: Ноември 25, 2009, 04:56:50 pm »

Не случайно има толкова видове Лунни богини в зависимост от фазите и,сега чакам да видя къде са производните Нептунови.

Доколкото знам Лунната богиня е една и това си е Майката-Земя. Просто има три фази - фазите на Девица, Майка и Старица (или Стара и мъдра вещица). Така и Природата си има три фази като през пролетта природата е в ролята на Девица, когато има плодове и жито през есента е Майка, пък после става Старица. Тъй и с нарастващата, пълната и намаляващата Луна.

Тъй както и божественото триединство е три в едно.  ;) ;D

Освен това Луната се свързва с вещерството, което по принцип е характерно за Майката-Земя. Те са едно, макар да са две различни небесни тела.

Или не е така?

*

Skarlet

« Отговор #76 -: Ноември 26, 2009, 03:58:29 pm »
Такааа....аз пак да зачекна темата за Нептун и Луната.  ;D Защото адски ми е неприятно,когато се отрича нещо без да е проверено. Аз нямам преки наблюдения,но ако някой го отрича,добре е да се докаже,че Нептун не е висша октава на Луната. Защото в една статия на Ерин Съливан за сродните души,преведена от Lillie, пише доста интересни нещица :

" Нептун също е символ на поколенията, на даването на живот, на космическата Вода на Забвението...

По този начин, Нептун като астрологичен символ на Космическа Утроба - първичният извор, където се генерира Живот и става реалност, излиза на повърхността в нашия сатурнов свят.

Идвайки от Нептун в поредната си инкарнация, влизаме във връзка със следващия си посредник и това е физическата утроба, чийто астрологичен символ е Луната.

Луната символизира биологичната майка, която ни подслонява и храни в своето тяло, и по този начин представя нашето чувство за защитеност, топлина, сигурност и душевна памет."

http://astrosite.org/srodni_dushi_karta_taro.html

Та, няма да влизам в спорове с никого,но за мен има резон Нептун да се приеме за по-висша октава на Луната. И това си е мое право. Както и всеки,който смята че не е така, е в правото си.  ;)