Здравей Гост

Безусловната любов

• 214 Отговора
  • 33402 Прегледи
*

veshti4ka

Re:Безусловната любов
« Отговор #60 -: Ноември 24, 2009, 07:34:11 am »
Мис Каприз, има безусловна любов, но това което ти наричаш бий ма - обичам та си е чист мазохизъм  :-X 

ти можеш да обичаш хората много и безусловно винаги и без да та бият... ей тук вече се сещам защо Жином не признава междуполовите отношения - да не разваляме убавата божествена Либоф със секс  ;D ;D ;D  мчи прав си е човека, само не знам дали има съпруга и тя как би реагирала на това  ;)

Лили, е много овен много нещо... па бива ли в теми като тази за Майка тереза да набутваш малоумни убийци - брррр звучи ми кощунствено...

Хело, опозе на Мерк с Плутон лично на мен ми мирише на шизофрения  :P  само, че коя съм аз пък да си вра носа в медицинската астрология  ;D ;D ;D

и още нещо за всички писали в тази тема: до сега само наместватхе аспекти като знаете за каква личност иде реч. т.е. знаете събитие - дирите аспект. след като еднакви аспекти откривате и в картата на Майка Тереза и в картата на серийни убийци и в собствените си карти - е мама му стара това не ви ли кара да се замислите?  аз досега няколко пъти се опитвах да обяснявам за нивата на преработка, но никой не ми обръща внимание. зачепили сте се, че Нептун дава много заблуди и розови очила и точка. и що? щото така пише у книгите по астрология - ей затуй зарязах астрологията по средата, защото масата от книгите по астрология дават заучени знания без право на мисъл. не искам да ме разбирате погрешно - тук има няколко човека, на които искрено се възхищавам на знанията им! но пък досега никой не отчита нивата на преработка и повечето ги подминавате с безразличие  :(

лично за мен Божествената Безусловна Любов е висше ниво на преработка на цялата карта, т.е. наталната карта е основа върху която след като се проработи е започнало да се надгражда!  което пък от своя страна означава, че вече аспектите са без значение, защото ЛИЧНОСТТА /казвам личност, поради факта, че малцина са хората, които са успяли да го направят и са достойни за уважение/ вече се движи по ВЕРТИКАЛАТА! при хора, които са отдадени на човечеството по аспекти можете да търсите единствено растежа на личността и само до там, оттам следват вече висшите принципи и аспектите нямат никакво значение!

но това си е моето мнение, а от мен астролог едва ли някога ще стане  ;)  та коя съм аз да ви поучавам  :P  ......

*

Mia21

• 2502
« Отговор #61 -: Ноември 24, 2009, 07:58:47 am »
Мис Каприз, има безусловна любов, но това което ти наричаш бий ма - обичам та си е чист мазохизъм  :-X 

Аз това разбирам под безусловна любов,да обичаш и тези,които не те обичат и се държат зле с теб.Там е номера!Ако обичаш тези,с които си в добри отношения,е много лесно и отново действа закона за даване и получаване.Така,че подкрепям мнението на Мис Каприз!
За мен безусловна любов няма или ако има,процента е минимален и по-скоро се отнася до любовта майка-дете.Не зная само,ако се появи някаква незначителна аномалия и в тези отношения,дали няма и там да се видоизмени понятието.

*

veshti4ka

« Отговор #62 -: Ноември 24, 2009, 08:04:08 am »
Мия, така е Безусловната Любов е да обичаш всички и всичко независимо от отношението им към теб  :)

и това е лесно за постигане стига да успееш да надмогнеш егото си и да погледнеш с други очи на света. трудно е но не е невъзможно, след като има хора дето са го постигнали  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #63 -: Ноември 24, 2009, 08:05:56 am »
Това означава да съм единствената,първата и последната на Земята... ;D

*

Skarlet

« Отговор #64 -: Ноември 24, 2009, 08:28:56 am »

Хело, опозе на Мерк с Плутон лично на мен ми мирише на шизофрения  :P  само, че коя съм аз пък да си вра носа в медицинската астрология  ;D ;D ;D

Не е задължително, но няма да навлизам в подробности в тази тема, пък и въобще тук.

*

Helo

« Отговор #65 -: Ноември 24, 2009, 08:29:28 am »
Мия, така е Безусловната Любов е да обичаш всички и всичко независимо от отношението им към теб  :)

Ти сега обичаш ли бившия мъж и майка му, дето ти е правила магии да умреш?  ::)

*

dido7

« Отговор #66 -: Ноември 24, 2009, 08:33:02 am »
Безусловната любов

Няма по-голяма сила на небето и земята от чистата, безусловна любов.

Тук не става дума за любовта, описвана в масмедиите. Защото когато тази любов е неудовлетворена, тя често води до гняв и зависимост, лесно може да се трансформира в омраза. Безусловната любов е неизменна и постоянна. Тя не се колебае - нейният източник не зависи от външни фактори. Безусловната любов е състояние на съществуване. Тя е прощаващ, грижовен и поддържащ начин на отношение към света. Безусловната любов не е интелектуална и не изхожда от ума; тя води началото си от сърцето.

Енергията на безусловната любов е силата зад Творението. Тя ръководи всички природни закони. Можем да си представим любовта като вибрация, която пренася мисловните форми от съзнанието към материалното изражение. В най-висшата си природа любовта е силата, която разпознаваме като Божия воля.

Безусловната любов е върховното тайнство на живота. Може да изглежда опростено, но тя е толкова силна, че ако я изпробваме само за кратко, ще ни отърси от властта на егото. Нека направим един експеримент, при който няколко дни, може и седмица, да упражняваме само безусловна любов. Нека това бъде наше интимно занимание, но да се вречем да позволяваме от съзнанието ни да извират само мисли на безусловна любов. През това време да не допускаме осъдителни или критични мисли. В тишина да мислим само за мир и любов. Във всички свои взаимоотношения да мислим и действаме само с любов. Да разпространяваме любящи мисъл и енергия върху всичко и всички край себе си.

Докато не се научим да преодоляваме егото си, ще продължаваме да допринасяме към лудостта в света, на която сме свидетели. Начинът да изградим здрава и балансирана връзка между егото и духа е именно като се отдалечим и превърнем в безусловно любящ наблюдател.

Нека си припомним какво пише ап. Павел за Любовта в 1 Коринтяни, 13 глава:
1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.     
2 И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм.   
3 И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува.   
4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,   
5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,   
6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,   
7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.   
8 Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.   
9 Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме;   
10 но когато дойде съвършеното, това, което е частично, ще се прекрати.   
11 Когато бях дете, като дете говорех, като дете чувствувах, като дете разсъждавах; откак станах мъж, напуснал съм детинското.   
12 Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице с лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат.   
13 И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта.

Използвани са мисли на Дейвид Хокинс и Уейн Дайър.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #67 -: Ноември 24, 2009, 08:38:41 am »
Според мен такава безусловна любов може да има само
Бог , Христос или някой подобен, отшелник, монасите в Тибет
тя е неразбираема за хората, не е присъща на простосмъртните човешки същества, живеещи според своето време, традиции, култура и т.н "условности ".

Тя не се отнася за взаимоотношения между половете,
за хетеросексуалните или за  хомосексуалните двойки,
изобщо не е възможно съществуването и на земно ниво,
в рамките на дуалния свят в който живеем.

Какво ще стои в противоположния полюс.  ???   8)

Естествени минерали и амулети

*

veshti4ka

« Отговор #68 -: Ноември 24, 2009, 08:46:33 am »

да Хело, ОБИЧАМ ГИ точно както се обичат непослушни деца, но това е защото аз допускам те да бъдат такива каквито са си. и понеже не бих била с такъв човек и затова и се разведох - той си върви по неговият път, а аз по моя. не мога да променя човека, но мога да променя себе си  ;)  при майка му ситуацията е същата - радвам им се на простотиите точно както се радвах на глупостите на децата си като бяха малки, но децата порастват и това е най-хубавото, така и хората израстват. и затова не им се сърдя, просто те не са пораснали още  :-[

*

veshti4ka

« Отговор #69 -: Ноември 24, 2009, 08:49:46 am »
Според мен такава безусловна любов може да има само
Бог , Христос или някой подобен, отшелник, монасите в Тибет
тя е неразбираема за хората, не е присъща на простосмъртните човешки същества, живеещи според своето време, традиции, култура и т.н "условности ".

Тя не се отнася за взаимоотношения между половете,
за хетеросексуалните или за  хомосексуалните двойки,
изобщо не е възможно съществуването и на земно ниво,
в рамките на дуалния свят в който живеем.

Какво ще стои в противоположния полюс.  ???   8)

Moonlady, когато достигнеш това ниво на тази хармония на любовта, то ти преминаваш на друго ниво, където вече няма полове  ;)  дуалността и половете са на този свят - триизмерната реалност на планетата Земя, но пък забрави че Земята е някво високо ниво - дръжки лично аз я свързвам с ада от библията  ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #70 -: Ноември 24, 2009, 08:53:21 am »
Вещичке, много гръмко изказване, но вероятно не си обърнала достатъчно внимание, че често става дума за нивата на проявление на планетите. :) Там е отговора, но вече беше казано, няма нужда от предъвкване.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

veshti4ka

« Отговор #71 -: Ноември 24, 2009, 09:16:48 am »
искам да цитирам част от "духовна астрология" на Кришнамачария. смятам че мястото и е точно тук  ;)

"1. когато човек живее на индивидуално ниво, във всяко негово раждане дванадестте дома на неговия хороскоп оказват влияние върху дванадестте аспекта на неговият живот. цялата видима пространствена сфера около него получава символично начало в неговият асцедент и преминава знаците на зодиакапрез дванадестте дома.

2. когато индивидуумът се разкрие до личностно ниво, домовете постепенно престават да съществуват за него. само планетите и 12 знака го подтикват да работи в света. овен действа като първи дом, телец като втори и т.н. на този стадии се случва и друга интересна промяна. позициятан а Луната при неговото раждане работи като негов асцедент и от тази точка се излъчва определено влияние /само на менталния и астралния планове/, което дели зодиака на 12 дома на неговата личност. ако вземем Луната за асцедент и построим 12 дома, ще се получи хороскоп за менталните и астралните влияния. Слънцето в този хороскоп ще действа като още един асцедент /за обективната и светската сфера/ и от Слънцето ще се получи още един набор от домове, влияещи на неговата професионална и социална сфера.

3. на третия стадий на своето разкритие неговият натален асцедент отново придобива власт над неговото съзнание, но този път той не определя физическото съществуване, а отбелязва плана на неговата душа. на нивото на душата осезателно ще му влияят знакът и градусът на неговият асцедент. това е така, защото знака на асцедента не е нищо друго освен позицията на Луната при оплождането...
на този стадии от еволюцията неговото истинско тяло, или проводник на проявлението, е неговата душа, а не физическото тяло. затова на този стадии душата се подлага на влиянието на неговата лагна /Лили тука си ти  ;) /. ходът на неговата душа не следва планетарният път през зодиакалните знаци. той следва пътя на висшето слънце, или равноденствието. и поради това за правилното разбиране на неговият по нататъшен път, асцедента следва да се прогресира назад. т.е. пътят върви от Овен, през Риби и т.н. неговият асцедент сключва аспекти по ред обратен на предишната посока.

4. на четвъртия стадий асцедента, Слънцето и Луната образуват три центъра на действие. планетарните принципи като ангели водят живота на човека, а не планетите. има 3 главни центъра , чрез които космическата енергия контактува с него. на комическият план има три велики сили, които са отвъд пределите на планетарното ниво. това са лунният, слънчевият и земният принципи. тези принципи са причина за създаването на планетите във всяка слънчева система..."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Ноември 24, 2009, 09:20:46 am »
Лили, е много овен много нещо... па бива ли в теми като тази за Майка тереза да набутваш малоумни убийци - брррр звучи ми кощунствено...

Вещичке, тръгнах от Венера/Нептун, Венера в Риби и виж къде ме отведоха... при серийните убийци!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Ноември 24, 2009, 09:25:05 am »
А по третата карта няма ли да се произнесе някой специалист преди да съм пуснала отговора?
Само Кали се престраши.  :)
След като пусна отговора, коментари постфактум няма да приемам. Сега е моментът.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #74 -: Ноември 24, 2009, 09:30:21 am »
Лили, аз също си казах мнението, но то в никакъв случай не е на спец.  :) Още в началото е.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

dido7

« Отговор #75 -: Ноември 24, 2009, 09:31:21 am »
 Безусловната любов е Божията. До нея се доближава в голяма степен Майчината. Че съществува такава любов - да, има я  и  това е пътят на човечеството, независимо от нашите ограничени представи за времето.Всеки човек е част от Бога, следователно  можели сме и можем да правим това , което Бог може. Това, че сме забравили кои сме и откъде идваме , ни прави немощни , слаби и зли.  Вярвам в духовната еволюция на човечеството, в прераждането, вярвам , че откъдето и да минем, рано или късно , всички ще се върнем там, откъдето сме дошли.  А Бог е Всичко и той не може да съдава безсмислени творения.На всеки ще му дойде времето да усети тази сила, за която думите са недостатъчни .Вярвам и в това..
ПЪТЯТ КЪМ БОГА Е САМО БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #76 -: Ноември 24, 2009, 09:42:36 am »
Мия, така е Безусловната Любов е да обичаш всички и всичко независимо от отношението им към теб  :)

да Хело, ОБИЧАМ ГИ точно както се обичат непослушни деца, но това е защото аз допускам те да бъдат такива каквито са си. и понеже не бих била с такъв човек и затова и се разведох - той си върви по неговият път, а аз по моя. не мога да променя човека, но мога да променя себе си  ;)  при майка му ситуацията е същата - радвам им се на простотиите точно както се радвах на глупостите на децата си като бяха малки, но децата порастват и това е най-хубавото, така и хората израстват. и затова не им се сърдя, просто те не са пораснали още  :-[

Вещичке,с теб разсъждаваме по толкова различен начин,че вечно като те чета възникват безкрайно много противоречия у мен.Ще ме извиняваш отново,но нещо не ми става ясно.Как се изразява тази "безусловна"любов,като се отървеш от проблема ли? ::)
Обичам те,ама отдалеч...Звучи ми като гледането на възрастни родители през ключалката. ;) ;D

« Отговор #77 -: Ноември 24, 2009, 09:53:30 am »

За карта  от 1 стр.Изключително емоционална личност,твърде много вода в картата,с тенденция за задържане и дълбоко преживяване на всяка ситуация.Области от живота,в които може да  се прояви личността са :полиция,финанси,данъци,медицина,мафия.Заниманието е обществено значимо.Слънцето на върха на 5 дом е добре поставено по дом,но получава опозиция от Юпитер,проблемен 5-11 дом,с дадената и получената любов,Венара е в екзалтация,може би лицето има някакъв талант -рисуване,писане.Но в този хороскоп не виждам безусловната любов,може би по-скоро здравословен проблем,заради лошата позиция на луната на асц.
Това е моят отговар по карта №3.

*

dido7

« Отговор #78 -: Ноември 24, 2009, 09:55:58 am »
  цитат от книгата "Пророкът" на Джубран Халил Джубран.

За любовта

И рече му Ал-Митра:
— Кажи ни за Любовта.
А той повдигна глава, огледа множеството и велика тишина настана. Тогава със силен глас им заговори:
— Когато Любовта ви позове, последвайте я, макар пътеките й да са стръмни и сурови.
И когато крилете й се разперят върху вас, отдайте й се, макар мечът, скрит в перата й, да ви ранява.
И когато тя ви проговори, повярвайте й, макар гласът й да руши мечтите ви, тъй както севернякът градините попарва.
Защото любовта както е корона, тъй е и тежък кръст. Както е ластарът на лозницата, така е и резитба.
Както се издига до върхарите ви и гали нежните ви клонки, затрептели в слънчевия сяй, така се спуска и до корените ви и зле разтърсва ги, макар и впити в почвата.
Тя като житни снопове ви сбира и стисва до гръдта си.
На хармана си после ви вършее, да се оголи зърното у вас.
Отвява ви от сламки и от плява.
Премила ви до бяла същина.
Омесва ви до податлива мекост.
И ви предава на святия си огън, за святи хлябове на Божието пиршество.
Всичко това ще ви стори любовта, за да познаете тайните на сърцето си и в познанието си да станете частица от сърцевината на Живота.
Но ако в своята боязън търсите само мира на любовта и нейната наслада, тогава по-добре ще е за вас да покриете голотата си и да слезете от хармана на любовта в свят, който не познава сезони и в който ще се смеете, но не от сърце, и ще ридаете, но не от дън душа.
Любовта не ви дава нищо освен себе си и не черпи от никого освен от себе си.
Любовта не обсебва, но и не иска да я обсебят.
Защото на любовта й стига любовта.
Когато любите, не казвайте: "Бог е в моето сърце", а казвайте: "Аз съм в сърцето на Бог."
И не мислете, че можете да сочите пътя на любовта, защото любовта намери ли ви за достойни, сама ще сочи пътя ви.
Любовта няма друго желание, освен да се изпълни.
Но ако вие любите и храните желания, нека бъдат тези:
да се стопите и да се леете като поток, запял звънката си песен на нощта;
да познаете болката на твърде много нежност;
да бъдете ранени от собствентото си разбиране за любовта;
и да кървите драговолно, с радост;
да се будите в зори с крилато сърце и да възхвалявате дарения ви нов ден любов;
да почивате по пладне в размишления за любовната нега;
вечер да се връщате у дома си, пълни с благодарност;
и да си лягате с молитва за любимото ви същество и с благодарствен химн на устните си.

*

veshti4ka

« Отговор #79 -: Ноември 24, 2009, 10:26:26 am »

Вещичке,с теб разсъждаваме по толкова различен начин,че вечно като те чета възникват безкрайно много противоречия у мен.Ще ме извиняваш отново,но нещо не ми става ясно.Как се изразява тази "безусловна"любов,като се отървеш от проблема ли? ::)
Обичам те,ама отдалеч...Звучи ми като гледането на възрастни родители през ключалката. ;) ;D

Мия, БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ означава ЛЮБОВ БЕЗ УСЛОВИЯ - да обичаш просто, защото обичаш. да обичаш ТИ и САМО ТИ. тази любов е едностранна без значение дали теб те обичат или те нараняват. това е ЛЮБОВТА КОЯТО Е!

това обаче не означава, че бих допуснала /както беше в моя случай/ да бъдем нещастни и двамата в една връзка, която сама по себе си е била вече изчерпана. когато обичаш безусловно то ти си готов да пуснеш другия да бъде щастлив по неговият си начин. допускането той да бъде себе си, а не теб! затова се разведох, защото исках и аз и той да бъдем щастливи. и наистина е така - отделно сме много по-щастливи, отколкото заедно. ето той идва да си види децата, а аз съм наготвила нещо любимо на него - ми слагам му две порции в кутия и му ги давам. зная че със сегашната си жена ще ги опитат и се радвам за това. не го правя от някакви егоистични подбуди, а просто защото зная, че човека обича дадено ястие.

това е! приемаш истината, че обичта можеш само ТИ да я даваш - ако ти отвърнат добре, ако не пак добре, иначе става егоистична любов, а тя води до зависимости  ;)

безусловната любов е освободена от дуалността. там ти просто даваш и не очакваш нищо. ти си щастлив когато даваш. не те интересува какво мислят другите за теб, защото съществуваш в собствената си хармония...
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 10:45:32 am от Вещичка »