Лили има една чудесна. Мисля, че я има някъде в темата, но ако греша, тя после ще ти я напише. :blink:
Не съм я пускала в рецептите, защото е дългичка, трябва много да се обяснява. А аз нали съм Мара подробната, тръгна ли да пиша.
Но тази вечер ще споделя една импровизирана рецепта с тиквички, в момента се тъпча като невидяла и май ще изпразня цялата тава.
Та, чудех се какво да си сготвя днес и дали да готвя въобще... Бръкнах в хладилника и случайно открих там две тиквички, хартисали от миналата седмица, когато правих зеленчуков гювеч.
И хем ме мързеше да пържа, хем жегата ме мореше, та измислих една бърза рецепта за тиквички на фурна.
Тиквичките се измиват, обелват, пак се измиват и се нарязват на кръгчета.
Слагат се в една тава, посоляват се.
Приготвя се заливка - почти същата, която препоръча Небесна за нейната рецепта с патладжани.
Взема се едно пакетче моцарела, нарязва се на парченца и се намачква добре. Добавя се топено сирене - от онова, дето е в кръгли кутии /Презинент, Хохланд, Ла Ваш Кири и др.п./, и то се намачква. В така получената смес може да се добавят няколко капки зехтин. След това се добавя малко кисело мляко и заквасена сметана. Яйце не слагам аз, но по желание може да се добави също.
С тази смес равномерно се покриват тиквичките в тавичката, добавя се малко водичка. Отгоре може да се поръсят със сушен копър. Пече се на фурна 30-40 минути. Накрая може да се поръси отгоре с настърган кашкавал и да се изчака да се разтопи.
Към тиквичките /преди заливката/ може да се добавят и малки късчета сварено пилешко месо. Но понеже нямах такова, нарязах малко бяло пуешко филе и го добавих в тавата към зеленчука.
Консумира се леко изстинало, за да се усети вкусът, т.е. не веднага след като се извади от фурната.
Да ви е сладко!

Нищо де..поне научих,че Лилито не яде необелени краставици в салата,Лорда си пада по жабата на Вещи4ка /бив6ия аватар/,пък Синухето осъзнал някакви истини за Плутон във 2 дом...
:rolf: :rolf: :rolf: