Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264063 Прегледи
*

holanda

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #880 -: Юли 06, 2010, 02:24:51 pm »
милите зайчета..как сърце ти дава да му прережеш гръкляна :'(...същото е и с телешкото,агнешкото..Незнам,аз такива животни не ям.Само пилешко и то защото ме е яд,че са такива глупави птици :angry:.Наказвам ги за лицемерието помежду си,особено на пържолка ;D.Иначе сурово месо не мога и да пипна,много ми е странно-едно,полуживо такова..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #881 -: Юли 09, 2010, 03:40:33 pm »
За едно сосче споменах, че ще дам рецепта, която пробвах и съм много доволна.
Пак става дума за тиквички.
Води се пастет, вкусно е и е удачно да се ползва в различни варианти - с печени картофки, сирене, дори с тиквичките на фурна, каквото се сетите и смятате, че ще ви допадне.
Ето и рецептата:

Пастет от тиквички

Тиквичките се обелват и настъргват. Аз го направих с две малки и ми се получи количество от около буркан. Варят се в подсолена вода 15 минути някъде.
Изцеждат се от водата и се пасират.
Чесън няколко скилидки се счуква и се прибавя към сместа.
Слагат се още един-два счукани ореха.
Капка по капка се сипва около половин чаша олио и същевременно се разбива.
Осолява се.
Прибавят се черен пипер, магданоз или копър, горчица една-две лъжички. Отново се разбива до гладка смес.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #882 -: Юли 09, 2010, 09:13:36 pm »
Вижън това за приготвянето на студения чай е просто супер.Само че вместо зелен чай ще пробвам плодов.Мерси за идеята.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #883 -: Юли 10, 2010, 10:14:02 pm »
Предложение за салатка и бърза вечеря.  :blink:

Салатата е от домати,
печен пипер,
магданоз,
печена люта чушка,
зелен лук,
нарязани по ваше предпочитание, повечето на колелца,
маслини, листа босилек, кашкавал на кубчета. Морска сол и зехтин. И наздраве! :wub: 

Вечерята:

Картюфено пюре се смесва с едно яйце, настъргано сирене и подправки, непременно чубрица, черен пипер, джоджен.
Това се разстила върху тавичка, намазана с олио. Правят се нещо като гнезда с дъното на чаша. Запича се. След като е почти готово се счупва по едно яйце във всяко оформило се гнездо и отгоре се настъргва кашкавал. Отново се запича до зачервяване.

И да ви е вкусно!  :blink: 

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #884 -: Юли 11, 2010, 08:08:07 pm »
...съм вегетарианец, но пък със Слънце в Телец и храната определено ме привлича :) ...особено сладкия вкус и затова предлагам следната рецепта:

Плодова салата с пъпеш и сладолед
половин пъпеш
1 банан
4 кайсии
2 праскови
1 чаша горски ягоди
3-4 с.л. сладко
250 г готов сладолед

Почистените, обелени и нарязани на кубчета кайсии, праскови, банан и пъпеш се нареждат в дълбока купа, прибавят се измитите ягоди, заливат се със сладкото и всичко се оставя в хладилника за 2 часа. Преди сервиране плодовете се разпределят в чаши и отгоре се поставя топка сладолед.

Луната ми е в Стрелец и категорично заявява, че не обича да готви... :))))

~ картинката е от тук: http://recepti.hemuz.org
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #885 -: Юли 11, 2010, 08:47:19 pm »
толкова съм щастлива от тая тема!
много и се радвам!
уникален творчески процес тече тук! :kissd:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #886 -: Юли 11, 2010, 09:41:50 pm »
луната в телец,

пък луна в скорпи, ще изприпка веднага щом й дойде мислата за хапване до супера и ще си сготви, туй дет й е на душа, щот не е чувала думата - мързел, не й е позволено в този живот да се разсейва. :mellow: все държи положението под контрол...
общото е ,че и двете ядат пред компа и четат форума и слушат "Двама мъже и половина" :o :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #887 -: Юли 11, 2010, 10:11:40 pm »
тя и мойта Скорпи обича да се запасява, може би щото е в съвпад с Венерката и обгрижва половинка с Луна Телец ;), а от нищо,нещо е характерно за българите вече 20 години
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #888 -: Юли 12, 2010, 11:07:10 am »

луната в телец обича да се запасява и нали се сещаш, че ако не иска да хвърля храна, по някое време запасите трябва да се оползотворяват ;) а тя не обича да изхвърля храна..въобще..луната в телец и в скорпион би трябвало да са коренно различни..предполагам, нали са в опозиция- вие сигурно чакате импулса и тогава действате..ние се обграждаме с неща и чакаме импулса да видим как ще ги комбинираме..обичаме от нищо нещо да правим и мразим импровизациите в последният момент или да ни се дояде нещо и да го няма, затова е хубаво да има от всичко, но ако не е възможно- си избираме от нещата, които има, те са си НАШИ!!  ;D
нещо такова..на мен са ми казвали, че съм боладжийка /от бол- много/, защото като пазарувам за някакви семейни празници купувам от много неща по доста, хем да има разнообразие, хем да има количество..като са повече хора особено..мразим оскъдицата, по- добре да остане и да се хвърли, отколкото да не стигне..

мен ли си ме описала :57: :57: :57:?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #889 -: Юли 12, 2010, 02:01:32 pm »
Абе какви Луни в Телец, моята като е в Лъв, че се уддържам мислиш.  ;D Винаги ходя със списък и после още с влизането се почват извън списъчните продукти и неща, от които решавам, че има нужда. Но и аз си имам Телец на стратегически места за пазарене на храни и вероятно от туй.  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #890 -: Юли 12, 2010, 02:07:19 pm »

луната в телец обича да се запасява и нали се сещаш, че ако не иска да хвърля храна, по някое време запасите трябва да се оползотворяват ;) а тя не обича да изхвърля храна..въобще..луната в телец и в скорпион би трябвало да са коренно различни..предполагам, нали са в опозиция- вие сигурно чакате импулса и тогава действате..ние се обграждаме с неща и чакаме импулса да видим как ще ги комбинираме..обичаме от нищо нещо да правим и мразим импровизациите в последният момент или да ни се дояде нещо и да го няма, затова е хубаво да има от всичко, но ако не е възможно- си избираме от нещата, които има, те са си НАШИ!!  ;D
нещо такова..на мен са ми казвали, че съм боладжийка /от бол- много/, защото като пазарувам за някакви семейни празници купувам от много неща по доста, хем да има разнообразие, хем да има количество..като са повече хора особено..мразим оскъдицата, по- добре да остане и да се хвърли, отколкото да не стигне..

мен ли си ме описала :57: :57: :57:?

ужас!!...е сега пазарувах..харесвам си нещо, обаче не вземам едно, а най- малко две.. :rolleyes:
защото може и да ми хареса и после да не ми се ходи до магазина или да свърши..
и накрая..уж съм отишла за 2-3 неща, а се оказвам пред магазина с пълна количка и звъня телефоните да идват да ме прибират с кола.. :-[

затова гледам да ходя по- рядко..2-3 пъти най- много на месец..иначе не обичам да пазарувам и е голям зор да се наканя, ама вляза ли там съм като луд с картченица..мноо ме е срам.. :-[ интересно всички луни в телец ли са така, или зависи и от стихията на слънцето.. :rolleyes:

ужас не ами безумие!
абсолютно същата съм! отивам за едно прибирам се със сто!
в нас крещят и викат....
малее,толкова ли сме еднакви с луната в телец!! :o

*

sunrain

• 6710
« Отговор #891 -: Юли 12, 2010, 02:18:32 pm »
Вижън, няма как, правя опит за организация на широката си душа на моменти, щото иначе ще трябва да излизам да прося.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #892 -: Юли 12, 2010, 02:25:01 pm »
мамка му и прасе! ;D
нищо не мога да направя по въпроса с тази екзалтирана луна и управителката и венера във втори дом/на трон по дом/ и в козирог с диспозитор сатурн.
просто качественния продукт е важен за мен. важна е и марката ,не защото има име , а има гаранция за качество!
или ,аз не съм толкова богат ,че да си купувам ефтини неща!
наред с това , екзалтацията на луната говори и за това ,че нещата трябва да са дублирани , храната е изкуство ,приготвянето и също, подправките са нещо без което просто не мога.
имам един проблем в кухнята, :-[ :-[ :-[ :blink: ,кто се развихря ,всички съдове са навън , а миенето и поставянето им в миалната машина  не са приоритет на моята луна в телец! ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #893 -: Юли 12, 2010, 02:27:53 pm »
Вижън , на теб диспозитора на луната ти попадаше в 12-ти? така ли беше ,щото нямам  навика да помня карти.
а и не помня в коя тема ти разглеждахме картата! :-[ :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #894 -: Юли 12, 2010, 02:38:44 pm »

имам един проблем в кухнята, :-[ :-[ :-[ :blink: ,кто се развихря ,всички съдове са навън ,

Мойто Телец е такова говедо. Като реши да готви всичко омазва, развихря се и цялата кухня е в продукти, откъдето я погледнеш, но добре, че си и мие след това. Аз пък умея да си наредя съдовете така, че с минимална бройка изцапани да мина, незнам как става тая работа.  ;D 

*

Марая

• 28287
« Отговор #895 -: Юли 12, 2010, 02:39:30 pm »
Вижън , на теб диспозитора на луната ти попадаше в 12-ти? така ли беше ,щото нямам  навика да помня карти.
а и не помня в коя тема ти разглеждахме картата! :-[ :blink:
да, венера ми е в 12-ти дом, в съвпад със слънцето..храната освен вкусна, трябва и да изглежда добре..да е шарена и със свежи цветове..самото подреждане на масата може и някой друг да го свърши, не държа толкова..но чинии и съдове мия, сигурно заради асц, дева..:blink:

аа, и когато храната и обстановката позволява, ми доставя удоволствие да се храня с ръце, риба, например или да си топна сосчето..това удоволствие да се пипа с ръце си е баш по телеца.. :-[

идеята ми е ,че прибавяш към храната нещица ,който дори и не предполагаш ,че могат да коренспондират с основните продукти на ястието.
умееш да правиш от нищо нещо. тайната на приготвяните от теб гозбички се крие и в експериментите ,които си способна да направиш.
харесват ти и чуждите кухни ,взаймстваш от тях...

*

Марая

• 28287
« Отговор #896 -: Юли 12, 2010, 02:42:35 pm »

имам един проблем в кухнята, :-[ :-[ :-[ :blink: ,кто се развихря ,всички съдове са навън ,

Мойто Телец е такова говедо. Като реши да готви всичко омазва, развихря се и цялата кухня е в продукти, откъдето я погледнеш, но добре, че си и мие след това. Аз пък умея да си наредя съдовете така, че с минимална бройка изцапани да мина, незнам как става тая работа.  ;D 

ха-ха-ха ,  :-[ :-[
в нас мие слънцето в дева.... ;D :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #897 -: Юли 12, 2010, 02:51:06 pm »

в нас мие слънцето в дева.... ;D :-[

Но първо вдига цирк по Луна в Близнаци и след няколко часа колебание може и да ги измие,ако не на следващия ден когато вече е сменила достатъчно настроения и е стигнала до това дето няма проблем с домакинската работа  :57:

Аз пък с моята изгр Дева-няма някъде да отида и да не почна да чистя и да подреждам,Марая е свидетелка че дори и по хотелите го правя,въобще не мога да ги чакам камериерките  ;D

тъй вярно и за хотелите и за камериерките...
в потрес съм ,в момента издирват една хавлия! ;D ;D ;D
все едно издирват заровено имане!
лелеее,гнус ме е от всичко вече в тая скапана общност!

*

Марая

• 28287
« Отговор #898 -: Юли 12, 2010, 03:01:36 pm »
6-12 ти ,никога не гледам отделно. винаги гледам оста. венера е 12-ти , а марс е в дом на уран. 6-ти е ежедневието ,храната навици , а 12-ти неговите тайни неща.... :blink:
при мен е същото -експериментите са на пиадестал. луната е на к6 ,уран е на тригон от нея ,упр. на 3-ти.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #899 -: Юли 12, 2010, 03:03:15 pm »

да, но това, доколкото разбрах се дължи и на 6-тия ми дом, че започва във водолей..

Подобно е звученето при мен, заради аспекта на Луната с Уран. Няма рецепта, дето искам да я правя по няколко пъти, все трябва да вкарам нещо извънредно, иначе немам угодия.  ;D