Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264174 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
как готви луната в знаците на зодиака
« -: Ноември 25, 2009, 10:00:06 am »
 ;D ;D , имам предложение всяка ЛУНА  ;D ,да сподели как готви ,какви подправки използва ,коя и е любимата манджа и естественно да даде някоя рецепта.
би било много удобно ,а и интересно на всички ни!
добър апетит! :)

п.п и какво не харесват вашите луни ;D
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 10:40:42 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2009, 10:25:32 am »
луна в телец

обожавам да готвя ,но с условия :-[ ,някой да помага. да бели например картофите ,да почисти и измие плодовете и зеленчуците. ненавиждам миенето на чиний :(. срам ме е от мен си ,щотоооо все децата го правят,но с кеф.

обожава подправките , в кухнята си имам над 100 вида. за ен това е голям подарък.
използвам ги премерено ,но винаги. обичам да експериментирам.харесвам всякаква кухня-от европейска до австралийска.
харесва ми много рибата и плодовете на морето.всякакви мекотели умея да приготвям.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #2 -: Ноември 25, 2009, 10:27:29 am »
Водолейска луна, готвя бързо и мразя рецептите, това да гледам   грамчета ме дразни, но аз мразя и цифрите пои принцип. Обаче откакто са се родили мамините момчета х храна от стол и полуфабрикати  не  са влизали в къщи, т.е. всичко минава през ръцете ми.
Относно предпочитанията ми  обожавам всичко свързано с  морето, и десертите   , от тях по много :)
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2009, 10:30:07 am »
Сякаш имахме такава тема преди време, но както и да е.  :)

Никога не съм се учила да готвя. Просто се заемам с нещо и го правя. Оказа се, че ми се отдава, а идеите ме осеняват внезапно като за части от секундата съм измислила какво да забъркам. Даже вече някои си ги записвам, за да не ги забравям после.
 Харесва ми, но разбира се не да го правя по задължение или, когато бързам, защото тогава е ужасно досадно. Имам Луна в Лъв в квадрат с Уран. Обичам ястието да е поднесено красиво, всичко да е перфектно, да създава наслада за окото, да радва най-вече. Дори една салата трябва да бъде изпипана и да доставя удоволствие все едно е празник.  :)

Нали и на Венера е хубаво да й обърнем внимание щом става дума за кулинарни изкушения и майстори в областта.  

Също обожавам подправките, винаги гледам да имам всякакви видове. Зеленчуци, морски дарове и гювечета с месце са ми едни от любимите вкусотии.  

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2009, 10:33:58 am »
Сякаш имахме такава тема преди време, но както и да е.  :)

и аз имам такъв спомен и я търсих ,но не успях да я намеря. а и като не е писано повече от 120 дни.....
давй,важно е да пишеме и споделяме.... :),нали?

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2009, 10:35:18 am »
Луна в Рак-мразя да готвя,обожавам да ям. ;D

*

Helo

« Отговор #6 -: Ноември 25, 2009, 10:38:27 am »
Имам Луна в Стрелец. В тригон с Меркурий в Телец, в секстил с Плутон в Скорпион, в съвпад с Нептун в Козирог.

Миии, ако може друг да сготви вместо мен и да направи салатата ще е много добре.  ;D Не съм много претенциозна. Обичам да ям пици, печени и варени картофи, сладки неща и всякакви други неща.  ;D

Колкото до готвенето - понякога се получава, друг път не. Но когато се получи става много вкусно.  ;D

В мечтите си си представям, че ще взема мъж, който може и обича да готви и за него няма да е проблем да го прави всеки или почти всеки ден. Пък в замяна на това аз ще мия чиниите. ::)

*

veshti4ka

« Отговор #7 -: Ноември 25, 2009, 10:50:20 am »
ЛУНА В РАК

обожавам да готвя... когато ми е кеф. преди като ходех на работа неделята ми беше ден за готвене. пиех си кафето до 11 часа /съответно на обед ядат квото фанат  ;D / и след това до 20 часа вечерта съм кухнята и правех по сто неща наведнъж - супа, основно, сосове, салати, погачи, десерти - кремове + торти или баници  ;D ;D ;D  

обичам да готвя всичко, но някак десертите са ми страст /то и гъза ми го доказва де  ;D ;D ;D /...  използвам много подправки - и треви и течни...

обичам да експериментирам страшно много - досега никога не успявам да сготвя едно и също нещо по един и същи начин - или забравям как го правя, или пък следващия път го правя по различен начин. Луната ми е съвпад със Сатурн, те са в тригон към Уран и са в тригон към асцедента, който е съвпад с Юпи и Мерка  ;D ;D ;D

обаче мноо мразим да мия чинии и да чистя  :-X :-X :-X :-X :-X

*

Veselin

« Отговор #8 -: Ноември 25, 2009, 10:51:28 am »
Ами аз имам Луна в Рак и би трябвало да мога да готвя, ама не мога и не съм се и опитвал. Обичам обаче на мен да ми готвят, най-вече макарони на фурна, мусака, сърми, баници, баклави и още много други любими ястия.  :)

*

UnaDonna

« Отговор #9 -: Ноември 25, 2009, 10:56:34 am »
Луна в Телец.

Оби4ам да готвя, но задължително трябва да съм сама и да имам достатъ4но свободно време.Много съм капризна на ядене, задължително храната трябва да изглежда добре и да е вкусна. Не ям какво да е, затова предпо4итам сама да си готвя или посещавам само ресторанти с добра кухня.
Оба4е има ли навън нещо по-интересно, имам ли зада4и за вършене не можеш да ме накараш да се въртя около пе4ката.

« Отговор #10 -: Ноември 25, 2009, 10:57:27 am »
    ;D ;D ;D - Луна във Водолей. Като Небесна мразя да меря грамчета и сантиграмчета...Винаги импровизирам и като Вещичка никога не се получава една и съща манджа  ;D. Мога да готвя, но предпочитам да ми сготвят като Хело...Обичам традиционните ястия - българска и турска кухня, италианската ми допада...Не обичам да експериментирам...Търся познатия вкус...За сладко много рядко се сещам...Но си мисля, като Сънрейн че и Венерата трябва да се намеси в кухнята...

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #11 -: Ноември 25, 2009, 10:57:51 am »
И аз съм с Луна в Рак, в 8-ми Дом (АСЦ Стрелец и Юпи в 1-ви Дом) - голям съм чревоугодник  ;D
Рядко се хващам да правя нещо в кухнята, много обичам обаче да приготвям салатката :) Че после идва ракийката  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Veselin

« Отговор #12 -: Ноември 25, 2009, 10:58:49 am »
И аз съм с Луна в Рак, в 8-ми Дом (АСЦ Стрелец и Юпи в 1-ви Дом) - голям съм чревоугодник  ;D
Рядко се хващам да правя нещо в кухнята, много обичам обаче да приготвям салатката :) Че после идва ракийката  ;D
Браво на теб! Само така!  ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #13 -: Ноември 25, 2009, 11:02:10 am »
Аз съм с Луна в Дева и обожавам да се мотам в кухнята-))). Подправки бухам всякакви-)))). Обожавам сминдуха. Експериментирам, което не ми се връзва с Девата,де...Не обичам никой да ми се мота в краката, докато се вихря над тенджерите,еле, пък да ми дава акъл...освен,ако аз не попитам нещо. Какво правя-ами,всичко...Меся, точа, обичам да приготвям торти,но аз си мисля,че това моето не идва от Луната,ами от асцендента. Луната ми е в опозиция на Слънцето-)))). Обожавам да изненадвам любимите си хора, да подредя масата и винаги съм казвала,че първо се храня с очите...Може боб да сложа,ама трябва да е украсено-))))
Е,като типично девешко приемам това, че ако някой реши да ми помогне, после го инспектирам какво е сложим,ам ,що тъй го е сложил....и,виж,ся,аз нямаше да го направя така,ам тъй....Баси,ква гадна свекърва ще съм...ся го осъзнах.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

veshti4ka

« Отговор #14 -: Ноември 25, 2009, 11:04:32 am »

Баси,ква гадна свекърва ще съм...ся го осъзнах.

е щом си го осъзнала е добре  ;D ;D ;D ;D ;D  обаче твойта Луна е в съвпад със Слънцето на дъщеря ми - тъй че на нея нема да мрънкаш  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Ноември 25, 2009, 11:06:16 am »
 ;D

Ох, аз сладко хич не ям и не правя много такива чудесии, като изключим ябълки, печени на фурна с орехи, мед и канела примерно.  :)
Обаче слабост са ми италианските специалитети, особено спагети, макарони, направо не е за приказване.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #16 -: Ноември 25, 2009, 11:07:17 am »
Хахахаха,снахата...знам аз-))))ША си пием ракийката с нея,а мъжете ще са на тръстиката-))))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Ноември 25, 2009, 11:16:14 am »
Обожавам да изненадвам любимите си хора, да подредя масата и винаги съм казвала,че първо се храня с очите...Може боб да сложа,ама трябва да е украсено-))))
Е,като типично девешко приемам това, че ако някой реши да ми помогне, после го инспектирам какво е сложим,ам ,що тъй го е сложил....и,виж,ся,аз нямаше да го направя така,ам тъй....Баси,ква гадна свекърва ще съм...ся го осъзнах.

Кабалита,не знам дали е от Луната / дали има нЕкой вече да не е разбрал за Овчата ми Луна / , но обичам безумно да готвя. Първо,второ,десеР  ;D . Подправчиците много обичам и използвам всякакви / туй е от Овена /. Задължително салатката с ракийката,масата добре подредена. Няма да казвам в какви количества готвя за четиримата мъже. Двама от тях ядат за по двама.  ;D Случвало ми се е да готвя и по два пъти на ден-за обяд едно,за вечеря друго. Снощи правих млечна баница,ама трябваше да са две,щото едната отива за 30 секунди и който се прибере последен пита:"Хубава ли беше баницата?"   :P  Но днес ще карам наготово,щото ще има семейно посещение на кръчмичка по случай 30 годишнината от сватбата ни.  :)

*

veshti4ka

« Отговор #18 -: Ноември 25, 2009, 11:23:14 am »
сега ще ви дам тайната си рецепта за ТИКВЕНИК

тази рецепта е измислена от шантавия ми Уран и е най-любимата ми  ;D ;D ;D

продукти:
1кг обелена и настъргана на едрото ренде тиква
1,5 чаена чаша смлени орехи
3 чаени чаши захар /може и повече - зависи кой как обича/
2 чаени лъжички канела
3 средно големи обелени и настъргани ябълки
1 кафяна чаша стафиди
малко олио
4 чаени чаши топла вода
2 пакета кори за баница

приготвяне:
наливате малко олио /колкото да покрие дъното/ в една по-дълбока тенджера и като се затопли слагате тиквата. когато си смени цвета /демек е леко поомекнала/ сипвате две чаени чаши вода и задушавате до пълното омекване на тиквата. водата е вече извряла и се сипват още две чаени чаши вода и добавяте орехите, ябълките, стафидите, захарта и канелата. опитвате го на вкус и го оставяте за две-три минути на котлона. после махате сместа от котлона и с решетъчна лъжица или гевгир прецеждате сместа, като запазвате соса!!!
отваряте корите и ги разполагате по ширина. вземате с лъжица от изстиналата смес и слагате в края на корите по цялата дължина. вземате по две кори и навивате на руло. после рулата се засукват в тава. като се напълни тавата /обикновено излизат по две тави  ;) / поливате отгоре със соса обилно и го слагате да се пече. пече се докато се зачерви отгоре.

мммм изтекаха ми лигите  ;D ;D ;D  да ви е сладко  ;D :-* :-[

*

veshti4ka

« Отговор #19 -: Ноември 25, 2009, 11:25:57 am »

семейно посещение на кръчмичка по случай 30 годишнината от сватбата ни.  :)

аууу Скарлетка, да ти е честито и поне още 3 пъти по толкоз да си изкарате и да са обичате!  :-* :-* :-*