Да ви се похваля и аз със снощното ми готварско постижение.

То си е цяло постижение наистина, имайки предвид колко рядко ми идва музата да готвя.
Направих патладжани по рецептата, предложена от Небесна, стана много вкусно!
Но реших малко да импровизирам, тъй като нямах пресни яйца да направя с тях заливка, а и по принцип яйца не ям.
Значи, обелих два патладжана, осолих ги, изчаках около час да изтече горчивият сок. После леко ги овалях в брашно и припържих, колкото да хванат златиста коричка. Изцедих ги върху салфетки, наредени в тефлонова тава, да попият излишната мазнина. После хвърлих салфетката и наредих патладжаните в тавата.
Нарязах два домата на кубчета и леко ги задуших, за да си пуснат сока. Имам и специален италиански доматен сос с босилек, добавих малко и от него, разбърках.
В една купа намачках пакетче моцарела с три топени сиренца Президент. След това го добавих към доматената заливка.
И накрая намазах патладжаните с тази смес, като добавих малко вода и поръсих с босилек.
Пече се на фурна половин час (ориентировъчно, не съм гледала часовника). Малко преди да се опекат патладжаните, може да се поръсят отгоре с настърган кашкавал. Изчаквате да се разтече кашкавалът и ги вадите от фурната.
Приятен апетит на тези, които решат да опитат. :blink: