Да се отчета за горната постната от мен трапеза - ставаше за ядене... Аз хапнах от гъбите и картофите с малко от соса и беше ок. Другите казаха, че месото било екстра.
Вижън - аз много обичам печени филийки, даже бъркам разни тип брускети - доста препечени в тостер или в тава, намазани със зехтин, омешан с чесън, пресен/сух босилек, риган, червен, черен, пипер, или просто провансалски треви, или пък домашно прясно забъркано на пасатор песто - изобщо според сезона или настроението... Може и паста домати/маслини - ако се намира със сушени домати, в бг май са доста скъпи, където ги има...
Овкусеното с гъбки масло съм го пробвала - и наистина е много готино :blink:
Мерси, за подсещането, утре ще забъркам нещо подобно за закуска :mellow:
поздравления за вкусната вечеря.. :blink:
иначе относно препечените по различни методи филийки съм цар..мога само на тях да карам, гледам, че и племенниците са така- когато и да ги питаш какво искат, винаги казват само ''филийки''...но не са полезни, затова гледам рядко да ги правя..в смисъл, че трябва да има и супи, и зеленчуци и т.н. а филийките са много вкусни и човек може без да се усети да изяде много повече хляб, отколкото ако е обикновен, суров..затова тостера, пресата и парти грила сме ги скрили в един шкаф и ги вадим рядко..преди бяха на видно място отгоре и всеки ден се печеше..самата миризма на препечен хляб е хубава..който стане пръв, започва да пече филийки и всички веднага си намират спешна работа в кухнята, привлечени от миризмата..а децата са като кученца пред витрината на месарски магазин- следят изкъсо процеса на печене и мазане и дават инструкции..

но тъй като имат закуска в училището и детската градина, се наложи да се преустанови практиката със семейните закуски, което е добре и за мен, тъй като аз не закусвам, защото не съм гладна, а преди миризмата ме изкушаваше..
любимите ми филийки са- препечени на тостера, но доста тъмни, след това намазани с топено сирене и отгоре с краставица..втори вид- на пресата- филийките намазани с маслото от гъбите, вътре сложени от гъбите и топено сирене, пак се пекат повечко, хляба да стане хрупкав..може да се сложи и филе вътре /шунка много не купувам, защото рядко намирам хубава, която да ми хареса на мен/..третия вид са печени с кашкавал на парти грила- класика в жанра..не обичам да има прекалено много кашкавал, защото ми стават тежки, затова, за да не останат сухи- мажа пак хляба с маслото от гъбите и отгоре слагам кашкавал на тънки филийки..друг вид, който правя предимно лятото, когато са естествени доматите, т.нар. мини пици- мажа филийките с масло, отгоре тънки кръгчета домати, върху тях бяло саламурено, обезсолено сирене, поръсено с чубрица..не трябва да се прекалява с никоя плънка, защото хляба е много тънък и не е приятно след това като се разпада филията, защото е много тежка и мокра плънката..а и са мазни с много плънка..трябва да се търси точния баланс.. :blink:
ето, сега огладнях от приказки..

днес ми е марсовия възврат май, доколкото помня..трябва да почетем марс с нещо по- огнено от филийка..

приятен ден.. :blink: