Zdravei, Maraya
S udovolstvie shte ti predloja receptite za prigotvqne i na dvete. Hlebchetata s maslini tuk v Toskana se narichat focacha-zamesva se meko testo ot brashno,ravni chasti voda i prqsno mleko v koeto e raztvorena maqta sys sol i zahar v ednakva proporciq-za 1 kg brashno-1 supena lyjica sol i 1 supena lujica zahar.Tova e za testoto, mesi se mnogo meko testo, kolkoto da ne lepne na rycete. Vtasva, pravqt se pitki,koito se spleskvat nabu4kvat se s vilica,namazvat se sys zehtin i se porysvat s maslini narqzani na polovinki,kato maslinite se pritiskat v testoto. Sled 5 min pechene otnovo se majat sys zehtin, taka na 2-3 pyti dokato se izpekat.
Za artishok-predpolagam anginar ili na italianski- carciofi, predlagam ti recepta za /pasta corta/ v smisyl tip makaroni, ne e za spageti. Anginara pochisten /ostava samo syrcevinata/ se narqzva na sitno, zadushava se v malko zehtin s parchenca chervena chushka i skilidka chesyn/ koqto posle se otstranqva/ do omekvane. Pribavq se kym svarenata i ocedena pasta i se razbyrkva vyrhu slab ogyn, sled koeto se pribavq na konec smes ot razbiti qyca/za porciq 1 qyce/ s nastyrgan parmezan i 4eren piper i se byrka 1-2 min vyrhu slab ogyn. Tova e taka narechenata ot men "zelenchukova karbonara". Predpochitame q v kyshti, zashtoto s pyrjen bekon/kakto se pravi karbonara/ ni e mnogo mazno. A karbonarata se pravi sys spageti. No za tazi recepta ne sa udachni, po-dobre se poluchava s kysa pasta. Kogato e v chiniite se porysva sys sitno narqzan magdanoz. :blink:
I kato podaryk shte ti napisha receptata za pesto genovese, poluchava se otlichno kogato se prigotvi v kyshti-svejo,zdravoslovno,bez konservanti. Smilat se v robot dve shepi listenca ot bosilek+2 supeni lyjici qdki pinoli/kedrovi qdki/+2 supeni lyjici finno nastyrgan parmezan+maslo sgolemina na leshnik+2 supeni lyjici zehtin.Da se poluci fina kashichka. Moje da se sloji v burkan4e i da se dyrji v hladilnik do 2 sedmici. Chudesno za spageti. :blink:
Da vi e sladko!!!