Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263878 Прегледи
*

nerealna

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1400 -: Ноември 17, 2010, 05:48:40 pm »

любимото ми е да ги цепна по средата,колкото да станат на джобдже, да ги набутам с кашкавал  и право в грила  :-[

aко сложиш и малко сирене с кашкавала ще са още по-вкусни  ;)

*

holanda

« Отговор #1401 -: Ноември 17, 2010, 06:29:10 pm »

любимото ми е да ги цепна по средата,колкото да станат на джобдже, да ги набутам с кашкавал  и право в грила  :-[

aко сложиш и малко сирене с кашкавала ще са още по-вкусни  ;)

ахам..точно..понякога добавям и сирене,въпреки че не съм му голям почитател   :blink:

сетих се за още нещо,което обичах да си правя,но отдавна не съм хапвала.
бели чушки се пълнят със смеc от яйца и сирене,слагат се в намазнена тавичка и във фурната.

обичам да си правя и пилешки хапки със зеленчуци (тиквички,гъби,патладжан и друго по желание) с къри,подправки ,малко мазнина и пак във фурната.

и друго-пиле с мед и соев сос. Пилето се потапя в марина от соев сос,кетчуп,мед,пресована скилидка чесън и зехтин,..престоява няколко часа в тази марина,слага се в тавичка,отгоре фолио и се запича за около 20 мин,после фолиото се маха и пилето се доизпича като отвреме-навреме трябва да се обръща

миналата година намерих рецепта за пиле с горчица и бира,но е малко дълго за приготвяне и още не съм я пробвала. мързи Me  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1402 -: Ноември 26, 2010, 01:37:57 am »
Как готви луната в телец :-[ :-[ :-[ :57: :57: Командорейки.... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
 ;D
Децата я кръстиха :АСТРОСАЙТСКА СЬОМГА
Измислих я в движение , но вкуса е уникат....
Сьомгата е котлет , в тава на фурна ...пече се със зехтин...Малко преди да започне да става златиста пресен розмарин/Пикадили/ , пипер и сол /от дълго време употребявам само тибетска сол , в Бургас я купувам от Билкария-уникален магазин , ДА скъпа е , но си струва/ ;D....И няколко капки балсамико -оцет в/у всяко парче....Аз слагам само подправките , децата се грижат за другото.... ;D ;D
Салатата е зелена с репички и кедрови ядки-печени....
Пробвайте-вкуса е уникален! :wub: :wub:
Сипвам малко Перно...-заслужава си , ааа и в рибата има капки перно.....това е тайната и както винаги парченца любов , без която никак не можем! ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1403 -: Ноември 26, 2010, 02:01:17 am »
 ;D Вкуснотия.

Днес и в нас сме на риба - барамунди, австралийка, но я въдят в Бс сега, е много е вкусна, препоръчвам я.  :blink: Нищо не й трябва, само сол, черен пипер, лимон, зехтин и на скарата хубаво препечена, ммм, чудесия.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1404 -: Ноември 26, 2010, 02:03:27 am »
;D Вкуснотия.

Днес и в нас сме на риба - барамунди, австралийка, но я въдят в Бс сега, е много е вкусна, препоръчвам я.  :blink: Нищо не й трябва, само сол, черен пипер, лимон, зехтин и на скарата хубаво препечена, ммм, чудесия.

УмрЕм за нея..., много я обичам...... :wub: :wub:
Това е , вибрираме на едни честоти... ;D ;)
Ако има как бих се телепортирала да Ви кажа НАЗДРАВЕ! :wub: :wub:
« Последна редакция: Ноември 26, 2010, 02:09:08 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #1405 -: Ноември 26, 2010, 02:17:55 am »

Супа с гъби и кисели краствички

ПРОДУКТИ:

1 малка глава лук
300гр. гъби печурки
3-4 кисели ( не мариновани) краставички
1 морков
връзка копър
стрък магданоз

Лукът, гъбите и нарязаният на ситно морков се задушават. Прибавя се топла вода или бульон. След като супата заври се добавят и  нарязаните кисели краставички.Подправяме със сол и ситно нарязан копър.
При сервиране- лъжица заквасена сметана и малко магданоз.

п.п.Тази супа може да бъде ъпгрейдвана с парчета риба.  :blink:
п.п.п.Гъбите могат да бъдат заменени с картофи.

Това е вариация на руска "Солянка"

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1406 -: Ноември 26, 2010, 02:19:02 am »
 ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1407 -: Ноември 26, 2010, 02:25:18 am »

Супа с гъби и кисели краствички

ПРОДУКТИ:

1 малка глава лук
300гр. гъби печурки
3-4 кисели ( не мариновани) краставички
1 морков
връзка копър
стрък магданоз

Лукът, гъбите и нарязаният на ситно морков се задушават. Прибавя се топла вода или бульон. След като супата заври се добавят и  нарязаните кисели краставички.Подправяме със сол и ситно нарязан копър.
При сервиране- лъжица заквасена сметана и малко магданоз.

п.п.Тази супа може да бъде ъпгрейдвана с парчета риба.  :blink:
п.п.п.Гъбите могат да бъдат заменени с картофи.

Това е вариация на руска "Солянка"

Мерсаж! :88: Звучи вкусно!
Ще пробвам и разкажа... ;) :blink:
Обратната връзка е важна! ;D ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1408 -: Ноември 26, 2010, 02:27:58 am »
;D

Чудя се дали утре да не дойда до Варна? :57:
Нали знаеш колко ми трябва...., само да мии палне нЕкой фитилчето.... ;D ;D :wub: :wub:

*

Uran

• 6041
« Отговор #1409 -: Ноември 26, 2010, 02:28:03 am »
Аз оставям краставички по-хрупкави, но някои ги предпочитат меки и задушават зеленчуците заедно с тях.
Супата трябва да е леко кисела.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1410 -: Ноември 26, 2010, 02:30:42 am »
Аз оставям краставички по-хрупкави, но някои ги предпочитат меки и задушават зеленчуците заедно с тях.
Супата трябва да е леко кисела.

Ще го направя като теб! ;D ;)
Все пак пр.Слънце влиза във водолей! ;D :wub:

*

holanda

« Отговор #1411 -: Ноември 26, 2010, 02:32:29 am »
дами-кулинарки  :wub:

можете ли да ме светнете за някаква рецепта с броколи или карфиол и пилешко .. :rolleyes:
може и да е по-сложна рецептата  ;) Такава,с която да заслужа овации  ;)...

thanks  :wub:

*

Uran

• 6041
« Отговор #1412 -: Ноември 26, 2010, 02:43:57 am »
Карфиола само го запарвам в подсолена вода мааалко да омекне, но да е все още крупкава месестата част. След прецеждане- само мазнина и черен пипер.
Днес по този начин приготвен, който не отнема повече от 5-6 мин., го добавих като част от гарнитурата към печено филе пъстърва.
Не съм сигурна, че ще бяга на пилето.  ;D
 Панирала съм карфиол, но е голяма играчка и като гарнитура за пиле ще е тежко.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1413 -: Ноември 26, 2010, 02:53:58 am »
трушия ли ще правиш с тоз карфиол?
накълцай си го на салата по-добре или с ориз, иначе не виждам никакви други специалности около него, поне да беше броколи или брюкселско зеле ;D

Ама , че си...знаеш ли колко е вкусен? Не само на туршия... ;D ;D

*

holanda

« Отговор #1414 -: Ноември 26, 2010, 03:02:44 am »
броколи

и това е вариант,имаш ли идеи ?  :rolleyes:
преди го пържех,но искам да го сготвя някак си..знам ли как  ;D :-[

*

holanda

« Отговор #1415 -: Ноември 26, 2010, 03:06:08 am »
Телешка луна: Малко френска рецепта:

Бланширан карфиол/броколи накъсан на розички, и сварено леко бяло пилешко месо, нарязано по подходящ начин, отделно приготвен сос Башамел, с добавен черен пипер + настъргано сирене, което обичаш - може синьо, или някакъв жълт вид, тип кашкавал, може и малко мариновани дребничко нарязани кисели краставички, с него заливаш подредените предварително в тава бланширани розички карфиол/броколи и запичаш за 30тина минутки на силна фурна. Отгоре може да се украси с нещо зеленко...

:86: звучи вкусничко и лесно,но ще създава впечатление за сложно направено  :rolleyes:
Благодаря
  :58:

*

holanda

« Отговор #1416 -: Ноември 26, 2010, 03:15:39 am »
Карфиола само го запарвам в подсолена вода мааалко да омекне, но да е все още крупкава месестата част. След прецеждане- само мазнина и черен пипер.
 Панирала съм карфиол, но е голяма играчка и като гарнитура за пиле ще е тежко.

и аз така го приготвям.Паниран никога не съм опитвала да правя.Иначе имам опит с панирани сиренца ,както и паниран лук  :blink:

Мерси за вниманието,дами,спасявате ми кожата  :-[  :wub:

*

holanda

« Отговор #1417 -: Ноември 26, 2010, 03:18:22 am »
Рецепта 2:

Накъсан на розички карфион, броколи - може и двете, може и малко морковки за цвят - бейби, може и малко кисели краставички и бейби царевички, пилешко - каквото ти е приятно - бяло, бутчета, етц, нареждаш в тенджерка от йенско стъкло, слагаш бучки масалце и пушено/топено сирене - по-щедро, черен пипер и сол.

Затваряш капака на тенджерката.
Печеш 40-45 минутки докато се изпече...

оо,и тази си заслужава  :-[ ,може да я направя друг път.Иначе пилето..е филе,но след като ще се пече 40 мин,не е задължително да го позапърjвам преди това,нали?

*

Марая

• 28287
« Отговор #1418 -: Ноември 26, 2010, 11:25:34 pm »
Кисело зеленце ще приготвям..... ;D ;D
Ама нещо ... :-[ не ми идва музата...
Дали да не сложа малко ориз... :rolleyes:
То е ясно , че без свинско няма да мине.... ;D ;D

« Отговор #1419 -: Ноември 27, 2010, 03:10:40 am »
Аз свих едни сърмички кисело зеле и сега ги чакам да уврат, че утре за обяд да ги запека  :-[

Но тази вечер не се стърпях да си напарвя зелева залата с червен пипер и зехтин и една чаша от любимото ми червено вино No Man's Land Gold. Аз съм почитател на купажните вина. ;)

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.