Здравей Гост

Сатурновото завръщане в 8 дом

• 13 Отговора
  • 3050 Прегледи
*

Veselin

Сатурновото завръщане в 8 дом
« -: Ноември 22, 2009, 09:14:50 am »
Здравейте на всички от форума!  :)
Искам да  ви питам някой може ли да ми разтълкува как ще ми повлияе Сатурново завръщане, което ще се случи в моя 8 дом и то точно към края на фаталната 2012 година? Много се плаша да не ме напуснат близките ми хора, а доколкото знам от 8 дом нищо хубаво не се очаква.
Ето и наталната ми карта:

*

Veselin

Re:Сатурновото завръщане в 8 дом
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2009, 04:43:55 pm »
С риск да стана досаден ще ви попитам: толкова ли е лошо положението, че никой не отговаря?  :'(
Или греша?

*

Helo

« Отговор #2 -: Ноември 22, 2009, 04:46:20 pm »
Ние имаме такава тема:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3124.0.html

« Отговор #3 -: Ноември 22, 2009, 04:52:46 pm »
Ти явно предполагаш най-лошия сценарий. Погледни си прогресии, дирекции, солари, затъмнения. Никой не може да знае как ще ти се отрази завръщането само заради него самото.  :) 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Veselin

« Отговор #4 -: Ноември 22, 2009, 04:54:50 pm »
Здравей!  :)
Честно казано вече я прочетох тази тема и оттам (пък и затова че ще стане през 2012-а година, за която толкова много плашат) се стреснах още повече. Не може ли някой да каже нещо конкретно, дори и накратко? Има ли от какво да се плаша или не? Аз като Стрелец предпочитам да чуя истината, колкото и лоша да е, отколкото някой да ми спести нещо, защото после ще страдам повече.

*

Veselin

« Отговор #5 -: Ноември 22, 2009, 04:55:29 pm »
Ти явно предполагаш най-лошия сценарий. Погледни си прогресии, дирекции, солари, затъмнения. Никой не може да знае как ще ти се отрази завръщането само заради него самото.  :)  
Все още не съм навътре в  астрологията, затова реших да попитам по-знаещите от мен.
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 05:03:08 pm от Veselin »

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Ноември 22, 2009, 06:37:08 pm »
Здравей!  :)
Честно казано вече я прочетох тази тема и оттам (пък и затова че ще стане през 2012-а година, за която толкова много плашат) се стреснах още повече. Не може ли някой да каже нещо конкретно, дори и накратко? Има ли от какво да се плаша или не? Аз като Стрелец предпочитам да чуя истината, колкото и лоша да е, отколкото някой да ми спести нещо, защото после ще страдам повече.

За 2012 година не мисли....животът ще продължи и след 2012г. Аз ти го обещавам - Водолей с Асцендент Стрелец. ;D ;D ;D

А колкото до Сатурновото възвръщане това е период на узряване. Не бой се! Всички твои връстници ще го преживеят по същото време. На твое място не бих се притеснявала, понеже рожденият ти Сатурн е добре аспектиран, а и не поема негативни аспектации откъм транзитни планети по време на сатурновия възврат.

Аз бих обърнала внимание на друго в тази карта - транзитен Юпитер в 4-ти дом е в съвпад със СЛВ и в опозиция на рождената си позиция в 10-ти. Рожденият Юпитер е в съвпад с ЮЛВ в 10-ти дом и е част от стелиум. Юпитеровата опозиция може да се преживее като липса на духовна посока или подкрепа, неудовлетвореност, субективно преживяване на "липса на щастие".

*

Veselin

« Отговор #7 -: Ноември 22, 2009, 06:41:07 pm »
Водолей с Асцендент Стрелец. ;D ;D ;D
Виж ти!  ;D
Благодаря ти, Небесна! Колкото до Сатурнчо, сега той май е в съвпад с моя Марс в 7 дом, обаче не мога да кажа,  че имам повече кавги и пререкания с другите или пък нещо подобно. ОБАЧЕ от края на юли насам успях със собствени сили да осъществя няколко мои мечти и желания, които преследвах от години. Ако Сатурн е "виновен" затова - най-искрено Му благодаря!!!  :)

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Ноември 22, 2009, 09:21:56 pm »
Водолей с Асцендент Стрелец. ;D ;D ;D
Виж ти!  ;D
Благодаря ти, Небесна! Колкото до Сатурнчо, сега той май е в съвпад с моя Марс в 7 дом, обаче не мога да кажа,  че имам повече кавги и пререкания с другите или пък нещо подобно. ОБАЧЕ от края на юли насам успях със собствени сили да осъществя няколко мои мечти и желания, които преследвах от години. Ако Сатурн е "виновен" затова - най-искрено Му благодаря!!!  :)

Със сигурност Сатурн гради и дава постоянство в постигането на целите, целеустременост и устойчивост. Марс е импулсивен, обича бързите и непосредствени резултати. Аз този съвпад съм го преживявала в синастрия. Докато траеше връзката се научих на много повече търпение, дисциплина и постоянство. При мен в натала Марс и Сатурн са в куинсконс. Заем, че куинсконса е по-слаб от останалите мажорни аспекти, така че твърде често го пренебрегваме в полза на проработката на квадратурите и опозициите. При тази синастрия се научих да си съчетавам енергиите на Марс/Сатурн.

Кавги и пререкания не е задължително да имаш при съвпада на Марс със Сатурн. С този съвпад обикновено човек преглъща и търпи, група гняв и възмущение, докато не му "дойде до гуша". Може да се почувстваш ограничен....сигурна съм че ще усетиш Сатурновите граници наложени върху наталния Марс, има време.
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 09:27:42 pm от Небесна »

*

Veselin

« Отговор #9 -: Ноември 23, 2009, 01:25:28 pm »
Благодаря за тълкуването! Дали пък това не означава, че другата като се върна на работа след отпуската ми, ще ме чакат нови и по-гадни задължения и ограничения?

*

Veselin

• 2737
Re: Сатурновото завръщане в 8 дом
« Отговор #10 -: Септември 04, 2013, 01:55:50 pm »
На 1 октомври Сатурн ще направи последния си точен съвпад с наталния и след това дим да го няма от 8 дом. Някой беше писал преди, че възвратната карта при този последен съвпад е много показателна как ще се развие животът на човек до следващия възврат, затова си построих такава карта. Има ли нещо вярно в това и ако да - какво бихте казали по моята карта? С този Юпитер на асцендента да считам ли, че ме чакат по-хубави дни от там нататък?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #11 -: Септември 04, 2013, 02:36:07 pm »
Вещичка преди е писала за тази възвратна карта, че може да се използва и като натална до следващия Сатурнов възврат.
Не съм казал, че се плаша от възврата, но ми е интересно тази техника работи ли наистина и вярна ли е въобще?

*

Нова

• 3491
« Отговор #12 -: Септември 04, 2013, 02:37:09 pm »
Весо, тя тази карта следва да работи 30 години като натална?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #13 -: Септември 04, 2013, 02:38:37 pm »
Не знам, аз така го разбрах, макар да ми се струва много странно на пръв поглед.