безусловна любов = любов без условия
къде тука вкарахте пак идентичности и забрави :unsure:
безусловна любов можеш да имаш само и единствено ако си забравиш очакванията. те убиват любовта и с тях се появяват условията...
И аз така мисля. Безусловна любов, за мен, е да не искаш нищо от човека до теб - да не го променяш, да не очакваш, да не изискваш, да не търсиш, само да даваш. Дали той ще даде на теб не е твой проблем така да се каже. Дали е възможна между мъж и жена? Откровено казано -не мисля.Поне аз досега нито съм видяла такава, нито съм изпитала. Между родител и дете - да. Между животно и човек - да /то заради животното, не заради човека, обаче/.
Сещам се за една песен, не помня на кой беше, в която се пееше "people just want more and more"..
ами между родител и дете пак няма безусловна любов, щото там са намесени други очаквания - ако ме слушаш ще ти направя любимият десерт /например/ или нещо друго. да не говорим, очакванията на повечето родители децата им да ги гледат като остареят... примерите са много... дори и там няма безусловна любов...
между човек и животно - давам пример: обичате си кучето, ама ако ви се изсере на средата на хола ще го напердашите нали

и после ще е лишено от любимата си бисквитка например...
примерите са хиляди... верно е, че в случая с животинките и децата вече навлизат в тази територия и проблемите при възпитанието или изявата на егото на детето, но нещата се въртят все около очаквания и манипулации свързани с тях...
безусловната любов е непозната на тази планета. дори аз дето съм толкова заблудена да се старая да обичам безусловно и аз имам някои очаквания от децата си и добичетата си. за децата барем да помагат с по нещо у дома, а добичетата да не ми серат в саксиите...
но принципно
очакванията са главният виновник за убийството на любовта и това е неоспорим факт :blink: