Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264126 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1120 -: Август 13, 2010, 07:46:23 pm »
днес готвих това:

ТАРТА С МАЛИНИ

продукти:
300 гр. шоколадови бисквити Закуска
1 пакетче чисто масло на стайна температура
1 яйце

1 кофичка кисело мляко Верея от 4,5% /изцежда се в тензух/
1 кофичка /голяма/ заквасена сметана
5 с.л. пудра захар
500 гр. малини

приготвяне:

* бисквитите се натрошават на ситно и се смесват хубаво с маслото и яйцето.
* разпределят се равномерно в кръгла тавичка с нисък борд, като се покриват и стеничките.
* пече се на 200* С за около 10 минути.

* изцеденото кисело мляко се разбива с пудрата захар и сметаната с миксер.
* добавят се половината малини.
* изсипва се върху поизстиналият блат.
* украсява се с другата половина малини и се съхранява в хладилник.

ЯЙЧЕН ПАСТЕТ

продукти:
7 сварени яйца
2 кофички майонеза
1 кофичка /малка/ заквасена сметана
сол и черен пипер

приготвяне:
* яйцата се настъргват на едро ренде.
* към тях се добавя майонезата и сметаната.
* овкусява се със солта и черният пипер.

* по желание може да се добави настърган кашкавал и ситно накълцани кисели краставички.
* идеален е за препечени филийки  ;D

да ви е сладко  :88:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1121 -: Август 15, 2010, 02:48:39 am »
За разнообразие през летните доматени месеци предлагам:

Домати
Зелен пипер
Лук
Рукола
Босилек пресен
Чесън
Сирене
Маслини
Бял пипер, млян като подправка
Зехтин

Режат се доматите на полумесеци, лука също, пипера на кръгчета, руколата накъсана по-едро, чесъна на филийки, сиренето на кубчета; то може да бъде и друг вид, от който обичате или разполагате в момента;

Чудесна към риба и други морски. Наздраве!  :blink: 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1122 -: Август 17, 2010, 03:00:01 pm »
От една чаша водка човек за какви неща може да се сети, например за гъбки.  ;D

Мариновани за директна консумация

Слага се вода на котлона с оцет, по възможност ябълков, олио/зехтин, солчица, дафинов лист, бахар, черен пипер.

Когато заври се изчаква няколко минути и тогава се слагат нарязаните на едро гъби. Още 10 минути максимум и са готови. Вадят се от водата и се сервират с копър, пресован чесън и лимон.  :blink:

*

abroad

« Отговор #1123 -: Август 21, 2010, 08:06:43 pm »
Преоткрих старата слава на готвенето в пергаментова хартия ;D
Мариноваш или не, според вкусовите предпочитания, загъваш в хартията, печеш в предварително загрята фурна, и става бързо, лесно и много вкусно :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1124 -: Август 21, 2010, 10:44:52 pm »
Правих чипс от тиквички , кюфтета от тиквички ,гъби с кориандер и сос към тиквичките , домашна лютеница -уморих се! Като готвя с едно не минавам -пусти юпитер...., а други с НЛО се разправяли ,като се върнаха се надвикваха..... ;D
Интересно ,котките цяла вечер висат на прозорците....
Кюфтетата от тиквички станаха страхотни ,чипса също. Но направих уникален сос! Много е вкусен.....
1 кофичка заквасена сметана ,половин кофичка кисело мляко , 3 лъжици майонеза/купувам немска/.Половин връзка копър , 5/6 скилидки чесън , 1 супена лъжица куркума и чаена индийско орехче. Всичко което е за нарязване го нарязах на дребно ,смесих подправките и просто не искам да ви кажа , колко узо носи.....

А гъбите само в масло и обилно кориандър! уникум!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1125 -: Август 21, 2010, 11:54:36 pm »
Моля, този сос и моята Луна го прави, изключвам куркумата, та благодаря за идеята, смятам да пробвам.  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #1126 -: Август 22, 2010, 12:18:38 am »
Оххххх търкалям се след извънземните,с на Марая гозбите  :rolf:

Не мога да се спра да ям,а и след емоциите с НЛО-то докато ядох направо треперих от глад ,голямо прочистване на чакрите е било това облъчване  ;D

Всичко е много вкусно,но соса белия и кюфтенцата може само една [/b]еректирала Луна в Телец [/b]да ги направи  :72:

Офф ако Марая отвори ресторант,просто не е истина какво ще става,сигурно и от чужбина ще идват специално да му бъдат гости  :blink:

ее ,много ме изкефи тоя лаф за луната! ;D ;D ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #1127 -: Август 22, 2010, 12:25:15 am »
Какъв е този бял сос? Да не би да е бешамел?

*

Марая

• 28287
« Отговор #1128 -: Август 22, 2010, 12:31:56 am »

Не , бе Слънце -измислих си го.
Правих чипс от тиквички , кюфтета от тиквички ,гъби с кориандер и сос към тиквичките , домашна лютеница -уморих се! Като готвя с едно не минавам -пусти юпитер...., а други с НЛО се разправяли ,като се върнаха се надвикваха..... ;D
Кюфтетата от тиквички станаха страхотни ,чипса също. Но направих уникален сос! Много е вкусен.....
1 кофичка заквасена сметана ,половин кофичка кисело мляко , 3 лъжици майонеза/купувам немска/.Половин връзка копър , 5/6 скилидки чесън , 1 супена лъжица куркума и чаена индийско орехче. Всичко което е за нарязване го нарязах на дребно ,смесих подправките и просто не искам да ви кажа , колко узо носи.....

*

Divna

« Отговор #1129 -: Август 22, 2010, 12:42:43 am »

Не , бе Слънце -измислих си го.

Още утре ще го пробвам. Благодаря!  :kissd:

*

Vision

• 3523
« Отговор #1130 -: Август 22, 2010, 06:26:44 am »
Оххххх търкалям се след извънземните,с на Марая гозбите  :rolf:

Не мога да се спра да ям,а и след емоциите с НЛО-то докато ядох направо треперих от глад ,голямо прочистване на чакрите е било това облъчване  ;D

Всичко е много вкусно,но соса белия и кюфтенцата може само една еректирала Луна в Телец да ги направи  :72:

Офф ако Марая отвори ресторант,просто не е истина какво ще става,сигурно и от чужбина ще идват специално да му бъдат гости  :blink:

защо само от чужбина, направо от космоса!! ;D ето ти отговора на въпроса ''какво търсят тук извънземните??"- замирисало им е на пържените тиквички на Марая.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #1131 -: Август 22, 2010, 01:41:43 pm »
пиле на сол

в тавичка изсипваме един пакет сол и върху него пиленцето, печем до зачервяване
става бързо, докато нарежем салатката и пийнем една чаша вино и то готово
диетично, мързеливо и вкусно  ;) ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vision

• 3523
« Отговор #1132 -: Август 22, 2010, 01:46:19 pm »
пиле на сол

правила съм го, добро е..кожата става божествено- хрупкава и вкусна.. ;D
само трябва да се внимава с печенето, че ако се прекали става много сухо..
аз затова вече си го пека в плик за печене, и да го оставя повече, най- много да се разпада от кокалите, няма как да изсъхне..но ме подсети за солта, отдавна не съм правила.. :blink:
като го правя на сол, го режа изцяло по гръдната кост и го разтварям така, че цялата кожа да е отгоре и малко го соля отгоре, защото то отдолу поема малко сол, но ако не се посоли отгоре, по- голямата част от пилето е съвсем безсолна..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1133 -: Август 22, 2010, 01:50:47 pm »
Пиле на морска сол, за да не стане сухо, му се набучва една бутилка с бира плюс съдържанието й и тя постепенно изтича и се изпарява по време на печенето, става нещо невероятно крехко, като на грил, но далеч по-вкусно. И наистина е лесно и бързо, само си се приготвя.  ;D 

*

Vision

• 3523
« Отговор #1134 -: Август 22, 2010, 01:55:59 pm »
Пиле на морска сол, за да не стане сухо, му се набучва една бутилка с бира плюс съдържанието й и тя постепенно изтича и се изпарява по време на печенето, става нещо невероятно крехко, като на грил, но далеч по-вкусно. И наистина е лесно и бързо, само си се приготвя.  ;D  

пробвах го и това, отворих бутилката, набучих пилето откъм д-то, сипах сол в тавата, поставих бутилката с пилето изправени нагоре, нали така се прави, солта се сипва в случая, за да не прегори тавата..обаче пилето прегоря много в горната част, която беше близо до реотаните, хем го сложих на 200 градуса май, не помня вече.. и вкуса му беше по- различен от изпаренията на бирата, после се сетих, че е можело и вода да сложа в бутилката, а бирата да си я изпием изстудена с пиленцето.. ;D
а защо вместо сол да не се сложат картофки, още по- добре..ама нали човек трябва да опита от всичко.. ;D :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #1135 -: Август 22, 2010, 02:00:57 pm »
пиле на сол

Така готвя ципура и лаврак! Много ми харесва. Пиле веднъж съм правила , но ми беше доста солено ,1 кг. морска сол бях сложила , може и да съм прекалила....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1136 -: Август 22, 2010, 02:01:53 pm »
Бира със сол става комбинацията. Принципно популярната рецепта е с вода наистина, но в бирата е магията в случая. Но пък може и така, както ти го мислиш, що не. Зависи от предпочитанията на всеки нали знаеш.  :blink:

С картофки и бира пак става, това вече е друг вариант, чуден, чуден, но аз не съм много по комбинациите месо с картофи, месото готвя само или със зеленчуци, а картофите отделно със съответното нещо, което съм решила. После дори да ги сложа за гарнитура по изключение всяко си е запазило своя вкус, не са ми на сърце омешани. Незнам дали успявам да го обясня добре, че много рано станах днес.  ;D  

*

Марая

• 28287
« Отговор #1137 -: Август 22, 2010, 02:04:50 pm »

С картофки и бира пак става, това вече е друг вариант, чуден, чуден,  

Децата са луди по такова пиле с бира и картофите вътре при бирата....Аз също много го харесвам!

*

Vision

• 3523
« Отговор #1138 -: Август 22, 2010, 02:05:51 pm »
Така готвя ципура и лаврак! Много ми харесва. Пиле веднъж съм правила , но ми беше доста солено ,1 кг. морска сол бях сложила , може и да съм прекалила....

моето не стана солено, измих пилето, разрязах го, подсуших го с кърпа и го сложих върху солта..при печенето мазнината и влагата от пилето беше направила солта на камък, но по долната част имаше съвсем малко полепена и я изтръсках с ръка, само най- долният слой се беше осолил..солта, според мен се слага освен за да поема мазнината и соса, и за да не прегаря тавичката, но и защото солта се нагрява много силно и го пече самата тя отдолу.. ;)
иначе сложих обикновена сол, цял пакет..

*

Vision

• 3523
« Отговор #1139 -: Август 22, 2010, 02:09:50 pm »
Бира със сол става комбинацията. Принципно популярната рецепта е с вода наистина, но в бирата е магията в случая. Но пък може и така, както ти го мислиш, що не. Зависи от предпочитанията на всеки нали знаеш.  :blink:

С картофки и бира пак става, това вече е друг вариант, чуден, чуден, но аз не съм много по комбинациите месо с картофи, месото готвя само или със зеленчуци, а картофите отделно със съответното нещо, което съм решила. После дори да ги сложа за гарнитура по изключение всяко си е запазило своя вкус, не са ми на сърце омешани. Незнам дали успявам да го обясня добре, че много рано станах днес.  ;D  

разбирам те аз, ама започнах да огладнявам от тия сладки приказки, а днес брат ми има рожден ден и в нас са големи приготовления, ще имат гости и аз съм поканена най- официално и като знам какво ще се прави- пилешки пържоли в гювеч, с гъби, топено сирене и сметана, въобще не искам да си пълня корема с нещо преди това.. ;D
иначе за всеки ден, особено зимата, много обичам пилешки бутчета, печени върху картофите..въртя ги насам- натам, хубаво да се изпекат и накрая ги вадя за да се зачервят и картофите..от сосовете на пилето картофите стават божествени.. :-[