Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264457 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1380 -: Ноември 17, 2010, 03:59:13 am »
няма да ти е интересно, защото е съвсем елементарно като приготовление..но става бързо и вкусно..просто го осоляваш отвътре и отвън /сол и къри/, слагаш го в плика /фолио за печене, с връзка/, нарязваш на едро няколко моркова отстрани в плика пак, връзваш и печеш на 220 гр. час и половина /или 1 час на 1 кг. пиле/..по- лесно от това- здраве..докато се пече правиш салатата и така за 1 час и 45 мин. от влизането през входната врата до сервирането на масата.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1381 -: Ноември 17, 2010, 04:03:48 am »
съвсем елементарно като приготовление...

Ми значи идеално за през дните, в които съм до късно на работа. ;) Че и вкусно! Мерси, мерси.

салатата май съм я писала и преди- с китайско зеле, моркови, царевица, сурими, майонеза, магданоз и лимонов сок..

Но и това ще се пробва. Китайското зеле го тача.  :blink:
« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 04:08:54 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1382 -: Ноември 17, 2010, 04:22:38 am »

Но и това ще се пробва. Китайското зеле го тача.  :blink:

става идеално и с обикновено зеле, но китайското е по- крехко, може да се реже и по- небрежно, после като се намачка със сол и лимон, сляга, а обикновеното трябва да се кълца много старателно..
иначе- 1 китка китайско зеле, на ивички, намачкват се леко, освен сол и лимон сложих и малко зехтин, 2-3 моркова-настъргани на едро, 200 гр. ролца от раци- сурими, днес взех свежи- нарязах ги на кубчета, една консерва 300 и нещо грама сладка царевица, една майонеза Краси, половин връзка магданоз и това е май, стана пак един леген салата, но тази върви като луда, за утре остана една кутийка..брат ми и снахата ми помогнаха, тази може би ни е на второ място по любимост салата след шопската.. :-[ :blink:
чудя се..гледам, че и ти обичаш много царевицата..на теб от кое ти е?? мислех, че на мен от луната в телец, ама май ни е от слънцето, а..как мислиш?? :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1383 -: Ноември 17, 2010, 04:31:52 am »
Да, много я обичам. Дълго време бях спряла да ям, че много ограничавах въглехидратите, но сега съм я метнала като за световно, че ми е любима.
Ще помисля утре, но принципно се гледат управителите на 2 и 6 дом, както и Луната, дето викаш. Но иначе съм срещала царевицата под знаците, както на Лъва, Стрелеца, така и на Водолей.

Моята Луна е в Лъв, ще намерим логика, но за твоята в случая - незнам.  :P Астрология какво да правиш.  ;D 

*

nerealna

« Отговор #1384 -: Ноември 17, 2010, 06:22:32 am »
а аз правя най-страхотните...  варени кренвирши на света  ;)  ;D мн съм добра в готвенето  :P

*

nerealna

« Отговор #1385 -: Ноември 17, 2010, 06:23:46 am »
И аз обичам царевица, преди 10г. я ядях като лангониер. ;D
Сега наблягам повече на пуканките, ама пак като вземам зеленчуци такива.. замразени гледам винаги да има царевица.
И на мамули я обичам ;D

да не ти поникне тревичка горе на фонтанелата  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1386 -: Ноември 17, 2010, 06:34:53 am »
И на мамули я обичам ;D

А на кукурузи не я ли обичаш?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1387 -: Ноември 17, 2010, 02:21:33 pm »
Не намирам логика да е Венера. :unsure:

Къде чете, че е Венера?

...  варени кренвирши на света  ;)  ;D мн съм добра в готвенето  :P

;D И леля така, та това винаги ще ми остане сладък спомен от нея, та не ги подценявай. Ехх, само дето кренвиршите не са като едно време.  ;)
« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 02:49:45 pm от sunrain »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1388 -: Ноември 17, 2010, 03:41:46 pm »
Да ви се похваля, имах втори опит с приготвянето на суши и резултатът беше зашеметяващ. Получи се страхотно суши. Занесох от него на работа и се черпихме с колегите, всички много го харесаха. Благодаря на всички ви за съветите и помощта.
 :58:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

nerealna

« Отговор #1389 -: Ноември 17, 2010, 03:45:24 pm »

Ехх, само дето кренвиршите не са като едно време.  ;)
да, вече могат да се ядат и от вегетарианци  ;D само соя са

*

nerealna

« Отговор #1390 -: Ноември 17, 2010, 03:50:20 pm »

;D И леля така, та това винаги ще ми остане сладък спомен от нея, та не ги подценявай.

леля ти да не е и тя телец  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1391 -: Ноември 17, 2010, 03:57:26 pm »
Не, Козирог.  ;D Всъщност тя е прекрасен готвач, както и баба ми, но това исках да ти кажа, че дори и майстор да е от нея това ще ми остане най-вкусния спомен от детството.

Абе какво им има на Телците, недей така, те прекрасно си готвят, теб мързела ти е повече от Лъва, нали нещо имаше Лъвско. ;) 

*

nerealna

« Отговор #1392 -: Ноември 17, 2010, 04:04:10 pm »
Не, Козирог.  ;D Всъщност тя е прекрасен готвач, както и баба ми, но това исках да ти кажа, че дори и майстор да е от нея това ще ми остане най-вкусния спомен от детството.

Абе какво им има на Телците, недей така, те прекрасно си готвят, теб мързела ти е повече от Лъва, нали нещо имаше Лъвско. ;) 
ми да, асц ми е лъв .. мързела по скоро е от венерата ми в риби ...но не съм чак толкова мързелива де ...правя се.
преди се занимавах с дърворезба ... за това се иска мн работа и търпение и хич не ме мързеше :)
а телците имаме нюх към храната и то към качествената храна и готвим мн вкусно  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1393 -: Ноември 17, 2010, 04:17:04 pm »
Знам, баща и мъж Телец, убедена съм дори. Нали сте ми слабост. ;) За мързела - шега разбира се, знам какво е, той си е полезен в здравословна доза.

Дърворезбата е уникално занимание, поздравления, наистина изисква търпение, точно за упорити жУвотни като вас е. ;D    

ми да, асц ми е лъв .. мързела по скоро е от венерата ми в риби ...

Сал една Венера мързел не дава, но е диспозитор на Слънце, може, а Марс къде ти е? И Слънцето в 9 или 10 дом, ако не е тайна?  :mellow:

*

nerealna

« Отговор #1394 -: Ноември 17, 2010, 04:29:41 pm »

Дърворезбата е уникално занимание, поздравления, наистина изисква търпение, точно за упорити жУвотни като вас е. ;D    

Сал една Венера мързел не дава, но е диспозитор на Слънце, може, а Марс къде ти е? И Слънцето в 9 или 10 дом, ако не е тайна?  :mellow:
за дърворезбата се иска и въображение  ;)

не е тайна - марс в 12 ти, рак, слънце в 10ти

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1395 -: Ноември 17, 2010, 04:34:54 pm »

Е повече няма да ви хваля, но Телците в по-голямата си част са хора на изкуството, не е задължително да пеят или рисуват, но винаги го има творческия момент в някоя област от живота им. :blink: Въображението е по Нептун. А ти имаш Венера в Риби, както каза, а сега разбирам, че и Марс е в дома на Нептун. Няма да задавам повече въпроси, че отиде темата.  ;D     

*

nerealna

« Отговор #1396 -: Ноември 17, 2010, 04:36:33 pm »

Е повече няма да ви хваля, но Телците в по-голямата си част са хора на изкуството, не е задължително да пеят или рисуват, но винаги го има творческия момент в някоя област от живота им. :blink: Въображението е по Нептун. А ти имаш Венера в Риби, както каза, а сега разбирам, че и Марс е в дома на Нептун. Няма да задавам повече въпроси, че отиде темата.  ;D     
бях се объркала, но се поправих - марс ми е в рак :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1397 -: Ноември 17, 2010, 04:37:39 pm »
Нали си е в 12 дом, това имам предвид.

*

nerealna

« Отговор #1398 -: Ноември 17, 2010, 04:43:32 pm »
Нали си е в 12 дом, това имам предвид.

да бе ..аз бях писала марс в риби и затова се хванах ... ок. да не спамя повече  ;D

*

holanda

« Отговор #1399 -: Ноември 17, 2010, 05:10:37 pm »
и аз обичам кренвирши   :93:

любимото ми е да ги цепна по средата,колкото да станат на джобдже, да ги набутам с кашкавал  и право в грила  :-[

*по спама-с Марс в 12 дом успях сама да си направя барплот   ;D ;)