Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264052 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1500 -: Януари 24, 2011, 04:56:15 am »
Не съм консервирала досега, мисля, че ако е по този вариант, трябва заваряване, а аз нямам такава възможност. Иначе съм я пробвала само на печурки и кладница, то и без това тук няма голям избор от пресни гъбки. 

Майка ми прави , но никога не съм я питала....,Ще питам и ще пусна рецепта...Слага морковче и домати ....Вкусни са...
Прави такива...... пачи крак...и овчи крак...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1501 -: Януари 24, 2011, 05:01:51 am »
О пачи крак съм яла сушени навремето от баба ми, много вкусни. Пусни рецепта, като разбереш, ще се радвам да я пробвам.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1502 -: Януари 24, 2011, 05:23:30 am »
Ще питам и ще пиша.... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1503 -: Януари 24, 2011, 07:52:32 am »
Taka gotvi Luna v Strelec, s ogromno jelanie i vlagane na dusha v prigotvenoto, a to dnes beshe pita-maslenica.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1504 -: Януари 24, 2011, 07:54:47 am »
Taka gotvi Luna v Strelec, s ogromno jelanie i vlagane na dusha v prigotvenoto, a to dnes beshe pita-maslenica.

ММММ...,Доста добре изглежда.... :rolleyes:
Бих помолила за нещо италианско....Аз обожавам хлебчетата с маслини.... :-[ ;D
Ако имаш и някоя рецепта за артишок , ще бъда благодарна.... :wub: ;D

« Отговор #1505 -: Януари 24, 2011, 08:07:49 pm »
Zdravei, Maraya
S udovolstvie shte ti predloja receptite za prigotvqne i na dvete. Hlebchetata s maslini tuk v Toskana se narichat focacha-zamesva se meko testo ot brashno,ravni chasti voda i prqsno mleko v koeto e raztvorena maqta sys sol i zahar v ednakva proporciq-za 1 kg brashno-1 supena lyjica sol i 1 supena lujica zahar.Tova e za testoto, mesi se mnogo meko testo, kolkoto da ne lepne na rycete. Vtasva, pravqt se pitki,koito se spleskvat nabu4kvat se s vilica,namazvat se sys zehtin i se porysvat s maslini narqzani na polovinki,kato maslinite se pritiskat v testoto. Sled 5 min pechene otnovo se majat sys zehtin, taka na 2-3 pyti dokato se izpekat.
Za artishok-predpolagam anginar ili na italianski- carciofi, predlagam ti recepta za /pasta corta/ v smisyl tip makaroni, ne e za spageti. Anginara pochisten /ostava samo syrcevinata/ se narqzva na sitno, zadushava se v malko zehtin s parchenca chervena chushka i skilidka chesyn/ koqto posle se otstranqva/ do omekvane. Pribavq se kym svarenata i ocedena pasta i se razbyrkva vyrhu slab ogyn, sled koeto se pribavq  na konec smes ot razbiti qyca/za porciq 1 qyce/ s nastyrgan parmezan i 4eren piper i se byrka 1-2 min vyrhu slab ogyn. Tova e taka narechenata ot men "zelenchukova karbonara". Predpochitame q v kyshti, zashtoto s pyrjen bekon/kakto se pravi karbonara/ ni e mnogo mazno. A karbonarata se pravi sys spageti. No za tazi recepta ne sa udachni, po-dobre se poluchava s kysa pasta. Kogato e v chiniite se porysva sys sitno narqzan magdanoz. :blink:

I kato podaryk shte ti napisha receptata za pesto genovese, poluchava se otlichno kogato se prigotvi v kyshti-svejo,zdravoslovno,bez konservanti. Smilat se v robot dve shepi listenca ot bosilek+2 supeni lyjici qdki pinoli/kedrovi qdki/+2 supeni lyjici finno nastyrgan parmezan+maslo sgolemina na leshnik+2 supeni lyjici zehtin.Da se poluci fina           kashichka. Moje da se sloji v burkan4e i da se dyrji v hladilnik do 2 sedmici. Chudesno za spageti. :blink:
Da vi e sladko!!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1506 -: Януари 24, 2011, 08:10:56 pm »
danni_it, и аз съм голям фен на италианските, благодаря ти, че се включваш в темата, но можеш ли да пишеш на кирилица, че така много трудно се чете.

Smilat se v robot dve shepi listenca ot bosilek+2 supeni lyjici qdki pinoli/kedrovi qdki/+2 supeni lyjici finno nastyrgan parmezan+maslo sgolemina na leshnik+2 supeni lyjici zehtin.Da se poluci fina kashichka. Moje da se sloji v burkan4e i da se dyrji v hladilnik do 2 sedmici. Chudesno za spageti. :blink:
Da vi e sladko!!!

Това го обожавам, пробвала съм го, наистина е по-хубаво да си го приготвиш, купените не са така ароматни. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #1507 -: Януари 24, 2011, 08:15:49 pm »
Za syjalenie nqmam kiriliza na kompa, molq za izvinenie za latinicata!

*

Марая

• 28287
« Отговор #1508 -: Януари 24, 2011, 09:04:07 pm »
Za syjalenie nqmam kiriliza na kompa, molq za izvinenie za latinicata!

Много ти благоодаря! :wub: :wub:

« Отговор #1509 -: Януари 24, 2011, 09:19:16 pm »
Mога да предложа салата от леща - много е лесна.Научих я в Италия,

Сварявате лещата ,изцеждате и охлаждате със студена вода.Добавят се : Нарязяно на ситно прошуто / може бекон или шунка/ запържен лук и камби,морковчета и изобщо всякаква трушийка пасва.,нарязяна на ситно.Става много живописна и приятна на вкус.Накрая естествено - зехтин и балсамов оцет :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1510 -: Януари 24, 2011, 09:23:02 pm »
Mога да предложа салата от леща - много е лесна.Научих я в Италия,

Сварявате лещата ,изцеждате и охлаждате със студена вода.Добавят се : Нарязяно на ситно прошуто / може бекон или шунка/ запържен лук и камби,морковчета и изобщо всякаква трушийка пасва.,нарязяна на ситно.Става много живописна и приятна на вкус.Накрая естествено - зехтин и балсамов оцет :blink:

Много благодаря! ;D Аз много обичам леща....
Давайте каквото се сетите....

« Отговор #1511 -: Януари 24, 2011, 09:49:26 pm »
Лещата в Италия е символ на парички ;D.На Нова година задължително я правят тази салата за да има берекет :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1512 -: Януари 24, 2011, 09:57:27 pm »
Лещата в Италия е символ на парички ;D.На Нова година задължително я правят тази салата за да има берекет :blink:

Ориза в Китай , Лещата в Италия , Боба в Израел... ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1513 -: Януари 25, 2011, 02:54:43 am »

Нещо много полезно (особено за тези със стомашни проблеми), вкусно и просто:
Черна ряпа обелена и измита добре, настъргана на едро ренде, овкусена само със зехтин, лимон и сол - елексир ;D

ммм иделайно  ;D   и след това като се оригнеш, все едно си пръднал през устата  :rolf: :rolf: :rolf:

обичам ряпа, но ям на две-три години веднъж заради смраднята  :-[   иначе не се трае  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #1514 -: Януари 25, 2011, 02:56:19 am »

Черна ряпа обелена и измита добре, настъргана на едро ренде, овкусена само със зехтин, лимон и сол - елексир ;D

ммм иделайно  ;D   и след това като се оригнеш, все едно си пръднал през устата  :rolf: :rolf: :rolf:

обичам ряпа, но ям на две-три години веднъж заради смраднята  :-[   иначе не се трае  :57:

даааа, като деца ядяхме често, понеже баба и дядо приготвяха - страхотно мезе е за ракията.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1515 -: Януари 25, 2011, 02:56:54 am »

Привет Веще, много ми липсваше твоя откровен изказ :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1516 -: Януари 25, 2011, 02:59:03 am »

привет-мривет   :tongue2:

амчи тъй де, тва за ряпата - смърди си  ;D

*

Feia

« Отговор #1517 -: Януари 25, 2011, 03:00:57 am »

привет-мривет   :tongue2:

амчи тъй де, тва за ряпата - смърди си  ;D

Какво стана с видението ти за разтълкуване на съня?  :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1518 -: Януари 25, 2011, 03:06:20 am »

Какво стана с видението ти за разтълкуване на съня?  :rolleyes:

ааааа ми нищо, че по-лесно  ;D   едва тази вечер тиквата ме отпусна малко, по-миналата седмица ме тръшна грипа и 4 дни ме тормозеше. после отмина, но ме повали синузит - през целият ми живот само веднъж съм боледувала от синузит преди 12-15 години и сега цяла седмица ме трови главоболие... едва преди час-два ме отпусна тиквата и сега смятам да се наспя хубаво... затуй хич не съм мислила по тези въпроси....  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #1519 -: Януари 25, 2011, 04:35:35 am »
Не мога да повярвам къде сме изтикали темата-чак на осма страница, на изхода, дето се вика. ;)

Тия дни мислех да я повдигна, но забравих с кое ;D

V dopylnenie слагам морков и скилидка чесън , с малко листенца керевиз.... :blink: