Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264370 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1580 -: Септември 06, 2011, 07:40:24 pm »
За какъв грип става въпрос? И аз нещо не съм добре напоследък и се чудя какво ми е и откъде ми идва.
Дай инфо за това дишане, точно не вчера, а оня ден се сетих да пробвам и с дишане да се оправям, ама засега само дишам и издишвам дълбоко. Тъкмо твоето споменаване на дишане ми иде дюшеш.

*

AH

• 2201
« Отговор #1581 -: Септември 06, 2011, 08:35:17 pm »
За какъв грип става въпрос? И аз нещо не съм добре напоследък и се чудя какво ми е и откъде ми идва.
Дай инфо за това дишане, точно не вчера, а оня ден се сетих да пробвам и с дишане да се оправям, ама засега само дишам и издишвам дълбоко. Тъкмо твоето споменаване на дишане ми иде дюшеш.

има май някакъв вирус- сестра ми е на 100-км от мен и не съм я виждала от месеци/т.е. никакви реални контакти/, но и тя тия дни по телефона говореше за подобни симптоми - някакво гадене и ей такива неща.
А за дишането- утре ще отворя книга и ще ти цитирам точно- трябва си разбиране като правим нещо- иначе броиш на ум и вдишваш и издишваш- страхотен ефект има от първи път даже- сега се сещам, че може да и е по-добро от валериана при стрес - но утре

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1582 -: Септември 06, 2011, 11:00:34 pm »
Само контролирано дишане ли е или се изпада и в медитативно състояние? Ако визуализираш по някакъв символичен начин как издишаш болестотворните частици-вируси, дали няма да е по-ефективно?

Слънчевото хранене ми е много любопитна сфера, но има някои неясноти около Хира Манек. По-проблемно е, че у нас малко трудно ще се практикува това през по-зимните месеци, когато изобщо няма слънце. А Хира Манек казва, че не знае какво е поведението на стомаха, след като минеш на слънчево хранене и го прекъснеш, връщайки се към нормалното. Предпочитам да играя по-сигурно и да не го изпровам върху себе си.

*

AH

• 2201
« Отговор #1583 -: Септември 07, 2011, 05:16:59 pm »

Най-общо казано дихателните упражнения са насочени към достигане на траен вътрешен покой и събиране на достатъчно енергия за желаната външна активност.
Приема се, че са добра профилактика или даже имат оздравително въздействие върху организма при редица заболявания. Това въздействие се постига чрез баланса на „ин“ и „ян“ енергиите.
Ритмичното дишане се състои в равни интервали на вдишване и издишване, като между тях има половин интервал на задържане. Броенето е по пулса или пък просто се брои на ум. /аз от години си дишам ритмично докато пътувам и някой друг шофира – уплътняване на времето, пък и може наистина да се стига до вътрешен  покой и да се събира сила:)/
А за психично дишане се говори, когато се стигне до осъзнаване на усещанията, които са под прага на обикновената ни чувствителност. Значи почва се с ритмично дишане и се минава към психично/по време на псичното си представяме как при вдишване косъмчетата на тялото прилепват към кожата, а когато издишваме – настръхват.
/а някога може да се стигне и до самадхи, което всъщност е способност интервалът между вдишване и издишване да се задържи до 28 мин – чували сме за преживяванията по време на самадхи:)/
Това, в което съм сигурна, е че чрез ритмично дишане се постига вътрешен покой.

А иначе може и напоследък да не си много тонизирана, защото докато тр.Юпитер активира дома на здравето, сме склонни да се претоварваме:)

*

AH

• 2201
« Отговор #1584 -: Септември 07, 2011, 05:19:15 pm »
Само контролирано дишане ли е или се изпада и в медитативно състояние? Ако визуализираш по някакъв символичен начин как издишаш болестотворните частици-вируси, дали няма да е по-ефективно?

Слънчевото хранене ми е много любопитна сфера, но има някои неясноти около Хира Манек. По-проблемно е, че у нас малко трудно ще се практикува това през по-зимните месеци, когато изобщо няма слънце. А Хира Манек казва, че не знае какво е поведението на стомаха, след като минеш на слънчево хранене и го прекъснеш, връщайки се към нормалното. Предпочитам да играя по-сигурно и да не го изпровам върху себе си.

добре де, дай в три реда в какво се състои това слънчево хранене:) - кой знае човек, може и да сме го практикували, без да знаем, че е било такова:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1585 -: Септември 07, 2011, 06:01:34 pm »
Преди две години бях пуснал една темица по въпроса. Намерих я. :)

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3257.0.html

*

AH

• 2201
« Отговор #1586 -: Септември 08, 2011, 06:52:13 pm »
Преди две години бях пуснал една темица по въпроса. Намерих я. :)

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3257.0.html

браво- чудесна тема - ще го пробвам това слънчево хранене, но по-нататък.
Ти пробва ли го?
Не мисля да стигам до крайности, но ми трябва енергия.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1587 -: Декември 21, 2011, 10:24:38 am »
БАНИЦА С ПРАЗ И ПЕЧУРКИ

продукти:
1 пакет кори за баница
1 праз
0,5 кг печурки
200 гр сирене
200 гр кашкавал
мащерка, сол

1 кофичка кисело мляко
5 яйца
0,5 ч.л. сода за хляб
1 водна чаша тъмна бира

приготвяне:

Празът се накълцва на колелца, печурките се нарязват на филийки, кашкавала се настъргва, а сиренето се натрошава. Празът и гъбите се запържват в малко зехтин и като им се изпари водата се пресипват в купа, добавя се сол и мащерка на вкус. Като изстине се смесва с кашкавала и сиренето. Корите се разстилат на масата, наместват се откъм широката част към вас и в края се посипва доволно количество плънка. Вземат се по 2 листа и се завива на руло. Нареждат се в намазнена тава, като се завиват вътре. Като се наредят корите и тавата е пълна се прави заливката: киселото мляко, яйцата, содата и бирата се разбиват добре и се залива баницата. Пече се до готовност.
Сервира се с кана добре изстуден айран.

Да ви е сладко!

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #1588 -: Декември 21, 2011, 03:10:19 pm »
мащерката звучи добре  :P :)
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #1589 -: Декември 21, 2011, 08:46:03 pm »
Луна във Везни имам.Много обичам даготвя,МНОГО  ;D А да ям - още повече.Но съм капризна по отношение на храната,готвя всичко,но не всичко обичам.Обичам картофи под всякаква форма,зеленчуци и плодове.Месото никак не го обичам.  :blink:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1590 -: Декември 22, 2011, 11:01:53 am »
 С моята Луна в Скорпион като за начало ми е трудно да измисля какво да готвя, сигурно защото рядко съм гладна  ;D
Не съм добър готвач, според дъщеря ми понякога ми се получават нещата  :unsure:
Готвя безмазно и безсолно, както се изрази преди време брат ми  :angry: Абе с две думи, има си хора на които им се отдава готвенето, пък съм на мнение, че ако нещо не го можеш поне оценяй труда на другите.
Фен съм на слънчевото хранене, обаче много обичам плодовете и салатите, та в тоз ред на мисли за сега ще продължавам да дегустирам  ;D
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

« Отговор #1591 -: Май 25, 2013, 09:04:00 am »
Намерих тази "стара" тема, досега не се бях отбелязвала в нея. Но ето, че дойде момента  ;D

Упорито ме удари кулинарната вълна, готвя като никога досега ;D Набързо отново направих Черешов пай.
Добавям и едно ястие от тези дни - Киноа с тиквички. За втори път го готвя, многооо е вкусно и здравословно.

От една луна в риби :blink:
« Последна редакция: Май 25, 2013, 09:10:39 am от romantica »

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #1592 -: Май 25, 2013, 09:11:15 am »
Намерих тази "стара" тема, досега не се бях отбелязвала в нея. Но ето, че дойде момента  ;D

Упорито ме удари кулинарната вълна, готвя като никога досега ;D Набързо отново направих Черешов пай.
Добавям и едно ястие от тези дни - Киноа с тиквички. За втори път го готвя, многооо е вкусно и здравословно.

От една луна в риби :blink:

Това с тиквичките веднага ме заинтригува  :blink: какво е, що е, как е?

« Отговор #1593 -: Май 25, 2013, 09:29:25 am »
Ммм каква вкусна тема! Принципно не обичам да готвя,сигурно защото съм Водолей,но направя ли нещо винаги става перфектно. Луната ми е в Рак,а това май е добро разположение за кулинария. Обичам да правя салати,ястия с картофи,тиквички,ориз и яйца-най вече постни манджи. Любимите ми подправки са копър и чесън. Една от любимите ми салати се приготвя с една нарязана на кубчета краставица,една консерва царевица,една кутия майонеза,сол и много копър. Става безумно вкусна!  :P
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1594 -: Май 25, 2013, 01:59:27 pm »
Луна в скорпион-обожавам да готвя,но не всичко ми се отдава.Или по-скоро нямам желание и търпение да се науча.По-лесно ми е,когато мама е насреща. ;D (за ястията,които ми са трудни за приготвяне)

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #1595 -: Май 25, 2013, 02:16:36 pm »
водолейска третодомна луна - мързи ме да готвя и готвя почти всеки ден по задължение и почти никога по рецепта и точни пропорции - все нещо променям заменям и експериментирам, но когато ми се доготви обикновено е десерт и то някой засукан разточителен и изглеждащ уникално - обичам когато произведението ми впечатлява - по-скоро е от аспектите на луната - част е от фиксиран кръст с юпитер меркурчо и плутон
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1596 -: Май 25, 2013, 02:22:58 pm »
Моята рачешка Луна готви според настроението и най-вече ако има за кого и ако е заслужил.  ;D

Ако съм в напрегнати отношения с близките си, губя желание да им готвя и угаждам - ще си карат на пържени яйца и филийки, ако сами не могат да се оправят в кухнята.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1597 -: Май 25, 2013, 02:34:00 pm »
Моята луна не готви. Постоянно живее в дом без кухня и не притежава нито един уред или приспособление за готвене. Четох някаква "крилата" фраза, че щастлива била жена, на която шампаниерите в кухнята били повече от тенджерите.
Е, аз нямам тенджери. И шампаниери нямам. И кухня.

Ако някой мъж някога ми се отвори на манджи, то ще му отвърна, че не е никакъв мъж, щом не може една жена да нахрани. Да плаща за готови храни, ресторанти и прочее. Аз как го правя. Няма да си влошавам жизнения стандарт като започна да марширувам между печката и хладилника, я. Ааа ма ха.

Иначе и аз искам да ям само домашна кухня. Ама няма. Нямам нищо против някой да ми готви и гощава, ако иска.
« Последна редакция: Май 25, 2013, 02:38:37 pm от Нова »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1598 -: Май 25, 2013, 02:41:05 pm »
И аз обичам домашно сготвени ястия, но все не ми остава време за изяви в кухнята, едва намирам време да се нахраня. За мен жилище без кухня не е дом - може почти да не стоя в нея, а да влизам само колкото да отворя хладилника, но трябва да има поне кухненска ниша с всички необходими уреди - така се създава усещане за спокойствие и уют.

Към мъжете нямам никакви по-специфични претенции, но е хубаво, ако умее да готви - не да ми угажда на мен, а да може сам да се обслужва. Така ми се издигат в очите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1599 -: Май 25, 2013, 02:42:52 pm »
Черпя ви с още една салата! 1 маруля,1 краставица,2 стръка лук,2 супени лъжици печен белен слънчоглед,50 гр сирене нарязано на кубчета,сол и олио на вкус...Нарязваме марулята и краставицата,добавяме лука,слънчогледа и сиренцето,овкусяваме с подправките и сервираме  :P
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд