Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264297 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1540 -: Април 07, 2011, 12:19:17 am »
Моми4ета, дайте предложения за предястия към лозови сърми.  :blink:
салата Снежанка, домашно приготвена с много орехи.... :P

Благодаря, Нова!

В BG редовно я правех, но тук йогурта не го консумират толкова и познатите ми въобще не го оби4ат.  :-[

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1541 -: Април 07, 2011, 12:24:22 am »
Благодря ви моми4ета!

Винаги правя лозовите сърми със сос.  :blink:

Марая, а какво ще ме посъветваш като основно ястие, ако ги предложа тях самите като предястие? Въпреки, 4е винаги съм ги предлагала като основно ястие (топли).

Ако са постни сърмите винаги са предястие... ;D....Топли или студени няма значение.... ;) ;D

След тях вървят рибни основни ястия! Вземи един или два лаврака и ги направи с морска сол...Лесно , бързо и вкусно.... ;D :P

Разбиваш един белтък /само белтъка/ намазваш лавраците посипваш ги с морска сол и печеш във фурна...След това разбира се очукваш морската сол и сервираш филенцата....До тях можеш да сложиш като гарнитура аспержи и варени картофи.....или салата рукола..../Гарантирам , че скорпито ще еректира от кеф/ :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #1542 -: Април 07, 2011, 12:39:42 am »
Благодаря, Марая!  :blink:

Той ве4е е еректирал от гозбите ми.  ;D

Утре ще ни идва майка му на гости. Той се спука да ме хвали колко съм добра в гозбите и сега се 4удя с какво да я смая, нещо дето не е опитвала никога.  :blink:

Ина4е, сърмите ги предпо4итаме месни.  

*

Марая

• 28287
« Отговор #1543 -: Април 07, 2011, 12:47:12 am »
Благодаря, Марая!  :blink:

Той ве4е е еректирал от гозбите ми.  ;D

Утре ще ни идва майка му на гости. Той се спука да ме хвали колко съм добра в гозбите и сега се 4удя с какво да я смая, нещо дето не е опитвала никога.  :blink:

Ина4е, сърмите ги предпо4итаме месни.  

Сложи им няколко стафиди...Направи един сос....И....съкровището ще потръпне... ;D :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1544 -: Април 07, 2011, 02:21:41 am »
Дойде пролетта и аз минах на бяло вино. Като изпия 7-8 бутилки от един вид /не наведнъж  ;D/ и обичам да сменям вкуса.

Препоръчвам ви следните бели вина на Едуардо Миролио. Това ще пия за сезона пролет-лято  ;D

св. Илия Шардоне. Около 7 лв

Спирала /купажно/ Совиньон Блан и Шардоне 2009. Около 8 лв

Намерих сайт за поръчки на алкохол он-лайн  ;) :-[  
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1545 -: Април 07, 2011, 02:23:35 am »
Намерих сайт за поръчки на алкохол он-лайн  ;) :-[

а бравос - гледаш да се помазниш  на Нептуня в риби а  :08: :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #1546 -: Април 07, 2011, 02:31:13 am »
В момента го отработвам. Много дълго ще да е това отработване. Това му е хубавото на Нептуна.  ;D ;D ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #1547 -: Април 07, 2011, 02:43:30 am »
Дойде пролетта и аз минах на бяло вино. Като изпия 7-8 бутилки от един вид /не наведнъж  ;D/ и обичам да сменям вкуса.

аз ги пия и зимно време ;D (всъщност основно тях целогодишно)

ето ти едно много добро, като решиш да смениш вкуса - Совиньон Блан на Братя Минкови :blink:

и друг сайт на прилична верига за вина с домашна доставка www.casavino.bg

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1548 -: Април 14, 2011, 04:52:54 am »
Една лесна и вкусна супичка:

- картофки се обелват и нарязват на едро
- моркови и те на парчета /аз имам зеленчукова подправка, която включва тях и пащърнак и други зелении/
- глава от целина измита добре и тя по същия начин
- стръковете от целината и те се слагат
- пресен лук
- заливат се с вода и врат до хубаво омекване
- към края се добавя зехтин и сол
- пасира се и се подправя с шарен пипер
- преди ядене лимонов сок; и крутони, но може и без тях - зелената салата е достатъчна
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1549 -: Май 08, 2011, 12:15:05 am »
вчера пекохме цяло яре /малко/ в домашната фурна и се получи много добре- с плънка от гъби, ориз, пресен лук, джоджен и спанак..но след като и днес обядвахме от него, ми дойде малко в повече месото и реших за вечеря да ям само салата от домати и краставици..но не с обикновен хляб, а с някакъв по- специален ми се щеше, който ест. да си направя сама и да е топъл.. ;)

мислих, мислих и реших да е хляб с маслини и зехтин..всичко правих на око, без рецепти /както обикновено/.. :P

взех един пакет брашно, изсипах го в голяма купа, отделих малко за месенето..в останалото изсипах маята, 2 яйца цели и белтъка на трето, /жълтъка го оставих за мазане/, суп. лъжица захар /равна/ и щипка сол /защото маслините нали са солени/..сипах топла вода и замесих обикновено тесто..след това сипах гореща вода в още по- голяма купа и поставих тази с тестото в нея, за да втаса по- бързо, покрих с кърпа..

докато втасваше обезкостих черни маслини /може би 200-300 грама/, които като съм купила съм сложила в кутия и съм покрила с чист зехтин и така в хладилника..така правя винаги, за да се запазват в идеално състояние, а зехтина също не хвърлям, а слагам на зелени салати, той се ароматизира от маслините и е чудесен..
одялках ги, значи и прибавих и зехтина, в който са стояли..

извадих тестото, което си беше вече удвоило обема, разтеглих го и започнах да го меся с маслините, като слагах по една- две шепи и месех, за да се усвои по- лесно..ръсех непрекъснато с брашно отдолу- пое ми едната чаша, която бях оставила и още една се наложи, важното е да става меко и еластично..и така, докато усвои всичките маслини и зехтин..включих фурната на 75 градуса за десетина минути да се загрее малко..

разделих тестото на топки и ги подредих в намазаната с олио четвъртита тава от фурната..така ги разделих, че да се събере всичкото тесто и поставих тавата в леко загрятата фурна още двайсетина минути, докато видях, че топките пак са си удвоили обема, даже и повече..първоначално имаше по един пръст между тях и не стигаха до ръба на тавата, накрая се бяха слепили и се подаваха отгоре..извадих тавата, намазах ги с жълтъка, разбит с една лъжица вода и леко резнах топките на кръст с остър нож, за да могат да се надуят още ако е засъхнала коричката..

докато ги мазах, увеличих фурната на 200 градуса, сложих ги вътре и пекох малко, докато съвсем леко започнаха да розовеят и намалих на 180 градуса, докато се изпекоха по мое усмотрение..време не гледам, водя се по миризмата и цвета на коричката..а миризмата е божествена.. :-[

извадих ги и ги покрих за 20 мин. с кърпа, за да ''отидат на нивата''.. ;)

но не мога да намеря кабела на фотото, затова ги снимах с телефона, а той не прави много хубави снимки, но все се вижда нещо..вкуса и аромата са невероятни, сега ще правя и салатата, докато са топли.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #1550 -: Май 08, 2011, 12:55:15 am »
Ауууу, срахотни хлебчета си направила. Пробвай и със зелени маслини. Те много вървят на хляб  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1551 -: Май 08, 2011, 01:37:45 am »
И аз точех лиги, четейки рецептата. А има и картинки - аууу, не ви ли е срам!?  ;D
Бих се изкушила да направя такива хлебчета вкъщи, но няма кой да ги изконсумира, аз най-много да изям две-три и всичко ще ми се залепи веднага на задника.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1552 -: Май 08, 2011, 01:49:38 am »
Ауууу, срахотни хлебчета си направила. Пробвай и със зелени маслини. Те много вървят на хляб  ;)

опитвала съм със зелени маслини, нарязани на шайби, /мисля, че имаше и кимион в тях, или риган/, наистина са хубави, но нямам навика да купувам, защото ми киселеят..трябва да купя специално, защото обикновено готвя импулсивно, съчетавайки налични материали..освен когато ще ми идват гости, тогава планирам всичко предварително.. ;)

Лелииийййй!!! Кеффф! А аз забърках кюфтета от коприва с млечен сос, пангасиус на скара със салата от червен лук, картофи, авокадо и зелен лук с див чесън, но твоят хлебец накара лигички да ми потекат :-[

мммм....

заменям хлебчета за кюфтета от коприва с млечен сос!! ;D
тази година така съм се настървила на копривата, че вече сигурно изядох два- три чувала..  ;D
чудя се вече да нямам анемия и организма ми така да реагира сам..като видя коприва и се настървявам като куче пред месарски магазин.. :rolleyes:

И аз точех лиги, четейки рецептата. А има и картинки - аууу, не ви ли е срам!?  ;D
Бих се изкушила да направя такива хлебчета вкъщи, но няма кой да ги изконсумира, аз най-много да изям две-три и всичко ще ми се залепи веднага на задника.  :-[

е, ние сме трима възрастни и две деца..за два почивни дни ще ги излапаме.. ;D
и на мен ми се лепи, да не мислиш че не ми се лепи, изядох три с една голяма салата и едва се довлякох до компа.. :-[ :confuse3:..но ще му мисля друг път.. :haha: :rolf: :haha:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #1553 -: Май 08, 2011, 02:24:08 am »
похапнах- четейки и гледайки,благодаря  :P сега ша пийна една чаша вода, че маслинките солени и си лягам,
 ;D  а не пека крем-карамел,ама чак утре ще го пробвам :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #1554 -: Май 09, 2011, 09:58:55 pm »
Момичета ,имате ли представа къде в София мога да си намеря животинска сметана(да не е квасена).Имам една торба с орехи в къщи и рецепта от една сладкарка за орехов пай,който може и да не се затопля,но за целта ми трябва и животинска сметана.Никъде не видях да се продава а от доста време ми се върти в главата пустия му пай :blink:
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
« Отговор #1555 -: Май 09, 2011, 10:11:55 pm »
Момичета ,имате ли представа къде в София мога да си намеря животинска сметана(да не е квасена).Имам една торба с орехи в къщи и рецепта от една сладкарка за орехов пай,който може и да не се затопля,но за целта ми трябва и животинска сметана.Никъде не видях да се продава а от доста време ми се върти в главата пустия му пай :blink:

Пробвай с течна....Иначе не знам...,само в Русия май-все още има такава.... ;D

« Отговор #1556 -: Май 09, 2011, 10:47:52 pm »

Пробвай с течна....Иначе не знам...,само в Русия май-все още има такава.... ;D
Тя по принцип е течна ,малко по-гъстичка,но предимно сладкарски работилници работят с нея.Например истинския крем "Гараш " се прави с животинска сметана.С  течната растителна сметана ми казаха,че не става като хората.

« Отговор #1557 -: Май 09, 2011, 10:51:46 pm »
Ама за каква Русия говорите?  :-\ Животинската сметана е от мляко - от животински продукти, има заквасена българска, и течна President :

- в Пикадили със сигурност, но и във Фантастико, и в Била аз я намирам.

Растителна течна има такава в нащ'а бакалия:

В Пикадили не съм проверявала.Ще взема да се вейна до там :blink: Мерси!

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1558 -: Май 09, 2011, 10:57:10 pm »
На щанда за UHT обработени млека и Деметра много ти е свеж новия аватар.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #1559 -: Май 09, 2011, 11:12:55 pm »
На щанда за UHT обработени млека и Деметра много ти е свеж новия аватар.
Благодаря! :blink: И мене ме кефи(аватара де...) :blink:Стария наистина беше малко мрачничък.