Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263821 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #940 -: Юли 14, 2010, 06:18:07 pm »
Абсолютно нищо не пишеше, никакво уточнение. Но беше при месните ястия, да.
Преведох го буквално, да си гледат работата.  ;D

щом е в меню, най- добре да е буквално, за да не се изгуби закачката..отделен е въпроса дали някой чужденец ще схване вица.. ;D

как е хурка на английски, или ти превеждаш на руски??.. :rolleyes: :-\

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

holanda

« Отговор #941 -: Юли 14, 2010, 06:23:03 pm »

как е хурка на английски,  :-\

това и аз бих искала да знам
  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #942 -: Юли 14, 2010, 07:20:49 pm »

Your grandmother's distaff - чрез гугъл транслейт  ;D ;D ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #943 -: Юли 14, 2010, 09:15:38 pm »

Your grandmother's distaff - чрез гугъл транслейт  ;D ;D ;D

сега видях, че го има и в най- елементарният комп. речник  ;D
мислех, че хурка е жаргонна дума  :-[ това да ми е за урок.. :rolleyes:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

holanda

« Отговор #944 -: Юли 15, 2010, 04:32:56 pm »

днес искам да си сготвя!!!Пазех една рецепта за пилешко с бял сос /без брашно/,но съм я изгубила ,а в нета има само някакви сдухани рецепти.Искам да си направя пиле с бял сос /помня,че слагаx сметани,сирена и гъби/,но не знам как.Пробвах рецептата само веднъж.Ако имате някакви идеи /но достатъчно прости,като за съвсем начинаещ експериментатор ;)/,ще се радвам да споделите.Като казвам пиле,говоря за филе  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #945 -: Юли 15, 2010, 04:35:39 pm »
Лили има една чудесна. Мисля, че я има някъде в темата, но ако греша, тя после ще ти я напише.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

holanda

« Отговор #946 -: Юли 15, 2010, 04:38:33 pm »
Лили има една чудесна. Мисла, че я има някъде в темата, но ако греша, тя после ще ти я напише.  :blink:

ох,темата ми се вижда дълга,а нали трябва да се готви по някое време..но ще потърся.Надявам се не е на 1-ва или 2-ра страница,защото чета отзад-напред  ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #947 -: Юли 15, 2010, 04:39:18 pm »
Дългичка е.  :blink:

Аз съм си правила в йенски съд.
Слагам пилето, което е леко задушено или сварено предварително, но може и не.
Гъбите обаче задължително преди това с масълце в тиган с подправка на вкус, сол, копър. После всичко за печене се слага и се добавя сметаната. С топено сирене, вместо нея става още по-вкусно.
« Последна редакция: Юли 15, 2010, 04:47:31 pm от sunrain »

*

holanda

« Отговор #948 -: Юли 15, 2010, 05:17:08 pm »
Дългичка е.  :blink:

Аз съм си правила в йенски съд.
Слагам пилето, което е леко задушено или сварено предварително, но може и не.
Гъбите обаче задължително преди това с масълце в тиган с подправка на вкус, сол, копър. После всичко за печене се слага и се добавя сметаната. С топено сирене, вместо нея става още по-вкусно.

тя май и моята рецепта беше така.Нищо де..поне научих,че Лилито не яде необелени краставици в салата,Лорда си пада по жабата на Вещи4ка /бив6ия аватар/,пък Синухето осъзнал някакви истини за Плутон във 2 дом/ще чакам да сподели,защото го имам същия/ ;D ;D ;D.

Рецептата била на Вещи4ка
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3853.460.html

*

sunrain

• 6710
« Отговор #949 -: Юли 15, 2010, 05:20:52 pm »
А може тази да е на Вещичка. Аз говоря за на Лили рецептата.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #950 -: Юли 18, 2010, 09:11:53 pm »
Лили има една чудесна. Мисля, че я има някъде в темата, но ако греша, тя после ще ти я напише.  :blink:

Не съм я пускала в рецептите, защото е дългичка, трябва много да се обяснява. А аз нали съм Мара подробната, тръгна ли да пиша.  ;D
Но тази вечер ще споделя една импровизирана рецепта с тиквички, в момента се тъпча като невидяла и май ще изпразня цялата тава.  

Та, чудех се какво да си сготвя днес и дали да готвя въобще... Бръкнах в хладилника и случайно открих там две тиквички, хартисали от миналата седмица, когато правих зеленчуков гювеч.
И хем ме мързеше да пържа, хем жегата ме мореше, та измислих една бърза рецепта за тиквички на фурна.

Тиквичките се измиват, обелват, пак се измиват и се нарязват на кръгчета.
Слагат се в една тава, посоляват се.
Приготвя се заливка - почти същата, която препоръча Небесна за нейната рецепта с патладжани.
Взема се едно пакетче моцарела, нарязва се на парченца и се намачква добре. Добавя се топено сирене - от онова, дето е в кръгли кутии /Презинент, Хохланд, Ла Ваш Кири и др.п./, и то се намачква. В така получената смес може да се добавят няколко капки зехтин. След това се добавя малко кисело мляко и заквасена сметана. Яйце не слагам аз, но по желание може да се добави също.
С тази смес равномерно се покриват тиквичките в тавичката, добавя се малко водичка. Отгоре може да се поръсят със сушен копър. Пече се на фурна 30-40 минути. Накрая може да се поръси отгоре с настърган кашкавал и да се изчака да се разтопи.

Към тиквичките /преди заливката/ може да се добавят и малки късчета сварено пилешко месо. Но понеже нямах такова, нарязах малко бяло пуешко филе и го добавих в тавата към зеленчука.

Консумира се леко изстинало, за да се усети вкусът, т.е. не веднага след като се извади от фурната.

Да ви е сладко!  :P

Нищо де..поне научих,че Лилито не яде необелени краставици в салата,Лорда си пада по жабата на Вещи4ка /бив6ия аватар/,пък Синухето осъзнал някакви истини за Плутон във 2 дом...

:rolf: :rolf: :rolf:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #951 -: Юли 18, 2010, 10:14:22 pm »
 Чудесна идея, ще я опитам в най-скоро време.  :blink: Тъкмо с тиквички много варианти нямам, а не ги обичам там разните му пълнени, супи от тях, а само пържени, от скоро и на фурна ги правя по същия начин, вместо на тиган.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #952 -: Юли 18, 2010, 10:37:52 pm »
На фурна хем по-бързо става, хем по-здравословно. Не се потиш пред тигана, не се вмирисва кухнята на пържено. И не попиват толкова мазнина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #953 -: Юли 19, 2010, 06:30:10 pm »
Да ви кажа каква рецепта измислих за пълнени пиперки.
Реших да пробвам с кафяв ориз вместо бял. Нали се счита за по-здравословен и казват, че не водел до затлъстяване.  ;D

Значи, пропорциите зависят от количеството пиперки. В повечето случаи готвя "на око".
Взема се една чаена чаша кафяв ориз, накисва се за около час в студена вода. После водата се изцежда, оризът се измива.
Вземат се два или три домата /според големината/, измиват се, нарязват се на кубчета. Добавят се нарязани на ситно моркови. Задушават се в тигана под капак, поръсват се със сол и черен пипер.
Реших да ескпериментирам и добавих два стръка нарязан зелен лук, за да не го хвърлям /правих зеленчукова супа и ми остана малко лук/.
Когато доматите си пуснат сока, към тях се добавя оризът и се задушава заедно с тях.
Нарязва се пресен магданоз и накрая се добавя към сместа.

Вземат се няколко пиперки, зелени или червени /днес ще го правя със зелени/, почистват се, измиват се и се пълнят с така получената смес. Чудя се дали да не добавя към сместа малко топено сирене, още обмислям, докато се задушава в тигана.
Пиперките, след като се напълнят, слагат се в тавичка, добавя се малко вода и се пекат на фурна.

По-късно ще споделя как е станало.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #954 -: Юли 19, 2010, 06:43:44 pm »
  Добави сирене, не се чуди, аз по начало обичам комбинацията сирене и ориз  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #955 -: Юли 19, 2010, 07:00:34 pm »
Вече добавих, във всяка пиперка по парченце топено сирене. Тъкмо ги сложих във фурната да се пекат и ще чакам да видя как е станало.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #956 -: Юли 19, 2010, 07:16:40 pm »
  Понеже имам живо въобръжание, вече си представям какъв ще е вкуса. Да ти е сладко ! :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #957 -: Юли 19, 2010, 07:22:25 pm »
Благодаря.  :blink: Жалко, че няма с кого да споделя трапезата. Затова и почти не си готвя, не обичам да се храня сама.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #958 -: Юли 19, 2010, 08:20:14 pm »
Мммм, много вкусни станаха пиперките. Само че кафевият ориз някак твърд си остава независимо от продължителността на топлинната обработка. Задушавах го, после се пешече на фурна... Имаш чувството, че някакви зрънца ядеш или белени слънчогледови семки, по-специфично е някак. Разбира се, същата рецепта може да се направи и с бял ориз.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #959 -: Юли 19, 2010, 08:40:07 pm »
Взема се една чаена чаша кафяв ориз, накисва се за около час в студена вода. После водата се изцежда, оризът се измива.

Аз винаги преди да напълня чушките запържвам ориза и после му сипвам 2 чаши вода /горе-долу зависи от количеството ориз/ да поври няколко минути преди да продължа нататъка с маджата.  ;) Когато сложиш солта и доматите трудно ще се свари, ако не е предварително обработен  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.