Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263957 Прегледи
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #400 -: Май 15, 2010, 08:31:47 pm »
Соса бешамел се изпича за около 20 минути. Не хрускат ли тиквичките? Може би е добре първо да се препържат както са рендосани. :rolleyes: 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #401 -: Май 15, 2010, 08:33:20 pm »
Нищо не хруска-яденето е сочно,влажно отвътре  :P
К'ви 20 мин бе-за 10-15 най-много.А и от водата дето пускат тиквичките те стават много бързо-цялата работа е за около 30-40 мин във фурната.Не се пържат предварително.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #402 -: Май 15, 2010, 08:35:46 pm »
тиквички

Ето една рецепта от майка ми,много вкусно ядене!

Прави се в тава като: тиквичките сурови се рендосват,омешват със настъргано сирене и чесън+подправки, слагат се в намазаната с мазнина тава,пече се във фурна и накрая се залива със сос за мусака  ;)

това ще се пробва , знаеш ,че сме луди за тиквички.... ;D ;D
и една целувка и поздрави за майка ти от мен.... :kissd: :kissd:
и не е зле ,още някоя рецепта от нейните вкуснотийки да пуснеш в сайта.....
много ни е практична тая тема и много си я харесвам...
а сладкарския отдел съм го нарекла : чудесата на вещичка... ,макар ,че просто с тея вкуснотий,скоро дупето ми няма да заслабне.... :angry: :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #403 -: Май 15, 2010, 08:38:19 pm »
Готвила съм мусака с тиквички, вместо с картофи и стана невероятно вкусна, но преди да я запека във фурната, я задуших в тенджера. Преди и нормалната мусака така готвех.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #404 -: Май 15, 2010, 08:40:10 pm »
Готвила съм мусака с тиквички, вместо с картофи и стана невероятно вкусна, но преди да я запека във фурната, я задуших в тенджера. Преди и нормалната мусака така готвех.

с ориз ли?
или с кайма?
аз правя мусака със соя и е уникална....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #405 -: Май 15, 2010, 08:43:40 pm »
с тивички и кайма, супер е

*

Марая

• 28287
« Отговор #406 -: Май 15, 2010, 08:44:42 pm »
с тивички и кайма, супер е

тиквички и кайма и вероятно е супер...
дай ни рецептата! :blink:

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #407 -: Май 15, 2010, 08:53:54 pm »
Все едно правиш мусака с картофи и кайма, но вместо картофи слагаш тиквички. Тиквичките много бързо се готвят и за да не се разварят прекалено каймата може предварително да се запържи/задуши с лука, като стане готова се добавят тиквичките за няколко минути само и накрая всичко в тава и във фурната.
А останалото е както се казва "сол на вкус и брашно-колкото поеме"-имам предвид подправките  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #408 -: Май 15, 2010, 08:59:51 pm »
Кали ще я пробвам и то още утре за обяд...
аз ползвам много вегета ,харесвам я като подправка. обичам и чубрица.
принципно готвя с много подправки и имам огромно количество подправки от цял свят....
Нухето зимата се беше хванал за главата от колекцията подправки....
копър е задължителен при мен за тиквичките.Но за каймата :-\.
ти какви подправки слагаш?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #409 -: Май 15, 2010, 09:09:00 pm »
а сладкарския отдел съм го нарекла : чудесата на вещичка... ,макар ,че просто с тея вкуснотий,скоро дупето ми няма да заслабне.... :angry: :-X

ако все още ми беше останало някъде его сигурно щях да са надуя като балон  :57: :57: :57: :57: :57:

радвам се, че ви допадат рецептите. пускам само изпитани рецепти, за които си залагам коремчето, че стават невероятно вкусни  ;D  щото аз съм си голям каприз по отношение на десертите. основното може и да е филия с масло, но когато се касае за десерти съм много придирчива. последните десерти дори и не съм ги снимала, но ще пусна някои рецепти ако намеря снимки из нета /макар и чужди/ на тях, че без снимка не ми изглежда прегледно, а и все пак трябва да се знае крайният резултат  :72:

относно дебелогъзието, абе кво ви пука беееее. днес като разхождах Биба и една баба ми виква от оня край на пътя:
- абеее за тебе мотика няма ли, че да видиш как ще отслабнеш!
- ооо, ама аз не искам да отслабвам бе! па и съм родена за принцеса! който има зор да копа и ту то!  ;D ;D ;D ;D ;D   е те тъй ги редя като много знаят  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #410 -: Май 15, 2010, 09:09:42 pm »
Обичам пикантна храна с много подправки, но едното ми дете е злоядо, а пък татко му ако ме види какво слагам в манджата, много внимателно се храни и затова рядко се вихря   ;D.
Сякаш предпочитам богатия вкус да го постигна с разнородни зеленчуци.
От подправките-чубрица, джоджен, соев сос, дафинов лист, горчица, кимион, чесън и др.

*

Uran

• 6041
« Отговор #411 -: Май 15, 2010, 09:22:46 pm »
 Moята рецепта на тема тиквички е: Настъргват се тиквичките, осоляват се, след което се отцеждат. Смесват се с яйце, малко сирене, сварен картоф за плътност, копър, чесън, черен пипер, брашно. С лъжица се оформят нещо като кюфтета и се пържат в силно сгорещена мазнина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #412 -: Май 15, 2010, 09:35:57 pm »
ТИКВИЧКИ СЪС СИРЕНЕ НА ФУРНА

продукти:

1 кг. тиквички
150 гр.сирене
400 мл. кисело мляко
3 яйца
2 с.л. брашно
1/2 връзка копър
сол на вкус
3-4 скилидки чесън (по желание)

олио за пържене

приготвяне:
тиквичките се нарязват на кръгчета (7-8 мм.)  и се посоляват. след половин час се подсушават с кърпа и се изпържват от две страни в загрялото олио. нареждат се в тавичка на два реда, като между редовете се настъргва сиренето. киселото мляко се разбива с брашното и яйцата, добавя се нарязания на ситно копър и със сместа се заливат тиквичките. пекат се до зачервяване във фурна на 220 градуса. поднасят се и топли, но по-вкусни са студени. чесъна се счуква с малко сол и се поднася  в чиниите.

да ви е сладко  :88:

п.с. нямам снимка на това, защото тази година още не съм ги правила  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #413 -: Май 15, 2010, 09:39:54 pm »
Таман ние ядем мусака с тиквички.
От миналата година почнах да я правя и едва дочаках сезона.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #414 -: Май 15, 2010, 09:42:49 pm »
правя тиквички с мюсли

вместо картоф слагам мюсли или овесени ядки , 2 яйца ,сол ,копър ,черен пипер , овалвам в царевично брашно и пържа....стават много вкусни!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #415 -: Май 15, 2010, 09:43:38 pm »
А тиквички с охлювчета правиш ли?  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #416 -: Май 15, 2010, 09:52:00 pm »
А тиквички с охлювчета правиш ли?  ;D

само охлювчета правя и стават много вкусни , ама е много трудоемко....
моя тиквеник- ВУТЕ , като го удари урана и тръгва по горите тилилейски...събере 100/150 охлюва и ела да гледаш какво става.
първо ги слагам в дамски чорапогащници за 24 часа ,за да си изхвърлят фекалийте...после в тенджера ,после вадене от черупка ,почистване...следват 9 води за месцето и 7 за черупките. после последния път в марината ,вадене ,пълнене на черупките ,с по 2 охлювчета ,запечатване с масло с билки ,специално разбито и подправено от мен иии...запечатване с масло на черупките...
бутам във фризера около 70 черупки .
иии ,пристига първа братовчедка на мъжа ми от италия заедно с един претенциозен италианец джоржо ,ние вадим охлювите и труда от 48 часа отива на джорджо в корема за около половин час....
добре ,че съм стрелец ,иначе ако го сметна в ток ,вода ,труд ,подправки....и сметката ще му отиде в космоса ;D ;D ;D
но са много вкусни и полезни.....

« Отговор #417 -: Май 15, 2010, 10:45:04 pm »
Някой правил ли е торта Тирамису? Дайте изпробвана рецепта. В нета има най-различни рецепти и не мога да реша.
аз съм правила -ако искаш ще ти дам оригиналния италиански вариянт

давай! събирам изпробвани рецепти.
купи си савоярди /ит.бишкоти за тирами су/маскарпоне / ит. крема сирене/ 3 жълтъка и 2-3 сл.захар.Поливаш 1 ред бишкоти със шварц кафе. Разбиваш маскарпонето с жълтъците и захарта и мажеш в/у бишкотите.Така и следващия пласт.Поръсваш с какао.По желание можеш да добавиш в кафето и малко алкохол / коняк,ром/.Така го правят в Италия - НЕ СЕ СЛАГА СМЕТАНА

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #418 -: Май 15, 2010, 10:47:02 pm »
Здравейте мили приятели.Позволявам си да ВИ нарека така защото така ВИ чувствам.От половин година всеки ден най активно следя всички теми и мнения.Харесвам астрологията и живо се интересувам от нея но засега съм още в самото начало.Благодаря за знанията които получих от Вас Аз в астрологията немога да ВИ бъда полезна но в тази тема мога да споделя мн.личен опит.Работила съм в ресторанти и имам опит най-вече в бг.национална кухня.Все пак като типичен козел залагам 100%на традицията.Предио о време питахте за панирания кашкавал как да не се разтича и как да има хрупкава коричка  Ами мн.лесно става.ВНИКОИ СЛУЧАИ НЕ ЗАМРАЗЯВАЙТЕ кашкавала в камерата .Така влошавате вкусовите качества и ефект няма.Избирате средно мек кашкавал -марката няма значение-то в БГ.е така нали знаете че цената невинаги е гаранция за качество.Та сл.стъпка е 1-парчетата за паниране задължително се потапят от вс.страни в брашно.2-после в разбито яйце.3-потапяне в галета.4-отново в яйце и накрая мятате в тигана.Ако искате хрупкава коричка пържите в малко мазнина и ползвате по-едро смляна галета.Ами това е.

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #419 -: Май 15, 2010, 10:55:33 pm »
Кафето за Тирамисуто задължително е шварц .Така е в ориг.рецепта