Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264643 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #40 -: Ноември 25, 2009, 02:19:27 pm »

Сладкиш с ейбълки съм правила,но с карамел-тц. Благодаря за рецепКата,Moonlady.  :)

За твойта голЕма фамилия требе да увеличиш брашното на 2 ч.ч.
( за по-голяма тава) и добавиш 1 ч.ч. кисело мляко с щипка сода

Така де, според броя на гладниците  ;D

Естествени минерали и амулети

*

Skarlet

« Отговор #41 -: Ноември 25, 2009, 02:23:25 pm »
Аз обикновено правя по две тави,щото тавите са стандартна големина. Аз работя само с големи тави.  ;D Пък,ако и гости идват,познай колко тави ми трябват. Мани,мани....  :o

*

nerealna

« Отговор #42 -: Ноември 25, 2009, 02:26:07 pm »
Точно -гледа се цялата карта и особено след Луната,Марс,както и 2 дом и Церера.

Имам Луна в Близнаци на МЦ-готвя много бързо,не обичам да ми се месят като готвя.

Почнах да готвя още към 13-14 годишен кексове и сладкиши,по мои рецепти-Луна в Близнаци дава въображение или ранно разготвяне (защото Близнаците са ученическият период,а там е Луната) и винаги каних един белюк хора в къщи да има кой да ги яде.

Синухе, и аз съм с луна в близнаци, но в 11 дом, а меркурий ми е на МЦ. от ученичка готвя, не обичам да ми се месят :)  марс ми е в рак, а АСЦ и  втори дом ми са в лъв- обичам да ми хвалят ястията  ;D
марс ми е в рак

*

Diyana

• 2705
« Отговор #43 -: Ноември 25, 2009, 02:27:13 pm »
От 2 месеца насам съм с прогр Луна в Рак и се разготвих ,напоследък правя превъзходни супи и със Марс във Водолей експериментирам винаги.

И аз това имах предвид. Готвя много добре, завързани манджи, но и аз го карам на импровизация.
При прогресивна Луна в Стрелец ме хвана мързела и почнахме да се храним по ресторанти и да "готвим" по менюто на кварталната пицария, като влезе в Козирог се отворих на стари бабини манджи, във Водолей го ударих на китайска, корейска и японска кухня. В Риби - сега съм във фюжън период  ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #44 -: Ноември 25, 2009, 02:28:56 pm »
Обичам да готвя, а и често експериментирам в кухнята, което не е типично за Луна в 4 ти дом, а и в Дева?!?!?!?
Хвалбите за сготвеното не ги отказвам също. ;D ;D ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #45 -: Ноември 25, 2009, 02:44:21 pm »
нищо за подправките не казвате.......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #46 -: Ноември 25, 2009, 02:45:47 pm »
Иии, Синухе, мерси за супата. Особено китайска, там още не съм се специализирала. Иначе супички много обичаме.  :)

Марая, споменах вече аз за подправките, просто без тях няма ястие или каквото и да е на масата.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

veshti4ka

« Отговор #47 -: Ноември 25, 2009, 02:50:33 pm »

Сладкиш с ейбълки съм правила,но с карамел-тц. Благодаря за рецепКата,Moonlady.  :)

За твойта голЕма фамилия требе да увеличиш брашното на 2 ч.ч.
( за по-голяма тава) и добавиш 1 ч.ч. кисело мляко с щипка сода

Така де, според броя на гладниците  ;D

абе жена, как туряш и бакпулвер и после и сода в млякото  :o :o :o :o :o  нещо не ми иде тамън това...

я напиши рецептата за голямата тава, щот туй дет си го писала за малката и на кътния ми зъб нема се закачи, а ми изглежда мноо вкусно  ;D ;D ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #48 -: Ноември 25, 2009, 02:58:47 pm »
нищо за подправките не казвате.......

Според периода - всякакви. Имам стотици бурканчета. Местни билки - сама си ги бера, чуждоземски аромати. Всичко. Но в козирогатия период ми се искаше само натуралния вкус на продуктите. После във водолейския - много къри, шафран, тай-вкусотии. Сега е всякакво, но пак съм на тема континентална кухня и рядко се сещам за сашими.

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Ноември 25, 2009, 03:03:43 pm »
когато ядях месо, освен другите щуротии му слагах бира или вино, но от Кабала научих, че може и джин  ;D  та сега откак отказах и алкохола, Нептуна си го гъделичкам и с алкохоли в манджите  ;D ;D ;D

а подправките са всякакви - каквото ми дойде на акъла и ми мирише хубаво. в къщи най-много децата харчат шарената сол...

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #50 -: Ноември 25, 2009, 03:07:01 pm »

абе жена, как туряш и бакпулвер и после и сода в млякото  :o :o :o :o :o  нещо не ми иде тамън това...

я напиши рецептата за голямата тава, щот туй дет си го писала за малката и на кътния ми зъб нема се закачи, а ми изглежда мноо вкусно  ;D ;D ;D

нищо не му пречи на бакпулвера в брашното
и щипка сода в киселото мляко  ;)
нали трябва да се разреди увеличеното количество брашно,
не се увеличават другите продукти, разрежда се с киселото
мляко и евентуално и малко олио се добавя, ако още е гъсто,
но не пречи да се увеличат и яйцата.
( тестото не трябва да е гъсто - бухва хубаво )

Пробвай го  :P

*

veshti4ka

« Отговор #51 -: Ноември 25, 2009, 03:11:04 pm »

нищо не му пречи на бакпулвера в брашното
и щипка сода в киселото мляко  ;)
нали трябва да се разреди увеличеното количество брашно,
не се увеличават другите продукти, разрежда се с киселото
мляко и евентуално и малко олио се добавя, ако още е гъсто,
но не пречи да се увеличат и якцата.
( тестото не трябва да е гъсто - бухва хубаво )

Пробвай го  :P

ооо задължително ще го пробвам - то мойта лакомия е мноо голяма  ;D ;D ;D  само че тая вечер ще правя макарони на фурна за десерт. та може би утре ще го пробвам  ;D

после като ми остане малко време ще ви пусна и мойта рецепта за ябълковия пай - нея я краднах от батю Ванката Звездев само че успях хубаво да я префасонирам  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #52 -: Ноември 25, 2009, 03:11:36 pm »
За сега с подправките май изоставям  ;D Явно ще трябва да наваксвам хи хи

Напоследък на каквото се сетя слагам задължително чесън,соев сос и/или къри,абе не знам дали е както вика Diyana,но явно Козирога в мен обича натуралният вкус на продуктите и за сега ограничавам подправките.Но определено няма да чакам прогр ми Луна да влезе във Водолей за да опитам корейска кухня-китайска и японска съм ял,време е за кимчиииии  ;D :P Няма само да гледам как ядат корейците я!  

*

veshti4ka

« Отговор #53 -: Ноември 25, 2009, 03:22:02 pm »
ей това е многооооо вкусноооо  ;D

Парфе - желе с касис

продукти:
1 кутия натурален сок от касис
250 мл. течна сладкарска сметана
3 ч.л. течен подсладител "Хиксол" /ама аз слагам повече/
2 пакетчета (по 10 гр.) желатин на прах
1/2 флаконче есенция ром (или ванилия)
~ 2/3 пакет обикновени бисквити без захар

приготвяне:

Едно пакетче желатин се смесва със 100 мл. студен сок.След 10 минути, като желатина набъбне, се стопява на водна баня или импулсен котлон.  Останалия сок се загрява леко и се смесва с разтопения желатин. Сместа се изсипва в кексова форма и се оставя в хладилник за няколко часа да стегне.
Сметаната (оставена за няколко часа в хладилник) се смесва с 3 ч.л. подсладител и есенцията и се разбиват с миксер до втвърдяване. Второто пакетче желатин се залива със 100 мл. студена вода и след като набъбне (10 мин.) също се стопява. Смесва се със сметановия крем и се изсипва във формата, върху желето. Бисквитите се потапят за малко в гореща вода и се нареждат върху сметаната. Тортичката се оставя в хладилник да стегне (за една нощ). Формата се потапя за кратко в гореща вода и тортата се изважда с обръщане върху поднос.

ама в къщи не го и оставят да стегне като хората - мятат го с лъжици направо от формата  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #54 -: Ноември 25, 2009, 03:33:21 pm »
а това е рецептата на оригиналното италианско ТИРАМИСУ  ;)  те тва чудо и всеки ден да го правя нема омръзване  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ТИРАМИСУ

продукти:
1 кутия /500гр./ сирене Маскарпоне
6 яйца
100мл Бейлис
200гр захар
30гр какао на гранули
1 пакетче капучино /каквото ви харесва/
1 пакет бишкоти Савоярди
1 настърган шоколад

приготвяне:
разделете белтъците от жълтъците. с миксер се разбиват жълтъците със захарта. след като се разтопи захарта се добавя Бейлиса и какаото. накрая се прибавя Маскарпонето. белтъците се разбиват на твърд сняг със щипка сол. след като е разбито всичко се прибавят белтъците към другата смес и се бърка внимателно с дървена лъжица до получаване на гладък крем.
на дъното на купичките се слага по една лъжица от крема. отгоре се слага бишкота счупена на две и потопена в капучиното. след това се досипва крем. счупва се втора бишкота и се забива отгоре в крема. посипва се с настърган шоколад.
излизат 12 малки купички.

ВНИМАНИЕ: консумира се след 12 часов престой в хладилник!!! ама познайте след 12 часа дали има нещо в хладилника  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

най-интересното е, че тази рецепта я научих баш като се разгоря птичия грип и не даваха да се ядат птици и яйца, а тая рецепта е все пак със сурови яйца. идва бившия в къщи и гледа че има тирамису като преди това ни е чел дълга лекция как не трябва да ядем яйца и птици за да не се заразим. аз го слушам и мълча и се подхилвам. взема тоя една купичка тирамису и почва да муа кат невидял, а аз с тъничко гласче вметвам, че се прави със сурови яйца, при което оня замръзва на място и ме гледа като отровен. и така около минута му беше борбата със съвестта - лакомията му надделя  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  ох още ми текват сълзи от смях с тоя случай  ;D ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 03:44:13 pm от Вещичка »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #55 -: Ноември 25, 2009, 03:51:47 pm »
Аааа на Тирамису,ако ще и с хипопотамски грип-не отказвам!  ;D ;D ;D  Това ми е любимата торта  :'(

Вещичке,при 1то ни следващо гостуване-няма да те оставя на мира докато не направим това изкушенийце!  :P

*

veshti4ka

« Отговор #56 -: Ноември 25, 2009, 04:08:23 pm »
Аааа на Тирамису,ако ще и с хипопотамски грип-не отказвам!  ;D ;D ;D  Това ми е любимата торта  :'(

Вещичке,при 1то ни следващо гостуване-няма да те оставя на мира докато не направим това изкушенийце!  :P

ам чи хубаво, ама тука в туй диво село ни Маскарпоне, ни Савоярди - па си немат друг заместител. българските бишкоти и за чеп за зеле не стават, а Маскарпонето - няма такова нещо в Бг продукти - то е нещо средно между чисто масло и сметана. ши трябва да се лети до Метро за тях  ;D  то става бързо щото в наща къща никой не го чака 12 часа въпреки, че на всички места където съм чела точно тази рецепта изрично си пише, че седи 12 часа в хладилник преди консумация. наистина е много вкусно след 12 часа, ма кой ще ти чака беееее  ;D ;D ;D ;D ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #57 -: Ноември 25, 2009, 04:28:07 pm »
а това е рецептата на оригиналното италианско ТИРАМИСУ  ;)  те тва чудо и всеки ден да го правя нема омръзване  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ТИРАМИСУ

продукти:
1 кутия /500гр./ сирене Маскарпоне
6 яйца
100мл Бейлис
200гр захар
30гр какао на гранули
1 пакетче капучино /каквото ви харесва/
1 пакет бишкоти Савоярди
1 настърган шоколад

Аууу....от туй нещо направо да ти потекат.....  :P

ама оригиналните продукти само в Метро ли ги има ?
И к'во е туй Бейлис , как да го позная  ???

Айде бишкотите ще ги заменя, вече съм решила с какво  ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #58 -: Ноември 25, 2009, 04:29:06 pm »

ам чи хубаво, ама тука в туй диво село ни Маскарпоне, ни Савоярди - па си немат друг заместител. българските бишкоти и за чеп за зеле не стават, а Маскарпонето - няма такова нещо в Бг продукти - то е нещо средно между чисто масло и сметана. ши трябва да се лети до Метро за тях  ;D  то става бързо щото в наща къща никой не го чака 12 часа въпреки, че на всички места където съм чела точно тази рецепта изрично си пише, че седи 12 часа в хладилник преди консумация. наистина е много вкусно след 12 часа, ма кой ще ти чака беееее  ;D ;D ;D ;D ;D

Нидей са измъква. Все някое Пикадили или Била имате наоколо. Да не ти изравям сега италиански деликатесни НагЪзини у ваш'то село.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #59 -: Ноември 25, 2009, 04:31:30 pm »
време е за кимчиииии  ;D :P
Абе да ти кажа, кимчито си е повече храна за очите, нежели за устата, :-X ама има с кво да те нахранят и корейците, де.