Здравей Гост

Безусловната любов

• 214 Отговора
  • 33238 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Безусловната любов
« Отговор #200 -: Август 26, 2010, 05:21:15 pm »
първо трябва да обичаш себе си истински...после може да обичаш някой друг по същия начин...нали все пак това е оста 1-7 дом ....

:clap: :clap: , ot tuk zapoqva i ot tuk zavisi l`bovta!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #201 -: Август 26, 2010, 07:39:42 pm »
безусловна любов = любов без условия

къде тука вкарахте пак идентичности и забрави  :unsure: 

безусловна любов можеш да имаш само и единствено ако си забравиш очакванията. те убиват любовта и с тях се появяват условията...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #202 -: Август 26, 2010, 10:49:09 pm »
На Бог и на детето си условия не поставям.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #203 -: Август 27, 2010, 10:16:33 am »

безусловна любов можеш да имаш само и единствено ако си забравиш очакванията. те убиват любовта и с тях се появяват условията...

И аз така мисля. Безусловна любов, за мен, е да не искаш нищо от човека до теб - да не го променяш, да не очакваш, да не изискваш, да не търсиш, само да даваш. Дали той ще даде на теб не е твой проблем така да се каже. Дали е възможна между мъж и жена? Откровено казано -не мисля.Поне аз досега нито съм видяла такава, нито съм изпитала. Между родител и дете - да. Между животно и човек - да /то заради животното, не заради човека, обаче/.
Сещам се за една песен, не помня на кой беше, в която се пееше "people just want more and more"..
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #204 -: Август 27, 2010, 10:25:16 am »

И аз така мисля. Безусловна любов, за мен, е да не искаш нищо от човека до теб - да не го променяш, да не очакваш, да не изискваш, да не търсиш, само да даваш. Дали той ще даде на теб не е твой проблем така да се каже. Дали е възможна между мъж и жена? Откровено казано -не мисля.Поне аз досега нито съм видяла такава, нито съм изпитала. Между родител и дете - да. Между животно и човек - да /то заради животното, не заради човека, обаче/.
Сещам се за една песен, не помня на кой беше, в която се пееше "people just want more and more"..

ами между родител и дете пак няма безусловна любов, щото там са намесени други очаквания - ако ме слушаш ще ти направя любимият десерт /например/ или нещо друго. да не говорим, очакванията на повечето родители децата им да ги гледат като остареят... примерите са много... дори и там няма безусловна любов...

между човек и животно - давам пример: обичате си кучето, ама ако ви се изсере на средата на хола ще го напердашите нали  ;)  и после ще е лишено от любимата си бисквитка например...

примерите са хиляди... верно е, че в случая с животинките и децата вече навлизат в тази територия и проблемите при възпитанието или изявата на егото на детето, но нещата се въртят все около очаквания и манипулации свързани с тях...

безусловната любов е непозната на тази планета. дори аз дето съм толкова заблудена да се старая да обичам безусловно и аз имам някои очаквания от децата си и добичетата си. за децата барем да помагат с по нещо у дома, а добичетата да не ми серат в саксиите...

но принципно очакванията са главният виновник за убийството на любовта и това е неоспорим факт  :blink:

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #205 -: Август 27, 2010, 10:37:32 am »
Права си. Аз написах "да" в смисъл, че приемам такава любов за възможна в дадените случаи. Обикновено от едната страна. Рядко срещана, трудно осъществима и в повечето случаи неизпълнима, защото хората сме устроени да искаме и да имаме очаквания от тези до нас. Бих казала, че любовта на родителите ми към мен е такава. Не, не винаги, не на 100%. Основното им очакване към мен обаче е просто да бъда щастлива такава каквато съм. Аз приемам това за безусловно. Що се отнася за животно -човек, мисля че те нас могат да обичат безусловно...ние тях? Е, дала си примери  :blink:
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #206 -: Август 27, 2010, 10:42:45 am »
Безусловна любов....
бла..бла...бла...
Това е любовта на неузрялото съзнание. На хора, които не са се адаптирали към потребностите на материалното си тяло в един абсолютно материален свят .
Много години бях такава неузряла и наосъзната шунда. Раздавах се на всички и да обичам безусловно беше едно от условията да се чувствам щастлива насред мизерията.  С годините обаче осъзнах, че принципа '' На тебе къс, на тебе къс , а на мен гол гъз '' работи изцяло срещу мен.
Един прекрасен ден ''видях'', че този начин на обичане води до провал в много сфери на земния ми живот и промених курса. В крайна сметка сме тук за да се научим да живеем в материалното и да намерим баланса между материя и дух. А безусловната любов нарушава принципа на равновесието им.

пп. Това е лично мнение основано на личен житейски опит и не го натрапвам на никой. Всеки има своята истина. 
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #207 -: Август 27, 2010, 10:56:30 am »
Безусловна любов....
бла..бла...бла...
Това е любовта на неузрялото съзнание.

а аз смятам, че безусловната любов е любовта на висшето съзнание  :P  това пък си е моето мнение  ;)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #208 -: Август 27, 2010, 11:09:18 am »
Самият факт, че един обект може да бъде разлюбен, след като е обичан "безусловно", означава, че любовта към него е била съвсем условна  ;D. Когато условието е изчезнало, си е тръгнала и любовта. Та ако някой каже, че по някакви причини е спрял да обича безусловно, значи никога не е обичал безусловно.

Напоследък няколко пъти чух обвинения от различни хора към интимните им партньори за това, че те нищо не правят, за да спечелят любовта им, да бъдат желани и други. Една жена например обвинява съпруга си за това, че е прекалено добър и изпълнява всичките й прищевки, друга е недоволна от своя другар по точно обратните причини. И така хората са недоволни от какво ли не, често претенциите им са направо абсурдни, ама си вярват и наричат съдбата си трагична.
« Последна редакция: Август 27, 2010, 11:42:49 am от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #209 -: Август 27, 2010, 11:13:58 am »
Безусловна любов....
бла..бла...бла...
Това е любовта на неузрялото съзнание.

а аз смятам, че безусловната любов е любовта на висшето съзнание  :P  това пък си е моето мнение  ;)

Съгласна съм. но е неприложима, именно защото е много висша за земния живот.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #210 -: Август 27, 2010, 11:16:37 am »
Използувам думата неузряло в смисъл, че не се е адаптирало към живота в материално тяло с материални нужди с някакъв енергиен лимит, чието изчерпване води до прекъсване на земния път.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Nebesna

« Отговор #211 -: Август 27, 2010, 11:18:41 am »
ами между родител и дете пак няма безусловна любов, щото там са намесени други очаквания - ако ме слушаш ще ти направя любимият десерт /например/ или нещо друго. да не говорим, очакванията на повечето родители децата им да ги гледат като остареят... примерите са много... дори и там няма безусловна любов...

между човек и животно - давам пример: обичате си кучето, ама ако ви се изсере на средата на хола ще го напердашите нали  ;)  и после ще е лишено от любимата си бисквитка например...

примерите са хиляди... верно е, че в случая с животинките и децата вече навлизат в тази територия и проблемите при възпитанието или изявата на егото на детето, но нещата се въртят все около очаквания и манипулации свързани с тях...

Възпитанието не отрича любовта. Аз може много да обичам детето си, но ще го напляскам и ще го блъсна грубо, ако изкочи на улицата пред някоя кола. И ще го направя точно, защото го обичам и за да го спася.....Може и да имам очаквания, но не ги натрапвам като условия да обичам или да не обичам.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #212 -: Август 27, 2010, 11:36:48 am »
Една жена например обвинява съпруга си за това, че е прекалено добър и изпълнява всичките й прищевки, друга е недоволна от своя другар по точно обратните причини. И така хората са недоволни от какво ли не, често претенциите им са направо абсурдни, ама си вярват и наричат съдбата си трагична.

Да не кажа, че по-често сякаш тия претенции са на жените към мъжете, а не обратното.

По-лесно е да видим какво не е, отколкото какво е. Рядко се оценява доброто, хората го имат за даденост. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #213 -: Август 27, 2010, 12:03:31 pm »

между човек и животно - давам пример: обичате си кучето, ама ако ви се изсере на средата на хола ще го напердашите нали  ;)  и после ще е лишено от любимата си бисквитка например...

Възпитанието не отрича любовта. Аз може много да обичам детето си, но ще го напляскам и ще го блъсна грубо, ако изкочи на улицата пред някоя кола. И ще го направя точно, защото го обичам и за да го спася.....Може и да имам очаквания, но не ги натрапвам като условия да обичам или да не обичам.

нали си наясно, че водолеите са доста ненатрапливи родители. обаче познавам такива родители дето честно казано ме изправят на нокти. въпреки, че имам Луна в рак в 4 дом съвпад със Сатурн изобщо не съм типа родител, който визират тези двете планети... но има родители /като бившият ми съпруг/ дето си мислят, че всички са идиоти и те държат непременно да дават на останалите тон в живота и ако те не го послушат се започват с манипулации - няма да ти дам пари, няма да ти купа това, няма да направя онова...

през цялото време визирам изнудването в отношенията, което е продиктувано от очаквания, а това вече няма нищо общо с думата любов  :P  надявам се, че сега ме разбра  :-[

*

Nebesna

« Отговор #214 -: Август 27, 2010, 12:28:05 pm »
нали си наясно, че водолеите са доста ненатрапливи родители. обаче познавам такива родители дето честно казано ме изправят на нокти.
през цялото време визирам изнудването в отношенията, което е продиктувано от очаквания, а това вече няма нищо общо с думата любов  :P  надявам се, че сега ме разбра 
:-[

Напълно те разбирам, аз само казвам, че безусловната любов е постижима в отношенията родител - дете.