здравейте и от мен (старо куче с нов ник, че и идея си нямам как бяха старите данни :rolleyes:) - както и да е де

)
имам луна в риби (5-ти дом, а рак ми е на мс - само за справка) - все още не аспектирана много от Нептун
не съм от най-сръчните в кухнята, но наскоро сътворих това в чест на дъщеря ми




снимките нещо не станаха ама

не блести с нещо кой знае какво, но като за първи опит искрено се учудих, че се справих (поне се оказа вкусна)
та ако някои се интересува ще споделя и рецептата
блатовете са готови - водят се пандишпанови (какао и ванилия)
основния крем е следният:
350мл течна сметана,
500гр фина неовкусена извара;
плодовете от един компот от круши (оригиналната рецепта беше с плод от манго от консерва);
Около 200гр. сладко, аз използвах смокиниево (оригиналната рецепта беше с кайсиево или екзотични плодове)
2 с.л. пудра захар (аз сложих ванилена)
За глазура използвах най-обикновен „маслен крем”
125гр масло
1 ванилия
2ч.ч (240мл) пресята пудра захар
2с. л прясно мляко
И за захарния фондан и фигурите:
1 пакетче желатин 60мл вода
1/2ч.л лимонена киселина - лимонтозу
около 1000гр пресята пудра захар
1 с л глицерин това е в оригиналната и тъй като не знам къде се продава (поне не видях в някои от супер маркетите) сложих около 70-75г. масло.
бои за сладки
- така и не схванах цаката на тези фондани (поне с моделирането)
къщичката е от блатовете за стените е използван разтопен шоколад с малко масло (нямах кафяво)
ами това е

ако някои се интересува мога и технологията да пусна