ако някой не се е сещал скоро, да го подсетя за гювечетата, днес правих- стават бързо, лесно и са икономични..направих 2 гювечета с чушка, домат, сирене, яйце и магданоз..и две гювечета с пушени пуешки гърди, гъби от буркан, топено сирене и магданоз..капнах им и по малко олио..и двата вида станаха добре..като свършат мисля да направя плочка сирене, с резенчета домат и бучка масло отгоре, завита в метално фолио и изпечена в тавичка..и чак след това една арабска манджа- варен ориз, бял, с малко сол само се прави на венец в голяма форма, /венец, на който в средата има дупка/, отделно се пържат домати, минати през ренде, да няма люспи, които като се сгъстят им се слага счукан чесън и магданоз и се изсипват в дупката по средата на ориза и така се поднасят, ориза поема част от сока, който е останал в доматите, яденето е свежо и леко и е точно за този сезон, с пресните зрели домати..

не знам дали правите така доматите на ренде, затова да уточня- режа домата на две, махам твърдото при коренчето и допирам с отрязаната част към средното ренде, като натискам леко и движа нагоре- надолу, така вътрешността на домата минава през рендето, докато отвън остане само люспата..