Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264531 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1140 -: Август 22, 2010, 02:11:16 pm »
Така е, и аз започвам да огладнявам, има време.  ;D Да е жив и здрав рожденика! Весел празник!  
« Последна редакция: Август 22, 2010, 02:32:44 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1141 -: Август 22, 2010, 02:12:13 pm »
Така е, и аз започвам да огладнявам, има време.  ;D Да е жив и здрав рожденника! Весел празник! 

благодаря..и от негово име.. :kissd:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1142 -: Август 22, 2010, 02:19:16 pm »
Днес ще пълня чушки! Правя ги така:

обелвам глава кромид лук , запържвам в олои ,когато лука стане златист , добавям ориз -неизмит , защото иначе се отнива нишестето. запържвам ориза ,прибавям насстърган на ренде морков , и настърган на ренде домат , черен пипер , вегета , чубрица. Допържвам продуктите , и пълня чушките. заливам ги с гореща вода съотношение 1:3 или на 1 чаша ориз 3 чаши вода.
Слагам ги да се пекат във фурната.
Малко преди да са готови приготвям сос :
прясно мляко ,заквасена сметана и сока от 1 лимон,който слагам на края ,преди да махна соса и зеленчуков бульон.
В дълбок съд слагам масло , когато започне да се пържи слагам лъжица брашно . запържвам до златисто , добавям по малко от бульона , за да стане течна консистенция , след това сипвам млякото и заквасената сметана и бъркам , на тих огън. 3/4 скилидки чесън ги пасирам и прибавям към соса , слагам естрагон/вече има пресен на пазара/ или сух.
Много е вкусно. Вадя в чиниика чушка ,поливам със соса и си изяждат пръстите.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1143 -: Август 22, 2010, 02:22:18 pm »
а днес брат ми има рожден ден и в нас са големи приготовления, ще имат гости и аз съм поканена най- официално и като знам какво ще се прави- пилешки пържоли в гювеч, с гъби, топено сирене и сметана,

Да е жив и здрав рожденника, а такива пържолки правя и свински и пилешки , но винаги слагам и кисели краставички -става мозък. Приготвям в кален гювеч!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #1144 -: Август 22, 2010, 02:26:07 pm »
а днес брат ми има рожден ден и в нас са големи приготовления, ще имат гости и аз съм поканена най- официално и като знам какво ще се прави- пилешки пържоли в гювеч, с гъби, топено сирене и сметана,

Да е жив и здрав рожденника, а такива пържолки правя и свински и пилешки , но винаги слагам и кисели краставички -става мозък. Приготвям в кален гювеч!

в кален де, от женския пазар, имаме три, с различна големина, като най- малкият е във формата на прасенце.. ;D
не знам, снахата ще готви, а тя е дева и не импровизира, винаги всичко и е еднакво, а тази манджа съм и я опитвала много пъти и освен че винаги и е еднаква и много добре и се получава..затова нямам търпение.. ;D

« Отговор #1145 -: Август 22, 2010, 02:29:43 pm »
  Честит праздник Вижън, да ти е живо и здраво братлето! И да си наситиш всички вкусови сетива с хубавите гозби.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1146 -: Август 22, 2010, 02:33:09 pm »
  Честит праздник Вижън, да ти е живо и здраво братлето! И да си наситиш всички вкусови сетива с хубавите гозби.

благодаря ви  :blink:
това е най- важното, наистина..всички да сме здрави..но неговия рожден ден винаги е бил знак, че свършва лятото, вече мирише на есен...но така е, какво да се прави.. :blink:

« Отговор #1147 -: Август 22, 2010, 05:10:17 pm »
Вижън,
да ти е живо и здраво братчето, благороден Лъв ,
обичат да ги галиш по гривата ;)
и една целувка от мен, специално
без задни помисли , само Скорпионси :mellow:

весело изкарване на празника  :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vision

• 3523
« Отговор #1148 -: Август 22, 2010, 10:19:29 pm »
Вижън,
да ти е живо и здраво братчето, благороден Лъв ,
обичат да ги галиш по гривата ;)
и една целувка от мен, специално
без задни помисли , само Скорпионси :mellow:

весело изкарване на празника  :blink:
казах, че има по-здрави от тук..всичко беше ок, весело, разтегна ми се лицето от смях..особено с куриозите по гръцко-българските преводи с кипъреца Ник много се смяхме, той е зодия близнаци и мой набор, сега е щастлив, защото чака близнаци..дали да не взема да си преосмисля отношението към тази зодия..малко съм на градус сега обаче, може би утре.. ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #1149 -: Август 23, 2010, 09:49:32 pm »
ходих да си направя нещо за вечеряя...и стана мн добрее... :P
обикновено вечерям по- рано, но днес тук беше много интересно и по едно време щях да припадна от глад, затова много бързо, да не изпусна нещо, направих това, на което не може да се устои, а е лесно и бързо- любимата ми комбинация.. ;D
в нас има афтър парти, заради рождения ден, но на мен ми се ядеше нещо по- леко, затова измих 5 чушки- 3 червени, една светло зелена и една тъмно зелена, изтърбуших ги, разрязах ги на две по дължина и после на лентички от около 1 см, през това време загрях малко олио в един тиган, метнах ги вътре, като се позапържиха, но не много, им начупих към 300 гр. козе сирене, може и с друго, който каквото харесва, като се разтопи сиренето, сипах една кафена чаша /средна кафена, не бака/ прясно мляко, изчаках да закъкри, метнах половин връзка нарязан магданоз и това е... ;D да си изядеш пръстите..оригиналната рецепта е с печени и белени червени чушки, който има нерви да го направи така, аз имам марс в шести дом и обичам бързите неща.. ;D и по двата начина рецептата е повече от хубава, няма да съжалявате..

п.с. сиренето най- добре да се обезсоли предварително поне малко.. ;)

п.п.с. сега се сетих, че има и съвсем малки кафени чашки, е не от тях..абе на око сипвайте, какви са тези мерки..прясното мляко е с цел да втечни още повече сиренето, да стане на сосче и после като изстине, да не се стяга..дали ще е малко по- рядко или по- гъсто сосчето- голям праз.. :rolleyes:
« Последна редакция: Август 23, 2010, 10:02:53 pm от Vision »

« Отговор #1150 -: Август 23, 2010, 10:10:08 pm »
  Ммм, направо си представям вкуса им на тези чушки. Напомнят ми - навремето в Австрия, бременна, почти нищо не можех да ям, една босненка ми приготви същите чушки, но накрая ги заля с готварска сметана. Тааа, наистина бяха вкусни.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1151 -: Август 23, 2010, 10:17:02 pm »
  Ммм, направо си представям вкуса им на тези чушки. Напомнят ми - навремето в Австрия, бременна, почти нищо не можех да ям, една босненка ми приготви същите чушки, но накрая ги заля с готварска сметана. Тааа, наистина бяха вкусни.

даа, щях да сложа точно готварска сметана, ама вчера са я сложили цялата на пилешките пържоли с гъби и топено сирене..но и с мляко става, аз почти винаги слагам мляко, защото не поддържам постоянна наличност на сметана.. :blink:
обаче ако му се занимава на някого да пече и бели от тези, месестите червени чушки, точно сега им е сезона, и с тях е много добре, даже става по- компактна на вид, а със суровите е по- рошава и дива.. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1152 -: Август 23, 2010, 10:52:08 pm »
Ох, днес счупих всички досегашни рекорди по готвене  ;D - две тави с пълнени пиперки, две тави с пълнени тиквички (с пилешко месо и сметанов сос) и голяма тенджера зеленчукова супа с пилешко месо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1153 -: Август 23, 2010, 10:53:52 pm »
Ох, днес счупих всички досегашни рекорди по готвене  ;D - две тави с пълнени пиперки, две тави с пълнени тиквички (с пилешко месо и сметанов сос) и голяма тенджера зеленчукова супа с пилешко месо.
   Бааа, Лили, това гости ли ще посрещаш  ;D - или цяла седмица ще замезваш с твоята челяд в къщи, ама те надали ядат пиперки и тиквички.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1154 -: Август 23, 2010, 11:00:14 pm »
Челядта вкъщи яде само суха храна и месни хапки.  ;D Гости ще има - "большой живот, большой".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1155 -: Август 24, 2010, 01:20:12 pm »
 lillie,  целогодишно не ми е много близо, но Vision  ще става еднособственик  на терен и както готвиииииииии мисля, че трябва да кани на астро-софра

местонахаждението ми има икономка със степен "помощник- готвач" -вкусовете са от детската ми градина (брррр), но  нямам право на оплакване, а само на блодарност
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1156 -: Август 24, 2010, 06:21:04 pm »
lillie,  целогодишно не ми е много близо, но Vision  ще става еднособственик  на терен и както готвиииииииии мисля, че трябва да кани на астро-софра

местонахаждението ми има икономка със степен "помощник- готвач" -вкусовете са от детската ми градина (брррр), но  нямам право на оплакване, а само на блодарност

ако те поканя ще дойдеш ли?? ;)
ще ти сготвя каквото искаш.. :P

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1157 -: Август 25, 2010, 11:32:36 am »
 ;D защо пък не
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1158 -: Август 25, 2010, 07:07:01 pm »
;D защо пък не

блъфираш..мислиш че ще се отметна, но да знаеш, че само да стана едноличен собственик, ти ще си първата, която ще поканя..и думите ''не пия'' и ''на диета съм'' не знам какво означават..ок?? ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1159 -: Август 25, 2010, 08:15:56 pm »
Ципура - това е една от най-любимите ми риби, екстаз, някой път по погрешка може да изям и някой пръст покрай нея.  ;D

Прекрасна е за скара. Съвършена е, глупости говоря, еххх взела е от хубавото на Нептун, но на, пак става зян в устата на дивия звяр.  :P

Този път я направих по следната рецепта.

Рибата се маже с марината от соев сос, мед, зехтин, лимонов сок, сол, мащерка, копър, босилек, ако имате някоя комбинирана подправка за риба, но малко, да не преобладава и омеши нещата.

Престоява известно време, като хубаво и отвътре се овкусява.

После се поръсва със сусам /тази идея пак, вдъхновена от Вижън/ и се нареждат няколко резени лимон. Увива се във фолио и се пече на грил тиган.  :blink: 

« Последна редакция: Август 25, 2010, 08:24:36 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.