Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 265072 Прегледи
*

abroad

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #860 -: Юни 27, 2010, 08:05:52 pm »
Тази, сьомговата, мутанта ;D, съчетава по доста добър начин двата вкуса
Нещо като "по-доброто от два свята" - по-лека и хрупкава вътрешна част, но с пълноценно усещане като при сьомгата, а кожата е вкусна и съвсем си става за ядене, като при пъстървата

sunrain, според мен този тип риби не са подходящи за девесил

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #861 -: Юни 27, 2010, 08:30:54 pm »
Девисил слагам в агнешко и варя раци/речни/с девисил и бира.
слагам девисил и на рибена чорба. мога да правя 3 вида такава.
но на пъстърва и аз не съм слагала....
а твоя*мутант* Аброд сигурно е бил около кило.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #862 -: Юни 27, 2010, 08:33:38 pm »
Може. На мен тази подправка много ми отива на всякаква риба, най-вече морска разбира се, но като цяло ми върви.
 За раци не ми говори, Марая, че скоро не съм яла и подивявам като ми замирише на тях. И аз ги правя така, а някой път с бяло вино, ако имам. А после пада една борба.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #863 -: Юни 27, 2010, 08:54:51 pm »
Купих две парчета почистени, всякоот  по 300 гр.

п.п. напоследък често купувам пенгасиус, приготвя се по същия начин, но сьомговата пъстърва я измести... :blink:

девесилът, явно е въпрос на вкус :blink:
« Последна редакция: Юни 27, 2010, 09:01:09 pm от abroad »

« Отговор #864 -: Юни 27, 2010, 08:57:59 pm »
Има подправки на Котани за риба. Може да ви харесат. Аз слагам понякога и песто  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #865 -: Юни 27, 2010, 09:04:07 pm »
Марая, в Елемаг има готова подправка със зелени билки и мазнина, течна. Много е добра за мариноване, както на месо, така и за риба :blink:
Има и червена такава, но аз лично не я харесвам особено. Води се пикантна, но общо взето пикантно и е само заглавието ;D

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #866 -: Юни 27, 2010, 09:10:58 pm »
...ммм, като чета някои от вашите рецепти и Слънцето ми в Телец започва да преглъща  ;D  /предимно тези за сладкиши.../

иначе на Луната в Стрелец хич не й се готви  :-[
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

sunrain

• 6710
« Отговор #867 -: Юни 27, 2010, 09:15:59 pm »
Има подправки на Котани за риба.

Ако е същата, за която мисля, съм пробвала една в синя опаковка малка и беше хубава.

Девесила принципно не е натрапчив и да е рядък вкус, за да дразни, той е от рода на целината, но си е въпрос на предпочитание, разбира се. Аз винаги съм отворена за нови подправки, че обичам разнообразието. С тоя естрагон откога се каня нещо да сготвя и все забравям да купя. Лили беше споменала, че прави картофки с него. Ммм.  :blink:    

*

Марая

• 28287
« Отговор #868 -: Юни 27, 2010, 09:34:31 pm »
Марая, в Елемаг има готова подправка със зелени билки и мазнина, течна. Много е добра за мариноване, както на месо, така и за риба :blink:
Има и червена такава, но аз лично не я харесвам особено. Води се пикантна, но общо взето пикантно и е само заглавието ;D

така ли? не знаех.на коя фирма е , знаеш ли?
аз пазарувам само от Пикадили , но май и Елемаг ще се наложи да го поразгледам... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #869 -: Юни 27, 2010, 09:42:54 pm »
И аз харесвам Пикадили, но не са ми удобни магазините им, а Елемаг ми е на 10 метра. Не знам фирмата. Въпросните подправки са изложени върху щандовете с месо, в прозрачна опаковка.

*

Марая

• 28287
« Отговор #870 -: Юни 27, 2010, 10:57:40 pm »
И аз харесвам Пикадили, но не са ми удобни магазините им, а Елемаг ми е на 10 метра. Не знам фирмата. Въпросните подправки са изложени върху щандовете с месо, в прозрачна опаковка.

Мерси Аброд! :blink:
съдба :rolleyes:, до мен са наблизо пикадилитата...,но ще се разходя до Елемаг и ще споделя....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #871 -: Юни 29, 2010, 02:13:05 pm »
МЕД ОТ БОРОВИ ВРЪХЧЕТА

продукти за 1 доза:
2 шепи борови връхчета
1 с.л. липов цвят
1 с.л. риган
1 с.л. мащерка
1 с.л. бял равнец

приготвяне:
* всичко се смесва в дълбока тенджера.
* залива се със студена вода докато се покрие сместа.
* престоява захлюпено 24 часа.
* прецежда се през марля.
* на 1л течност се добавя 1кг захар.
* вари се 1 - 1 и 1/2 часа до гъстотата на мед.
* накрая се добавя 1 ч.л. лимонтозу и 1 с.л. коняк.
* насипва се в бурканчета с винтови капачки докато е горещо и се обръщат с дупето нагоре.

много е полезно за настинки и болки в гърлото!!!

да ви е сладко  :88:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #872 -: Юни 29, 2010, 05:26:23 pm »
Да ви се похваля и аз със снощното ми готварско постижение.  ;D То си е цяло постижение наистина, имайки предвид колко рядко ми идва музата да готвя.

Направих патладжани по рецептата, предложена от Небесна, стана много вкусно!
Но реших малко да импровизирам, тъй като нямах пресни яйца да направя с тях заливка, а и по принцип яйца не ям.
Значи, обелих два патладжана, осолих ги, изчаках около час да изтече горчивият сок. После леко ги овалях в брашно и припържих, колкото да хванат златиста коричка. Изцедих ги върху салфетки, наредени в тефлонова тава, да попият излишната мазнина. После хвърлих салфетката и наредих патладжаните в тавата.
Нарязах два домата на кубчета и леко ги задуших, за да си пуснат сока. Имам и специален италиански доматен сос с босилек, добавих малко и от него, разбърках.
В една купа намачках пакетче моцарела с три топени сиренца Президент. След това го добавих към доматената заливка.
И накрая намазах патладжаните с тази смес, като добавих малко вода и поръсих с босилек.
Пече се на фурна половин час (ориентировъчно, не съм гледала часовника). Малко преди да се опекат патладжаните, може да се поръсят отгоре с настърган кашкавал. Изчаквате да се разтече кашкавалът и ги вадите от фурната.

Приятен апетит на тези, които решат да опитат.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #873 -: Юни 30, 2010, 09:35:02 pm »
Лиличке, пробвах варианта ти на патладжана . Ех, стана много вкусно и някак свежо с доматите. Направих и прясна питка ;), та народа се наплющя... Интересното , че малката маца също подхапна патладжан със сирене, ще ме убият тия котки - преди месец майка й пък яде сладко от боровинки  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #874 -: Юни 30, 2010, 09:36:11 pm »
Хубава е манджичката, но но следващия ден се обади гастритът, а тъкмо бях забравила за него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #875 -: Юни 30, 2010, 09:44:28 pm »
 :( съжалявам, вярно - тежка храна си е ....
Аз един път в годината го готвя поради тази причина, но просто ме изкушихте. Интересното е , че преди години патладжаните нямаха такива дървени шапки, а тези двата дето ги готвих днес - поне 5 см метнах в боклука, и вътре имаха някви дървени ленти.... какво ли ядем...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #876 -: Юни 30, 2010, 09:45:32 pm »
ГъМъОта.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #877 -: Юни 30, 2010, 09:49:25 pm »
И продуктите , и водата ... всичко е различно. Като бях миналата седмица на село готвих с вода от бунара, лелеееееееее кви манджи станахааааа, огромна разлика с бълвоча дето тече от чешмите ни. Досега не го бях откривала. Само знаех, че от години чая от липа с тази изворна вода става червен, явно има някакви особени съставки във водата ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #878 -: Юли 05, 2010, 11:13:39 pm »
Няколко пъти пробвам вече тиквички, вместо на тиган, във фурна. Отпадна висенето и се получават дори далеч по-вкусни. Ако искате, пробвайте.  :blink:

По същия начин се приготвят.
Само предварително като се нарежат на кръгчета се осоляват и оставят да се изцедят.
После се овалват в брашно, аз ги правя без, пак стават.
Слага се мазнината, не много, и се пекат. 

Сосчето си го знаете. А утре ще пусна едно друго.   

« Отговор #879 -: Юли 06, 2010, 02:21:42 pm »
Ей, супер! Аз много обичам зайче. Майчето навремето правеше, но аз така и не се наканих за сготвя. Тя го мариноваше с вино, доколкото се сещам. Мисля, че и фазан по същия начин мариноваше.

Страхотна марината си направила, Вижън. А доколкото торбичките на Фино - аз съм фен на повечето им продукти. Много съм доволна от фолиота за свежо съхранение. Много хубаво лепва  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.