Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264763 Прегледи
*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #800 -: Юни 21, 2010, 10:03:22 pm »
 ;D ;D ;D Вижън та ниеживеем на брега на морето и съпругът ми е морско чадо а свекър ми е на 87 год. и тои е пртомствен рибар.Поздрави на всички от южното черноморие

*

sunrain

• 6710
« Отговор #801 -: Юни 21, 2010, 11:22:18 pm »
Моята пилешка супичка я правя без ориз и без фиде, не любя. Само с малко ситно нарязани зеленчуци. Бульонът е най-важен, наистина в това й е вкуса. Стане ли той, значи се е получила. Най-хубав става с нещо домашно ;D, не с добавки като готови кубчета за подсилване, аз и тях не ползвам.

От баща ми знам следната застройка специално за пилешка супа и нея ползвам:

част от свареното и прецедено бульонче се отделя /около чашка, зависи от количеството в тенджерата като цяло/
добавят се няколко лъжички кисело мляко на стайна температура и сок от лимон

Това се слага в готовата супа накрая, като се сипва по малко и се бърка и почти веднага се маха от огъня.

А за морските песни едно голямо благодара, особено за тия Бургаски вечериии, ех спомениии... :blink: 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #802 -: Юни 21, 2010, 11:53:20 pm »
Горе-долу това е моя вариант, с минимална разлика. Даваш добри идеи за застройки. Нещо само не успявам да го приема с тия сурови жълтъци от край време, но ще взема да пробвам. Като малка ме караха да пия яйца и явно от тогава ме държи неприятното чувство... ;D

За разнообразие преди да сложа зеленчуците да врат някой път ги запичам във фурната, дават специфичен аромат, абе чудя се и аз как да я завъртя, че всеки път да ми е различна и пак да ми е вкусна. Какво да се прави - Луна в аспект с Уран.  :blink: 

« Отговор #803 -: Юни 22, 2010, 06:16:48 am »
Добрата рибна чорба се прави от три вида риба, по собст.избор и се вари с главите, които се хвърлят след прецеждането, и задължително се слага селим / девисил /

а застройката с яйце и кисело мляко си държа отделно в хладилника и си слагам при всяко ядене, след като е стоплена много хубаво...

за разтоварване по пълнолуние ;)

Пролетна супа "Трите китки"

Съставки:
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 връзка целина
1 с. л. брашно
половин кофичка кисело мляко
сока на един лимон
сол на вкус
олио
вода

Приготвяне:
Зелените подправки се нарязват на много ситно и за кратко се задушават  във загрятото олио. Поръсват се с брашното и се долива вода. Оставя се да поври до като се свари брашното. Прави се застройка от лимоновият сок и млякото. По желание се добавя черен пипер. 

Да ви е сладко
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #804 -: Юни 22, 2010, 09:14:42 am »
  Белика, ястието е страхотно. Само да добавя, аз използвам част от издълбаните патладжани, накълцани на кубчета, запържени заедно с каймата за пълнеж...Като не правя сос Бешамел, а самата плънка като напълня лодчиците я разнасям по тавата и след това настъргвам обилно с кашкавал отгоре. Патладжане е тежко ястие, за това избягвам смесването на различните видове мазнини.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #805 -: Юни 22, 2010, 09:19:09 am »
Средиземноморска мусака от сини домати:

продукти:
-1-1.5 килограма сини домати
-1връзка магданоз
-1/2 глава чесън
-зехтин
-сол
-черен и червен пипер
-много червени домати - 1 килограм
-брашно, масло, мляко и кашкавал за сос бешамел
-1/5 килограм телешка кайма
-2 глави лук

приготвяне:
Запържваме каймата с цялата връзка магданоз, нарязания лук, счукания чесън, пипера и малко сол в зехтин хубаво да се ароматизира от подправките и леко запече.
Сините домати нарязани на половинки по дължина и леко издълбани запичаме на скара. /Ако са от горчащите - предварително посолваме да се хахне горчилката и измиваме преди да запичаме/
Нарязваме доматите на кръгчета.
Правим с маслото, млякото, малко черен пипер и брашното сос бешамел, и добавяме в него настъргания кашкавал.
В голяма тава нареждаме лодчиците от сини домати, пълним ги с приготвената кайма, отгоре покриваме с резените домати, добавяме олио и вода, печем за около 20 минути на 250*. Вадим, покриваме с гъстия сос бешамел, като отгоре за разкош добавяме още малко настърган кашкавал. Печем още 15-20 минутки.

;)

а има ли не горчиви патладжани...?
аз по принцип много обичам всякакви ястия с патладжан, но рядко правя заради горчивото ...в смисъл притеснявам се да не окепазя яденето.....
колко време се оставя със солта, за да се махне горчивото по принцип...?

*

Nebesna

« Отговор #806 -: Юни 22, 2010, 09:22:16 am »
Някой от вас да е бил на разделно хранене? Аз се пробвам и съм много доволна засега. Ускорява се храносмилането, чувството е за лекота и добро настроение и наистина се отслабва. Който има опит, моля, да даде вкусни рецепти - с удоволствие ще ги пробвам. Обичам домашно приготвената храна.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #807 -: Юни 22, 2010, 09:31:32 am »
Едно рецепта ми хрумва към момента за предястие или основно /зависи от глада ;D/ във връзка с разделното хранене.

Избират се няколко по-големи печурки.
Махат им се пънчетата и се пекат на котлон, фурна или тиган.
Целта е да си пуснат леко от сока без някаква мазнина или ако е нужно съвсем малко, за да не залепват.
Пънчетата отделно се задушават и се прибавят към пълнежа, който се слага върху гъбките.
Той може да се направи от много продукти, но аз в случая за по-малко калории предлагам с извара, магданоз, пресен чесън.
Преди да се напълнят се слага мъничко масло във всяка гъбка.    

Добър апетит!  :blink:

П.С. Сещам се и за всякакви видове зеленчукови гювечета; със сирене, яйце; всяка идея може да се приложи към този режим само като си следваш правилата за комбинирането на храните, не съм го спазвала толкова стриктно, но и аз съм чувала добри отзиви. 
« Последна редакция: Юни 22, 2010, 09:37:51 am от sunrain »

« Отговор #808 -: Юни 22, 2010, 03:19:02 pm »
Небесна, всяка постна манджа се яде с хляб без да се нарушават принципите на разделното хранене. Без застройки, сметани и масло, естествено.  Рецепти колкото искаш.

« Последна редакция: Юни 22, 2010, 06:25:20 pm от Ropotamo »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #809 -: Юни 22, 2010, 05:37:13 pm »
преди десетина години се подложих на разделно хранене. за 1 седмица смъкнах 9 кг. само, че след месец се отказах. тогава още бях твърдо месоядно и не можех да си представя пържолата без картофките и устисках само месец  ;D ;D ;D

само, че тогава твърдо си поддържах 45-48кг и нямах нужда от диети. по времето на разделното хранене бях около 53кг и просто бях решила да се пробвам с тая диета. принципно не съм фен изобщо на диетите  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #810 -: Юни 22, 2010, 06:13:13 pm »
Наистина много бързо се отслабва с разделно хранене, без спорт и диети.
И аз съм го пробала, бях като вейка. Определено има ефект.
А сега или ме мързи, или нямам време да се занимавам с хранителни режими.
Тия дни настана див глад в нас, защото когато имам повече поръчки, нямам време нито да си готвя, нито дори да изляза да напазарувам за ядене.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #811 -: Юни 22, 2010, 07:47:02 pm »
Абе аз пък, дето съм твърдо месоядно, хич не я обичам тая комбинация с картофи и затова подобен режим на хранене ми е много на сърце /на корем, де/.  :P
 Обаче моя се стремя да е малко по-различен принципно, когато не съм изкушена от разните му там тестени изделия, за които задните ми части просто са магнит.  ;D  

*

Nebesna

« Отговор #812 -: Юни 22, 2010, 08:03:29 pm »
Филии патладжан с яйце и сирене

Да ви кажа какво изумувах за вечеря. Взех един голям падладжан, обелих го и го нарязах на тънки филийки по дължина. Осолих ги и ги оставих да се изцедят от горчивия сок. След това ги изпържих в тиган. Изцедих ги от олиото и ги наредих в голяма тава, така че да се покрие дъното на тавата.

След това разбих 1 пакетче сирене "Моцарела", 1 пакетче топено сирене "Кики" и 2 яйца. Поставих сместта върху филийките патладжан и сложих във фурната да се пече.

Ммммм, мирише страхотно!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #813 -: Юни 22, 2010, 08:05:45 pm »
Харесва ми рецептата, изглежда много апетитно. Скоро смятам да я пробвам, ако случайно имам муза за готвене (и ядене  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #814 -: Юни 22, 2010, 08:21:28 pm »
Харесва ми рецептата, изглежда много апетитно. Скоро смятам да я пробвам, ако случайно имам муза за готвене (и ядене  ;D).

Опитах го, голяма вкусотия е. Преобладава ароматът на сиренето, а вкусът му много добре се съчетава с вкуса на патладжана.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #815 -: Юни 22, 2010, 08:26:42 pm »
Утре отивам за патладжани  :97:, ще взема и моцарела, тя ми е от любимите сирена. Мисля, че ще е вкусно и с плънка от топено сирене.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #816 -: Юни 22, 2010, 08:28:14 pm »
Ох, и аз си го представих вече това, дояде ми се много.  ;D Днес отново сме на рибка обаче, ще го имам предвид за следващите дни.

*

Nebesna

« Отговор #817 -: Юни 22, 2010, 08:40:24 pm »
Утре отивам за патладжани  :97:, ще взема и моцарела, тя ми е от любимите сирена. Мисля, че ще е вкусно и с плънка от топено сирене.

Ама аз слагам и топено сирене - 1 кутийка "Кики", има го в "Пикадили", топено, но не пушено. От онези, дето всяко сиренце е увито в самостоятелно пакетче. Сложих всичките пакетчета. Добре е, като се разбърква сместта, да останат по-едри парченца от топеното сирене (да не става съвсем на каша). Пече се до зачервяване.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #818 -: Юни 22, 2010, 09:08:04 pm »
Кири да не е? Има едно с крава върху опаковката, френски топени сирена. Като каза Кики, първоначално не се сетих.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #819 -: Юни 22, 2010, 09:44:50 pm »
Кири да не е? Има едно с крава върху опаковката, френски топени сирена. Като каза Кики, първоначално не се сетих.

Това е детско сирене с едно коте на опаковката и надпис на латиница "Кiki".
На опаковката пише "for kids", а фирмата е "MILTEX".
Има го в Пикадили на щанда с малките разфасовки сирена... там, където е настъргания пармезан, моцарелата и маскарпонето. Разбира се, това е хубаво, но ти можеш да изпробваш с друго.