Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264335 Прегледи
*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1320 -: Октомври 12, 2010, 05:39:25 pm »
На гости в Бургас ;D ;D ;D...Как готвят луните в скорпион, дева и рак ;)
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1321 -: Октомври 12, 2010, 06:02:41 pm »
Тая всичката храна за трима ли души само?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1322 -: Октомври 12, 2010, 06:07:16 pm »
 ;D Незнам храната, ама пиенето май е свършило още преди вечерята. Криете, да не се разбере колко бутилки сте пресушили, нали.  :P :P :P

Браво на Луните, какво изобилие и красота!     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1323 -: Октомври 12, 2010, 06:08:47 pm »
Тая всичката храна за трима ли души само?
само за трима, защото Сънрейна и Вещата не можаха да дойдат ;D...ама,следващият път-всички заедно и няма ми се измъкнат ;D ;D ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1324 -: Октомври 12, 2010, 06:22:09 pm »
Е, и две-три бутилчици червено нямаше да дойдат излишни, ма нейсе.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1325 -: Октомври 12, 2010, 06:28:13 pm »
Ам, донеси ти ,следващият път-)))

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1326 -: Октомври 12, 2010, 06:41:26 pm »
Ам, донеси ти ,следващият път-)))

ще, ще, ма както съм се разпътувала напоследък, може да стане време за розе дотогава.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1327 -: Октомври 12, 2010, 06:47:20 pm »
тооо,като стане студенооо...конячето му е майката ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #1328 -: Октомври 13, 2010, 01:52:54 am »
На гости в Бургас ;D ;D ;D...Как готвят луните в скорпион, дева и рак ;)

скорпион с мръвките, дева с чушките, а рак- от всичко по много.. ;D
идеална комбинация сте си заформили, браво.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #1329 -: Октомври 13, 2010, 03:58:43 am »
а на мен ми е толкова студено, че определено ми се дояде свинско и винско..затова си взех 2 бр. пушени свински пържоли..обаче се оказаха толкова пушени, че не могат да се ядат от пушек /ако сте яли скоро пушена скумрия, или пушено пиле, знаете за какво става въпрос/, все едно не са пушени с пушек, а са топени в някаква течност от концентриран течен пушек..и мислих, мислих..и реших да ги направя с прясно зеле, защото имах и зелка в наличност..нарязах ги на жулиени пържолите и ги метнах в малко вряща вода в тенджерата, после нарязах зелето и него го метнах и майсторлъка е в подправянето- сложих малко сол, защото месото е солено, олио, защото е сухо месото, не е мазно, малко червен пипер /на киселото зеле слагам много, а на прясното- малко/, малко чубрица, една сушена подправка с лук, моркови, целина и зелени подправки /не знам какви/, но всичко в нея е на ивички и много ми харесва /не се продава по магазините, взех я от женския пазар от една леличка/- 2 суп. лъж., нарязах един домат /без люспите/ и оставих всичко да ври 45 мин, метнах вътре и няколко скилидки чесън, нарязани на ивички, варих още 15 мин. и стана за чудо и приказ..за пръв път го готвя така, измислих си подправките, но беше много добре, защото само прясно зеле е малко блудкаво, а така се смеси пушека с всичките други миризми и много ми хареса..и сега доволен и напапан..но не върви зелето с червено вино, пробвах, та не стана точно свинско и винско.. :-[
струва ми се, че ще стане и с пушено пиле, за който не яде свинско..  ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1330 -: Октомври 18, 2010, 10:27:55 pm »
Пиле „Sette Formaggi“ на фурна
Стела, благодаря за рецептата, звучи страхотно, иска ми се  да я направя обаче нещо ме смущава това 250 г масло в соса.

Нагодих тази рецепта според продуктите, с които разполагах. Нямах сирена затова в соса след чесънчето и млякото добавих кашкавал, после сушени гъбки челядинки /накиснати предварително във вода/, брашно от гъбки също, царевичка от консерва, къриии, останалото е по описания начин. Много крехко стана пилето, наистина е невероятно вкусна.  :wub:

Ропотамо, какво те притеснява, съобрази го според твоето виждане и количеството, което ще правиш, аз не готвя по грамажи въобще.  

Днес ще правя едни чудесни и лесни картофки по идея, дадена ми от една дама. Като има време може и нея да пусна тук.  
« Последна редакция: Октомври 18, 2010, 10:35:20 pm от sunrain »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1331 -: Октомври 18, 2010, 11:37:58 pm »
Току-що го включих да се пече.....

8 яйца , 250гр. разтопено краве масло , 250 гр. захар , 250 гр. брашно , 50 мл, Бейлиз , 2 ванилии ....Всичкото това се бие на топло постепенно , по реда на посочените продукти....А 250гр. при мен разбирайте -чаена чаша.... ;D
Отгоре филиран бадем и марш в умерената фурна.....
Асистента ще сподели по-късно... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #1332 -: Октомври 22, 2010, 02:14:30 am »
да ви подсетя за броколи, има много хубави на пазара в момента..днес сготвих със сметана и топено сирене в тава, хем са много вкусни, хем са здравословни.. :blink:

инфо за броколи

рецепти с броколи

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1333 -: Октомври 25, 2010, 01:27:42 am »
Марая, не се хвали, ми давай рецептата за тия карамелени лукчета.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #1334 -: Октомври 25, 2010, 01:42:42 am »
Марая, не се хвали, ми давай рецептата за тия карамелени лукчета.  ;D

С триста зора им свалих дрешките , щото са мънички! ;D Ревах , събличах , ама ги оставих чистак голички....
6 лъжици кафява захар , малка лъжичка сол /аз готвя от една година с розова сол- тибетска/ , чаша бяло вино , дафинов лист , розмарин пресен и зехтин и щипка любов...., затварям капака на тигана и пускам на 4 котлона.....
Когато виното изври , добавям 2 лъжици оцет балсамико и след около 10 мин...ги махам.
Много са вкусни , но са сръткава работа!

Кебапа ....
Нарязвам на малки хапки свински бут или шол...Слагам малко зехтин и запържвам докато станат златисти хапките.
Вадя хапките и слагам глава кромид лук , предварително нарязана на филийки, след като лука стане розов , добавям пресен зелен пипер , може да сложиш и шарен , червен пипер и чаша бяло вино.....В предварително загрята вода поставям губен бульон....Връщам месото в тенджерата при лука и другите салтанати , доливам бульона и оставям на тих огън.....

Правя картофено пюре , сварявам ориз и.....Който с каквото иска....Топка ориз или пюре по средата на чинията , отстрани сипвам готовата манджа , слагам за украса лукчета , едно листо свежо магданоз по средата.....
И....после пъшкат! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1335 -: Ноември 07, 2010, 11:15:57 pm »
Я да поготвим, че лудата ми Луна се оказва чувствителна и на куинконс от тр.Плутон/СЛВ, да не я оставям за дълго в неговите ръце, не се знае, знае ли се...

Тъй, тези дни по "големия празник" Хилоуиййн /Хелото не намина ли ;)/ имаше тиква. Направих пай. За първи път в живота си, но яде се, има и оцелели, даже казват да се повтори това свещенодействие. Аз незнам, не съм по тиквите, но ухаеше добре.

Давам рецептата, която изнамерих някъде в нета.

Тиквата се сварява.
Отцежда се и се разбива на пюре.
Разбиват се 2 яйца с 1 чаша захар - ползвах кафява.
Добавя се 300 г прясно мляко, давам грамажите, но при мен беше на око и според количествата.
Подправя се с лъжичка канела и индийско орехче на вкус. 
Смесва се тиквеното пюре с това горното нещо - бъдеща плънка за пая.

Тавичката, в която ще се пече, се облепва с тесто - нейното дъно и страните. То се прави от половин пакетче масло и малко повече от голяма чаша брашно /300 г/, плюс две супени лъжици вода. Сипва се плънката. Пече се, докато се стегне добре.

Като поизстине, се намазва с мед и смлени орехи и вече се яде. Можело и със сладолед казват. Дано ви хареса. :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #1336 -: Ноември 07, 2010, 11:49:58 pm »
чета вече на няколко места, че кафявата захар била голям фишек..почти не консумирам захар и ми е все тая, но ето ТУК например, първата попаднала ми статия след като пуснах една търсачка..

въпреки че не ям сладко, днес се разходих с една френдка и открихме много сладка сладкарница на пъпа на Орлов мост, ''Sweet house Papaya'' се казва, не я бях забелязала преди..много ми хареса тортата, която си избрах, ''Мараскино'' се казва, ето ТУК който иска да я види, супер свежа и не набива на сладко, а вишничките в шоколад отгоре ми обраха точките.. ;D

другия път ще опитам и тортата от моркови, че ми стана интересно, но нямах повече място.. ;D

Морковена торта:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1337 -: Ноември 07, 2010, 11:56:45 pm »
Вижън, може и така да е, аз нали въобще не съм по захарите, все тая ми е, но съм забелязала, когато за нещо се е налагало да я ползвам, по-приятен аромат има. Друг е въпроса, че тази, която се продава, може въобще да не е кафява, а просто боядисана, както червения пипер примерно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1338 -: Ноември 08, 2010, 12:00:53 am »
Предпочитам кафява захар заради по-наситения й аромат. Но не от онази оцветената в кафяво, вземам тръстикова.
Но пък с нея си подслаждам само сутрешното кафе, при това никога не слагам повече от една чаена лъжичка. Не съм любител на захарта и сладкарската продукция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1339 -: Ноември 08, 2010, 12:01:50 am »
Предпочитам кафява захар заради по-наситения й аромат. Но не от онази оцветената в кафяво, вземам тръстикова.
Но пък с нея си подслаждам само сутрешното кафе, при това никога не слагам повече от една чаена лъжичка. Не съм любител на захарта и сладкарската продукция.

Много вредна- Европа и слага Забрана!