ха Слънце и аз много обичам зелен фасул. ето и моята любима рецепта - по този начин дори децата ми го ядат и не мрънкат
ЗЕЛЕН ФАСУЛ С ЯЙЦАпродукти:600 гр. зелен фасул /жълт сорт/
5 яйца
4 с.л. зехтин
350 мл. смлени домати /2 - 3 домата, нарязани на ситно/
2 глави лук
5 - 6 скилидки чесън
1 кубче бульон /телешки или зеленчуков/
1/2 ч.л. сол
1/2 връзка магданоз
приготвяне:* зеления фасул се почиства, като се отстраняват двата края на шушулките, измива се и се поставя в тенджера. налива се 1 литър вода и се посолява. вари се до пълно омекване на фасула, след което той се изважда, оцежда се, нарязва се на парчета и се поставя в тавичка.
* нарязаният на ситно лук се запържва в зехтина, добавя се филетирания чесън и след около 2 минути се добавят доматите. слагат се и около 150 мл. отвара от фасула, бульончето и сместа ври на бавен огън около 15 минути.
* прибавя се соса към фасула в тавичката, залива се с разбитите яйца, всичко се разбърква, подравнява и слага във фурна.
* пече се на 220 градуса до запичане на яйцата /~ 20 минути/. ястието може да се консумира топло или студено, като в чиниите се поръсва с нарязания на ситно магданоз.
аз обикновено добавям и една натрошена буца сирене вътре и става още по-вкусно така

да ви е сладко :88: