Здравей Гост

Безусловната любов

• 214 Отговора
  • 33411 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Безусловната любов
« Отговор #40 -: Ноември 23, 2009, 10:07:05 pm »
Безусловната любов е загърбване на егото, разрушване на години градени социални контакти, смиряване, неочакване на нищо и то в името не на любовта, а на любимия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Ноември 23, 2009, 10:11:26 pm »
Ето още една карта от темата за убийците - съвпад на Луна и Венера в Риби в тригон с Юпитер в 7 дом, Меркурий и Марс в хармоничен аспект със Сатурн, Венера и Нептун във взаимна рецепция. Сигурно е обичал жертвите си, докато ги е убивал!

Цитат
Той взима жертвите си, подтикван от гласовете, които чувал в главата си. Тези гласове му казвали, че трябва да убива за да предотврати разрушително земетресение, което щяло да потопи щатът Калифорния в Тихия океан. Да отнемаш човешки животи, за да спасиш Калифорния от земетресение – доста оригинален мотив за един сериен убиец!

Убивал е с "благородна" мотивация! Просто е искал да "спаси" останалите! Какво са убитите 13 души в сравнение с цял щат! Обичал ги е безусловно! ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #42 -: Ноември 23, 2009, 10:16:16 pm »
Квадратурите наистина не винаги са лоши както и секстилите и тригоните не винаги добри. Явно си зависи от проработката. Това го осъзнах от темата за богатите.
Погледнах тогава картата на близък, който си е заможен, а  тръгна наистина от НУЛА- Юпитер, Венера, Слънце само квадратури, а м/у впрочем Слънцето му е в риби. :)

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Ноември 23, 2009, 10:17:58 pm »
Може би ти идва в повече,защото си слънце водолей.

Ами не е от водолейското слънце. Асцендентът ми е в Стрелец. Венера е в квадрат с Асцендента. Стрелецът е независим и оптимист, а рибите постоянно се жалват и самосъжаляват. Знаеш ли колко време съм била "кошче за душевни отпадъци" и сега го отчитам като загубено време. Използвали са ме като попивателна за чуждите проблеми. Такава е Венера в Риби......все да не нарани някого, да не отблъсне.....Много хора се възползват от това. да ви кажа това не е безусловна любов, а СЪЖАЛЕНИЕ и СЪЧУВСТВИЕ.
Еми да,и слънце водолей и АС стрелец жадуват за свобода и независимост .Рибешката венера все пак идва на по-заден план.(специално при теб)
Съжалението и съчувствието също са форма на любов :)Както и милосърдието....всичко е присъщо за рибите.

Няма как да дойде по на заден план Венера в Риби, защото ми управлява СЛВ в 5-ти дом и МЦ. даже, напротив доскоро все е била на преден план. Отскоро взех да си проработвам асцендента....откакто разбрах, че е Стрелец добих по-голяма увереност в утрешния ден....Предишното ми предположение беше за асцендент Риби....добре, че си взех от общината часа на раждане...че много рибешко ми беше станало с транзитен Нептун върху светилата.

*

missKapriz

« Отговор #44 -: Ноември 23, 2009, 10:19:42 pm »
Безусловна любов ми звучи като безпрахово циклене на паркет или като всесезонни гуми ::)С други думи си мисля,че такова животно немааа ;)  :P Струва ми се твърде безгръбначна такава любов.Бий ма - обичам те!

Лили,защо свързваш темата за безусловната любов с убийците.Може би общи аспекти,позиции на планети ???

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #45 -: Ноември 23, 2009, 10:20:32 pm »
Признавам,че това с безусловната любов ми идва в повече.Харесвам идеята, че човек може да обича, без да очаква ответ на чувства и дела.Аз много трудно се доверявам на някого и още повече заобичвам.Предполагам за това вина има и квадрата на близнашката ми Венера със Сатурн.
Иначе и аз имам Слънце в 12 дом, в дома на Нептун, Слънцето ми прави тригон с Нептун в 8сми дом,Венера ми е в опозиция с Нептун,и Луна квинконс Нептун.
А и водата в моята карта е малко, Луната и Уран са във водни знаци...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Ноември 23, 2009, 10:26:20 pm »
Лили,защо свързваш темата за безусловната любов с убийците.Може би общи аспекти,позиции на планети ???

Позволих си да направя този паралел, защото тръгнахме от най-често споменаваните аспекти... И накрая стигнахме до извода, че независимо дали са квадратури, опозиции или тригони и секстили, всичко е въпрос на избор. Става въпрос за онзи избор на Душата, който се превръща в нейната материална съдба. Ако наистина всичко е предначертано още преди да се родим...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #47 -: Ноември 23, 2009, 10:26:53 pm »
Не мога да повярвам, че това е карта на убиец, при това сериен. Няма логика. Сигурно му е сбъркана датата на раждане или е осиновено дете...

« Отговор #48 -: Ноември 23, 2009, 10:29:29 pm »

За карта  от 1 стр.Изключително емоционална личност,твърде много вода в картата,с тенденция за задържане и дълбоко преживяване на всяка ситуация.Области от живота,в които може да  се прояви личността са :полиция,финанси,данъци,медицина,мафия.Заниманието е обществено значимо.Слънцето на върха на 5 дом е добре поставено по дом,но получава опозиция от Юпитер,проблемен 5-11 дом,с дадената и получената любов,Венара е в екзалтация,може би лицето има някакъв талант -рисуване,писане.Но в този хороскоп не виждам безусловната любов,може би по-скоро здравословен проблем,заради лошата позиция на луната на асц.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Ноември 23, 2009, 10:32:25 pm »
Не мога да повярвам, че това е карта на убиец, при това сериен. Няма логика.

И аз не можех да повярвам, но защо пък не...
Ще измислим некой тетраундецил на Лилит с Фортуна, Прозерпина в градуса на злия гений и готово, правилният отговор в кърпа ни е вързан. Шегувам се, но истината е, че постфактум е къде по-лесно да се познае, винаги има малко или повече стъкмистика.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Ноември 23, 2009, 10:35:29 pm »
За личността от карта №3 ще пиша утре по някое време, че стана време за лягане...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Ноември 23, 2009, 10:38:24 pm »

Ще измислим некой тетраундецил на Лилит с Фортуна, Прозерпина в градуса на злия гений и готово, правилният отговор в кърпа ни е вързан. Шегувам се, но истината е, че постфактум е къде по-лесно да се познае, винаги има малко или повече стъкмистика.  :-\

Обаче признай, че един твърд показател не подлежи на оспорване при хората с умствени и психични отклонения - Меркурий в опозиция с Нептун. Този е бил смахнат.

« Отговор #52 -: Ноември 23, 2009, 10:44:32 pm »

Ще измислим некой тетраундецил на Лилит с Фортуна, Прозерпина в градуса на злия гений и готово, правилният отговор в кърпа ни е вързан. Шегувам се, но истината е, че постфактум е къде по-лесно да се познае, винаги има малко или повече стъкмистика.  :-\

Обаче признай, че един твърд показател не подлежи на оспорване при хората с умствени и психични отклонения - Меркурий в опозиция с Нептун. Този е бил смахнат.
И не само упр. на Слънцето му - Марс на трон е в опозиция с Нептун,действията му са били неадекватни,продиктувани от заблуди и този силен марс е получавал подкрепта на юпитер,плутон и сатурн.Бил е неудържим,може би жертвите му са били предимно жени

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Ноември 23, 2009, 10:47:05 pm »
Ако е имал психични отклонения, аспектът наистина е бил действащ. Но си мисля, че трябва да има и други показатели, които потвърждават възможността роденият да има ментално заболяване. Иначе и тук имаме съфорумки с Меркурий в квадрат с Нептун, но явно при тях аспектът е проработен - нито имат изявени психични отклонения (засега  :P), нито са изпечени лъжкини.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #54 -: Ноември 23, 2009, 10:50:20 pm »

Не че не се досещам, ама все пак да видя вие какво ще кажете - опозицията на Меркурий с Плутон какви умствени и психични отклонения дава?  ;)

« Отговор #55 -: Ноември 23, 2009, 10:53:05 pm »
Ако е имал психични отклонения, аспектът наистина е бил действащ. Но си мисля, че трябва да има и други показатели, които потвърждават възможността роденият да има ментално заболяване. Иначе и тук имаме съфорумки с Меркурий в квадрат с Нептун, но явно при тях аспектът е проработен - нито имат изявени психични отклонения (засега  :P), нито са изпечени лъжкини.  :)
Лили,извинявам се че така се намесвам в темата,но не мислиш ли,че Сатурн и Плутон в 4 дом - на подсъзнанието сами по себе си може да говорят за такав проблем?Още повече,че има натоварен 12 дом

« Отговор #56 -: Ноември 23, 2009, 10:54:32 pm »

От друга страна преди години записването на рождените дати не е било толкова прецизно. Много хора са се раждали вкъщи и са ги записвали в общинските регистри със закъснение от няколко дни даже. Е може да са слагали вярната дата, но може и да са я поправяли малко по спомен или по преценка на служителя.

Сигурно ще се учудите, ако знаете колко често се случват неточностите при записванията. Аз познавам хора, на които им е известно, че имат грешно записана дата на раждане по документи само заради правописна грешка. Да не говорим за повече.

Аз самата съм родена в родилен дом в период, когато би трябвало да се вписва по закон часа на раждане. За ме е записано четири следобед. Ако майка ми не помнеше поне приблизително истината сега щях да вярвам, че асцендентът ми е телец, а пък за домовете и в планетите в тях да не говорим ....

Истината е, че съм родена към час и половина по-рано, но понеже било тежко раждане спасявали родилката  и чак като свършили, сестрата погледнала часовника и каквото видяла  записала като "час на раждане на детето" . Това и фигурира в общинските архиви.

Колко хора си правят хороскопи, базирани на часа на раждане, записан в общинските архиви... дано акушерките им са разбирали малко от астрология..
« Последна редакция: Ноември 23, 2009, 11:00:58 pm от Ropotamo »

« Отговор #57 -: Ноември 23, 2009, 11:00:44 pm »
Колко хора си правят хороскопи, базирани на часа на раждане, записан в общинските архиви... дано акушерките им са разбирали малко от астрология..

Аз винаги приемам, че грешката е поне 30 мин. И започват доуточнения, ректификаци, ако има значими събития  :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #58 -: Ноември 23, 2009, 11:07:39 pm »
И много правилно. Наскоро не си поръчах хороскоп при известна астроложка, защото като казах че часът на раждане не ми е прецизен, ме посъветваха да видя часа в общинския регистър. Същата астроложка в пояснията си за клиенти казва, че часът трябва да е точен, защото четири минути вече се отразяват на качеството.  Тя обаче не прави ректификация като част от услугата. Ами кой може да е сигурен с точност до 4 минути?

*

Skarlet

« Отговор #59 -: Ноември 23, 2009, 11:20:47 pm »
" ...
4. Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее,
5. не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли,
6. на неправда се не радва, а се радва на истина;
7. всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.
..."

За мен любовта не може да се квалифицира като безусловна или не. Тя е просто любов. Копираният текст трябва всеки от нас да си го запише някъде. Не,че ще накара някого да обича или не. И тук не става въпрос само за любов между мъж и жена,а и за човеколюбието изобщо.  :)