Дивна, направо давай рецептите. :blink:
С удоволствие Съни!
Не знам обаче дали се намират по магазините нужните продукти. За съжаление се изискват специални листи както за сушито така и за пролетните рула.
За сушито листата се наричат Nori Sheets. Използва се също специален ориз за суши, който се вари на водна пара. Необходимо е да имаш ginger и wasabi. Сусам знам, че има в БГ. Сигурна съм, че има и много фреш сьонга (рибата трябва да е от много високо качество и най-важното да е много прясна). За различните видове суши се използва различна риба, но ние в къщи предпочитаме сьонгата. Като продукти се използват още авокадо, краставици, мента, сусам и соев сос.
Цаката на сушито е да се завие добре. Има си чалъм.
Дъщеря ми има съученик японец, на който родителите му държат суши ресторант. Та от тях се научих и съм много доволна.
Провери дали можеш да намериш всички тези продукти и ще се опитам да ти обясня как да го направиш.