А тиквички с охлювчета правиш ли? 
само охлювчета правя и стават много вкусни , ама е много трудоемко....
моя тиквеник- ВУТЕ , като го удари урана и тръгва по горите тилилейски...събере 100/150 охлюва и ела да гледаш какво става.
първо ги слагам в дамски чорапогащници за 24 часа ,за да си изхвърлят фекалийте...после в тенджера ,после вадене от черупка ,почистване...следват 9 води за месцето и 7 за черупките. после последния път в марината ,вадене ,пълнене на черупките ,с по 2 охлювчета ,запечатване с масло с билки ,специално разбито и подправено от мен иии...запечатване с масло на черупките...
бутам във фризера около 70 черупки .
иии ,пристига първа братовчедка на мъжа ми от италия заедно с един претенциозен италианец джоржо ,ние вадим охлювите и труда от 48 часа отива на джорджо в корема за около половин час....
добре ,че съм стрелец ,иначе ако го сметна в ток ,вода ,труд ,подправки....и сметката ще му отиде в космоса

но са много вкусни и полезни.....