ами аз прочетох набързо десетина рецепти в нета и реших, че ще заложа на класиката..направих първо чушките, те са малки, разноцветни камбички, 2кг!! измих ги, отрязах им късо дръжките, цепнах ги на кръст от другата страна и ги изпържих до златисто..през това време направих марината от мед, сол, ябълков оцет, захар, нарязан на ситно чесън и магданоз, копър, кервиз и джоджен- пресни, най- много магданоз, от другото само за екзотика..вкуса го нагодих да е почти сладък, по- леко се усеща оцета..горещи като ги вадя камбите ги топя в маринатата и ги редя в стъклена купа с дръжката отдолу, за да задържат в себе си течност, накрая заливам всичко с каквото е останало..станаха страхотни..
и после нямаше как, патладжана го измих от солта и го изпържих без брашно, до кафяво, заедно с кората, докато стана хрупкава кората, нарочно не го обелих, защото вече е есен, отвътре патладжана е рехав и ако няма кора, няма да има какво да го държи цял..обаче сега вече не знам..може би по- късно следобяда ще направя доматен сос с чесън, но пък така всичко ще стане чесново..ако не измисля какво да го правя, понеже стана и много, като изстине ще го замразя във фризера на два пакета и зимата ще имам за две големи мусаки да ги покрия добре отгоре..

опитах го само така, както е пържен- много е вкусен, леко е солен, има тънка горчива нишка и дори е леко сладък, трите вкуса се комбинират, но все пак това е тежка храна, дори и сам по себе си, а и както е пържен..макар че не пое много олио..ще видя, след като подремна малко ще ми дойде някоя свежа идея, сигурна съм..