Здравей Гост

Безусловната любов

• 214 Отговора
  • 33272 Прегледи
*

Nebesna

Re:Безусловната любов
« Отговор #20 -: Ноември 23, 2009, 09:06:12 pm »
абе Лили картата на Майка Тереза я няма никаква и нищо не се вижда  ;D

Не се ли вижда? При мен се вижда картата, може би при теб по-бавно зарежда, знам ли...
Но ето линк към картата за всеки случай:
http://www.astrotheme.com/portraits/jwk5euKd6HjP.htm

Едва сега забелязах, че Майка Тереза има същата домификация като моята.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Ноември 23, 2009, 09:09:42 pm »
А за безусловната любов в третата карта какво ще кажете?  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Ноември 23, 2009, 09:12:07 pm »
А за безусловната любов в третата карта какво ще кажете?  :)

А какво е "условието" за безусловна любов?

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Ноември 23, 2009, 09:22:25 pm »
Аз лично бих съдила за способността на човек да обича по това дали Нептун прави добри аспекти с Луна, Венера, Слънце.

По твоите критерии на мен трябва изобщо да ми липсва тази способност - Нептун в квадрат със светилата.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #24 -: Ноември 23, 2009, 09:23:33 pm »
Лили, по последната карта ще гадаем нали?
Личността е със СЛВ в 1-ви дом и южен съответно в 7-ми. Предполагам, че в младостта си е живяла съобразявайки се и в услуга на другите, но с годините е трябвало да се научи да бъде повече индивидуалист, да натрупа лидерски качества.
Слънцето, Венера и Меркурий в Риби може би са се проявили с увлечение по окултни и езотерични теми, а ретро Юпитер с опозицията си към този стелиум е връщал индивида и го е подтиквал да търси още и още.
Луната е в Скорпион, в 12-ти дом  и в съвпад с Нептун, тази позиция може да му е дала нужда от много силни и обсебващи чувства, но също заблуди и неясноти, дори някакви периодични психични отклонения, както и възможност за справяне с тях и излизане на нова плоскост. Възможно е тази Луна да отразява и образа на майката у родения.
В тази карта според мен има предпоставки за "забранена любов".
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Ноември 23, 2009, 09:31:06 pm »
Цитат
А какво е "условието" за безусловна любов?

Вие кажете нещо по картата, а после ще говорим за условия, ако изобщо има такива...  :)
Безусловната любов затова е без-условна, защото е по-силна от всякакви условности, тя просто съществува  независимо и вън от тях.
За мен да обичаш безусловно, в контекста на земното ни съществуване, означава да приемем избора на ближния си, дори ако този му избор ни наранява. Да се научим да приемаме щастието на ближния, дори ако неговото щастие се гради върху нашето нещастие. Такова е разбирането ми за безусловната любов, ако все пак съществува такава, в контекста на междуполовите отношения.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Ноември 23, 2009, 09:34:09 pm »
В тази карта според мен има предпоставки за "забранена любов".

А какво разбираш под забранена любов?
Тайни връзки? Връзки с обвързани мъже?
Любов сладка и омайна, осъждана от обществото?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Ноември 23, 2009, 09:40:58 pm »

За мен да обичаш безусловно, в контекста на земното ни съществуване, означава да приемем избора на ближния си, дори ако този му избор ни наранява.

Да се научим да приемаме щастието на ближния, дори ако неговото щастие се гради върху нашето нещастие. Такова е разбирането ми за безусловната любов, ако все пак съществува такава, в контекста на междуполовите отношения.  :)

Даже и на моята Венера в Риби горното определение и идва в повече. Съжалявам!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Ноември 23, 2009, 09:43:12 pm »
Въпрос на възприятие!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Ноември 23, 2009, 09:44:48 pm »

Произнесе се Марсът в Риби. ;D ;D ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #30 -: Ноември 23, 2009, 09:47:33 pm »
Под забранена любов имах предвид тази, която не е възможна.

Безусловната любов според мен е не само да приемеш избора на любимия човек, а цялата му същност, да го обичаш такъв, какъвто е. В нашите земни измерения най-близка до нея е любовта към децата.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #31 -: Ноември 23, 2009, 09:47:56 pm »

За мен да обичаш безусловно, в контекста на земното ни съществуване, означава да приемем избора на ближния си, дори ако този му избор ни наранява.

Да се научим да приемаме щастието на ближния, дори ако неговото щастие се гради върху нашето нещастие. Такова е разбирането ми за безусловната любов, ако все пак съществува такава, в контекста на междуполовите отношения.  :)

Даже и на моята Венера в Риби горното определение и идва в повече. Съжалявам!
Може би ти идва в повече,защото си слънце водолей.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Ноември 23, 2009, 09:50:54 pm »

Произнесе се Марсът в Риби. ;D ;D ;D

И Нептун в първи дом в тригон към Слънце/Меркурий/Венера.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #33 -: Ноември 23, 2009, 09:53:19 pm »
Вече говорите за мазохизъм и обсебване  ;D

Лили, кажи нещо за третата карта, иначе ще съм третата изгоряла от нетърпение в този форум 

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Ноември 23, 2009, 09:56:02 pm »

Ами не е от водолейското слънце. Асцендентът ми е в Стрелец. Венера е в квадрат с Асцендента. Стрелецът е независим и оптимист, а рибите постоянно се жалват и самосъжаляват. Знаеш ли колко време съм била "кошче за душевни отпадъци" и сега го отчитам като загубено време. Използвали са ме като попивателна за чуждите проблеми. Такава е Венера в Риби......все да не нарани някого, да не отблъсне.....Много хора се възползват от това. да ви кажа това не е безусловна любов, а СЪЖАЛЕНИЕ и СЪЧУВСТВИЕ.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #35 -: Ноември 23, 2009, 09:57:40 pm »
И за мен понятие като "безусловна"любов ми се вижда доста пресилено,в сферата на хипотетичното.Във всеки човек е заложено чувство за самосъхранение,преди всичко.За егоизъм в по-малка или по-голяма степен,въобще няма да отварям дума.
За мен безусловно може да обича единствено Господ Бог. :-X

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #36 -: Ноември 23, 2009, 09:58:37 pm »
" ...
4. Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее,
5. не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли,
6. на неправда се не радва, а се радва на истина;
7. всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.
..."
Из Първо Послание на св.ап. Павел до Коринтяни, 13 Глава

« Отговор #37 -: Ноември 23, 2009, 09:59:04 pm »
Аз лично бих съдила за способността на човек да обича по това дали Нептун прави добри аспекти с Луна, Венера, Слънце.

По твоите критерии на мен трябва изобщо да ми липсва тази способност - Нептун в квадрат със светилата.

О, има и други аспекти, говорещи за това, разбира се, не съм казала нито ми е минавало през ум, че тези са единствените. Просто съм споменала някои. Ето и други: например добре разположени в хороскопа Венера, Луна , Слънце, също добри аспекти между тези планети и Плутон и Сатурн и т. н.

Никой не прави генерални обобщения тука, Небесна!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Ноември 23, 2009, 10:00:29 pm »
Знаеш ли колко време съм била "кошче за душевни отпадъци" и сега го отчитам като загубено време. Използвали са ме като попивателна за чуждите проблеми. Такава е Венера в Риби......все да не нарани някого, да не отблъсне.....

И аз бях така... И все още съм, но вече се научих сама да определям границите и да спирам "кранчето", ако се наложи, особено когато се почувствам енергийно опустошена от някоя оплаквачка. Проработвам си Сатурна.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #39 -: Ноември 23, 2009, 10:06:37 pm »

Ами не е от водолейското слънце. Асцендентът ми е в Стрелец. Венера е в квадрат с Асцендента. Стрелецът е независим и оптимист, а рибите постоянно се жалват и самосъжаляват. Знаеш ли колко време съм била "кошче за душевни отпадъци" и сега го отчитам като загубено време. Използвали са ме като попивателна за чуждите проблеми. Такава е Венера в Риби......все да не нарани някого, да не отблъсне.....Много хора се възползват от това. да ви кажа това не е безусловна любов, а СЪЖАЛЕНИЕ и СЪЧУВСТВИЕ.
Еми да,и слънце водолей и АС стрелец жадуват за свобода и независимост .Рибешката венера все пак идва на по-заден план.(специално при теб)
Съжалението и съчувствието също са форма на любов :)Както и милосърдието....всичко е присъщо за рибите.