Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 265196 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1060 -: Юли 28, 2010, 10:42:26 am »

Ами тази торта за кога я планираш, за към Коледа ли.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1061 -: Юли 28, 2010, 10:44:43 am »

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Строшете бискивитите и след това прибавете разтопеното масло, разбийте с миксера. Поставете сместа в  24 см метално плаке за сладкиши, върху  подвижна основа ( оризова хартия може би е подходящо ) на равен пласт. Преместете плакето във фурната и сгответе за 10-12 минути, докато леко се припече и слегне. Оставете да се охлади като внимателно освободите от металната тавичка и поставите на подходящ поднос.

2. Намажете карамела върху бисквитената основа и охладете за 1 час. Аранжирайте с бананови кръгчета върху карамела.Разбийте сметаната и захарта заедно, за да оформите меки връхчета, нанесете върху бананите. Разтопете шоколада в микровълнова или загрейте до разтопяване, но не на водна пара. Нека се леко се изстуди преди да го поръсите върху сметаната.

много ти благодаря - злато си ти  :88:

ма аз като гледам това съм го правила бре  :-\  само, че малко по-различно и наистина става да ти текат лигите цял ден...

ето това е: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3853.msg93616.html#msg93616

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Инти

• 2068
« Отговор #1062 -: Юли 28, 2010, 10:45:57 am »
Ама тя Вещичка мина Христовата възраст вече, трябва и нещо не толкова Хю Хефнер колкото............ :P :P :P

това е торта !

[/img]

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1063 -: Юли 28, 2010, 11:16:48 am »
Малее, много е красива, Инти.  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1064 -: Юли 28, 2010, 11:18:19 am »
брее егати тортата  :o

а оная с циците мога да я направя на сина ми за рождения му ден догодина - навършва 18 години  :57:

*

holanda

« Отговор #1065 -: Юли 28, 2010, 12:39:47 pm »

а оная с циците мога да я направя на сина ми за рождения му ден догодина - навършва 18 години  :57:
;D ;D вече му е позволено да яде цици,казваш.. :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1066 -: Юли 28, 2010, 12:56:11 pm »

Защо, не ти изглежда много лятна ли?  ;D
То верно, че през лятото по-светли нюанси се носят, ама аз съм фен на черното и черно с бордо, независимо от сезона.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1067 -: Юли 28, 2010, 01:01:06 pm »
малииииииииииии кво си харесах още  ;D ;D ;D  http://zoraeos.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
Стига плющя, маааа ейййййй...после пак ще дишаме тежко като се мандахерцаме из горите...ама тогаз и дървото, дето се подпря няма ти помогне ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Инти

• 2068
« Отговор #1068 -: Юли 28, 2010, 01:32:44 pm »
малииииииииииии кво си харесах още  ;D ;D ;D  http://zoraeos.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
Стига плющя, маааа ейййййй...после пак ще дишаме тежко като се мандахерцаме из горите...ама тогаз и дървото, дето се подпря няма ти помогне ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Туй е за секция БИСЕРИ  ;D ;D ;D ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1069 -: Юли 28, 2010, 01:35:27 pm »
а тъй, тровете вий един беден любител на сладкиши  :angry:  диванета  :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1070 -: Юли 28, 2010, 01:47:06 pm »
стига с тия торти , смилете се! ако ги види някоя бременна булка , ойде коня в ряката! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1071 -: Юли 28, 2010, 03:37:06 pm »

Защо, не ти изглежда много лятна ли?  ;D

Ми все не й идва ред, пък червеното тъкмо за Коледа и поднесена с коледни Топки и Дърво.  ;D 

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1072 -: Юли 28, 2010, 04:39:50 pm »
Вещунгеееррр, напрайх бонбоните, дето ги показа-))))), обаче не сложих сладко ам течен шоколад ;D....и кво станааааа....както оформях топчетата си казах,абе, туй нящо може да го сложа като крем на торта, а бонбоните отгореееее-))))и кво мислиииишшшш...стана...малко мъничка тортичка, ама само за опит...утре повече ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Vision

• 3523
« Отговор #1073 -: Юли 28, 2010, 06:10:04 pm »
аз пък много се радвам, че не обичам сладко..е сега се прибрах и си метнах няколко зелени чушки, пълнени с яйца и сирене и полети с малко зехтин, да се пекат във фурната- бързо и лесно..какви са тези торти, с които си губите времето, значи.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1074 -: Юли 28, 2010, 08:47:01 pm »
Добре, че и аз, че само тази слабост ми липсваше. Тестените изкушения ми стигат, с които трябва да се боря.  ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #1075 -: Юли 28, 2010, 08:52:28 pm »
Добре, че и аз, че само тази слабост ми липсваше. Тестените изкушения ми стигат, с които трябва да се боря.  ;D

напоследък не ме привличат и тестените, обаче сега гледах ''великолепният китаец'' по фиеста тв и той направи с едно тесто с подправки най- различни неща- крекери, нещо като мекици /като тестото го разточи, намаза с разни неща, нави на роло и пак разточи, имаше и пресен лук в плънката, направи и кюфте в тесто, пържено..и нещо като тънка мекица, върху нея салата и най- отгоре начукано филе от роба тон, сурово, полято с Айоли..направо се размазах като го гледах..много е сладък и естествен.. ;D

иначе зимата правя разни тестени неща, че по- вървят на студеното време..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1076 -: Юли 28, 2010, 08:56:26 pm »
Аз въобще не съм правила скоро, говоря, че трудно им устоявам по принцип.  ;D Напоследък хич нямам апетит, съвсем се изгуби. Но стига си ги разказвала такива, че да не почвам да си представям... :P

*

Divna

« Отговор #1077 -: Юли 28, 2010, 10:10:43 pm »
Аз много не се включвам в тази тема (само ви чета), но вчера за рожденния ден на сина ми реших да си поиграя малко по-дълго в кухнята. Използвах предимството на азиатската кухня (според мен тя не е за подценяване що се отнася до вкусовите качества и здравословното хранене). Приготвих суши (няколко вида), пролетни рула (китайските), печена сьонга (по традиционна японска рецепта) и най-радостното е, че намерих българско краве сирене, с което направих любимата баница на сина ми. От всичките тези вкусотии синът ми яде само баница  ;D.    

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1078 -: Юли 28, 2010, 10:12:29 pm »
Дивна, направо давай рецептите.  :blink:

*

Divna

« Отговор #1079 -: Юли 28, 2010, 10:39:13 pm »
Дивна, направо давай рецептите.  :blink:

С удоволствие Съни!
Не знам обаче дали се намират по магазините нужните продукти. За съжаление се изискват специални листи както за сушито така и за пролетните рула.
За сушито листата се наричат Nori Sheets. Използва се също специален ориз за суши, който се вари на водна пара. Необходимо е да имаш ginger и wasabi. Сусам знам, че има в БГ. Сигурна съм, че има и много фреш сьонга (рибата трябва да е от много високо качество и най-важното да е много прясна). За различните видове суши се използва различна риба, но ние в къщи предпочитаме сьонгата. Като продукти се използват още авокадо, краставици, мента, сусам и соев сос.
Цаката на сушито е да се завие добре. Има си чалъм.
Дъщеря ми има съученик японец, на който родителите му държат суши ресторант. Та от тях се научих и съм много доволна.
Провери дали можеш да намериш всички тези продукти и ще се опитам да ти обясня как да го направиш.
« Последна редакция: Юли 28, 2010, 10:43:37 pm от Divna »