Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

  • 1651 Отговора
  • 264643 Прегледи
*

Moonlady

  • **
  • 1112
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #40 -: Ноември 25, 2009, 02:19:27 pm »

 Сладкиш с ейбълки съм правила,но с карамел-тц. Благодаря за рецепКата,Moonlady.  :)

За твойта голЕма фамилия требе да увеличиш брашното на 2 ч.ч.
( за по-голяма тава) и добавиш 1 ч.ч. кисело мляко с щипка сода

Така де, според броя на гладниците  ;D

Естествени минерали и амулети

*

Skarlet

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #41 -: Ноември 25, 2009, 02:23:25 pm »
Аз обикновено правя по две тави,щото тавите са стандартна големина. Аз работя само с големи тави.  ;D Пък,ако и гости идват,познай колко тави ми трябват. Мани,мани....  :o

*

nerealna

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #42 -: Ноември 25, 2009, 02:26:07 pm »
Точно -гледа се цялата карта и особено след Луната,Марс,както и 2 дом и Церера.

Имам Луна в Близнаци на МЦ-готвя много бързо,не обичам да ми се месят като готвя.

Почнах да готвя още към 13-14 годишен кексове и сладкиши,по мои рецепти-Луна в Близнаци дава въображение или ранно разготвяне (защото Близнаците са ученическият период,а там е Луната) и винаги каних един белюк хора в къщи да има кой да ги яде.

 
Синухе, и аз съм с луна в близнаци, но в 11 дом, а меркурий ми е на МЦ. от ученичка готвя, не обичам да ми се месят :)  марс ми е в рак, а АСЦ и  втори дом ми са в лъв- обичам да ми хвалят ястията  ;D
марс ми е в рак

*

Diyana

  • ***
  • 2705
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #43 -: Ноември 25, 2009, 02:27:13 pm »
От 2 месеца насам съм с прогр Луна в Рак и се разготвих ,напоследък правя превъзходни супи и със Марс във Водолей експериментирам винаги.

И аз това имах предвид. Готвя много добре, завързани манджи, но и аз го карам на импровизация.
При прогресивна Луна в Стрелец ме хвана мързела и почнахме да се храним по ресторанти и да "готвим" по менюто на кварталната пицария, като влезе в Козирог се отворих на стари бабини манджи, във Водолей го ударих на китайска, корейска и японска кухня. В Риби - сега съм във фюжън период  ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

toroni

  • **
  • 561
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #44 -: Ноември 25, 2009, 02:28:56 pm »
Обичам да готвя, а и често експериментирам в кухнята, което не е типично за Луна в 4 ти дом, а и в Дева?!?!?!?
Хвалбите за сготвеното не ги отказвам също. ;D ;D ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

  • ******
  • 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #45 -: Ноември 25, 2009, 02:44:21 pm »
нищо за подправките не казвате.......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

  • ****
  • 6710
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #46 -: Ноември 25, 2009, 02:45:47 pm »
Иии, Синухе, мерси за супата. Особено китайска, там още не съм се специализирала. Иначе супички много обичаме.  :)

Марая, споменах вече аз за подправките, просто без тях няма ястие или каквото и да е на масата.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

veshti4ka

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #47 -: Ноември 25, 2009, 02:50:33 pm »

 Сладкиш с ейбълки съм правила,но с карамел-тц. Благодаря за рецепКата,Moonlady.  :)

За твойта голЕма фамилия требе да увеличиш брашното на 2 ч.ч.
( за по-голяма тава) и добавиш 1 ч.ч. кисело мляко с щипка сода

Така де, според броя на гладниците  ;D



абе жена, как туряш и бакпулвер и после и сода в млякото  :o :o :o :o :o  нещо не ми иде тамън това...

я напиши рецептата за голямата тава, щот туй дет си го писала за малката и на кътния ми зъб нема се закачи, а ми изглежда мноо вкусно  ;D ;D ;D

*

Diyana

  • ***
  • 2705
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #48 -: Ноември 25, 2009, 02:58:47 pm »
нищо за подправките не казвате.......

Според периода - всякакви. Имам стотици бурканчета. Местни билки - сама си ги бера, чуждоземски аромати. Всичко. Но в козирогатия период ми се искаше само натуралния вкус на продуктите. После във водолейския - много къри, шафран, тай-вкусотии. Сега е всякакво, но пак съм на тема континентална кухня и рядко се сещам за сашими.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

veshti4ka

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #49 -: Ноември 25, 2009, 03:03:43 pm »
когато ядях месо, освен другите щуротии му слагах бира или вино, но от Кабала научих, че може и джин  ;D  та сега откак отказах и алкохола, Нептуна си го гъделичкам и с алкохоли в манджите  ;D ;D ;D

а подправките са всякакви - каквото ми дойде на акъла и ми мирише хубаво. в къщи най-много децата харчат шарената сол...

*

Moonlady

  • **
  • 1112
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #50 -: Ноември 25, 2009, 03:07:01 pm »

абе жена, как туряш и бакпулвер и после и сода в млякото  :o :o :o :o :o  нещо не ми иде тамън това...

я напиши рецептата за голямата тава, щот туй дет си го писала за малката и на кътния ми зъб нема се закачи, а ми изглежда мноо вкусно  ;D ;D ;D

нищо не му пречи на бакпулвера в брашното
и щипка сода в киселото мляко  ;)
нали трябва да се разреди увеличеното количество брашно,
не се увеличават другите продукти, разрежда се с киселото
мляко и евентуално и малко олио се добавя, ако още е гъсто,
но не пречи да се увеличат и яйцата.
( тестото не трябва да е гъсто - бухва хубаво )

Пробвай го  :P
Естествени минерали и амулети

*

veshti4ka

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #51 -: Ноември 25, 2009, 03:11:04 pm »

нищо не му пречи на бакпулвера в брашното
и щипка сода в киселото мляко  ;)
нали трябва да се разреди увеличеното количество брашно,
не се увеличават другите продукти, разрежда се с киселото
мляко и евентуално и малко олио се добавя, ако още е гъсто,
но не пречи да се увеличат и якцата.
( тестото не трябва да е гъсто - бухва хубаво )

Пробвай го  :P

ооо задължително ще го пробвам - то мойта лакомия е мноо голяма  ;D ;D ;D  само че тая вечер ще правя макарони на фурна за десерт. та може би утре ще го пробвам  ;D

после като ми остане малко време ще ви пусна и мойта рецепта за ябълковия пай - нея я краднах от батю Ванката Звездев само че успях хубаво да я префасонирам  :P

*

Синухе

  • ***
  • 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #52 -: Ноември 25, 2009, 03:11:36 pm »
За сега с подправките май изоставям  ;D Явно ще трябва да наваксвам хи хи

Напоследък на каквото се сетя слагам задължително чесън,соев сос и/или къри,абе не знам дали е както вика Diyana,но явно Козирога в мен обича натуралният вкус на продуктите и за сега ограничавам подправките.Но определено няма да чакам прогр ми Луна да влезе във Водолей за да опитам корейска кухня-китайска и японска съм ял,време е за кимчиииии  ;D :P Няма само да гледам как ядат корейците я!  

*

veshti4ka

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #53 -: Ноември 25, 2009, 03:22:02 pm »
ей това е многооооо вкусноооо  ;D

Парфе - желе с касис

продукти:
1 кутия натурален сок от касис
250 мл. течна сладкарска сметана
3 ч.л. течен подсладител "Хиксол" /ама аз слагам повече/
2 пакетчета (по 10 гр.) желатин на прах
1/2 флаконче есенция ром (или ванилия)
~ 2/3 пакет обикновени бисквити без захар

приготвяне:

Едно пакетче желатин се смесва със 100 мл. студен сок.След 10 минути, като желатина набъбне, се стопява на водна баня или импулсен котлон.  Останалия сок се загрява леко и се смесва с разтопения желатин. Сместа се изсипва в кексова форма и се оставя в хладилник за няколко часа да стегне.
Сметаната (оставена за няколко часа в хладилник) се смесва с 3 ч.л. подсладител и есенцията и се разбиват с миксер до втвърдяване. Второто пакетче желатин се залива със 100 мл. студена вода и след като набъбне (10 мин.) също се стопява. Смесва се със сметановия крем и се изсипва във формата, върху желето. Бисквитите се потапят за малко в гореща вода и се нареждат върху сметаната. Тортичката се оставя в хладилник да стегне (за една нощ). Формата се потапя за кратко в гореща вода и тортата се изважда с обръщане върху поднос.

ама в къщи не го и оставят да стегне като хората - мятат го с лъжици направо от формата  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #54 -: Ноември 25, 2009, 03:33:21 pm »
а това е рецептата на оригиналното италианско ТИРАМИСУ  ;)  те тва чудо и всеки ден да го правя нема омръзване  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ТИРАМИСУ

продукти:
1 кутия /500гр./ сирене Маскарпоне
6 яйца
100мл Бейлис
200гр захар
30гр какао на гранули
1 пакетче капучино /каквото ви харесва/
1 пакет бишкоти Савоярди
1 настърган шоколад

приготвяне:
разделете белтъците от жълтъците. с миксер се разбиват жълтъците със захарта. след като се разтопи захарта се добавя Бейлиса и какаото. накрая се прибавя Маскарпонето. белтъците се разбиват на твърд сняг със щипка сол. след като е разбито всичко се прибавят белтъците към другата смес и се бърка внимателно с дървена лъжица до получаване на гладък крем.
на дъното на купичките се слага по една лъжица от крема. отгоре се слага бишкота счупена на две и потопена в капучиното. след това се досипва крем. счупва се втора бишкота и се забива отгоре в крема. посипва се с настърган шоколад.
излизат 12 малки купички.

ВНИМАНИЕ: консумира се след 12 часов престой в хладилник!!! ама познайте след 12 часа дали има нещо в хладилника  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

най-интересното е, че тази рецепта я научих баш като се разгоря птичия грип и не даваха да се ядат птици и яйца, а тая рецепта е все пак със сурови яйца. идва бившия в къщи и гледа че има тирамису като преди това ни е чел дълга лекция как не трябва да ядем яйца и птици за да не се заразим. аз го слушам и мълча и се подхилвам. взема тоя една купичка тирамису и почва да муа кат невидял, а аз с тъничко гласче вметвам, че се прави със сурови яйца, при което оня замръзва на място и ме гледа като отровен. и така около минута му беше борбата със съвестта - лакомията му надделя  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  ох още ми текват сълзи от смях с тоя случай  ;D ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 03:44:13 pm от Вещичка »

*

Синухе

  • ***
  • 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #55 -: Ноември 25, 2009, 03:51:47 pm »
Аааа на Тирамису,ако ще и с хипопотамски грип-не отказвам!  ;D ;D ;D  Това ми е любимата торта  :'(

Вещичке,при 1то ни следващо гостуване-няма да те оставя на мира докато не направим това изкушенийце!  :P

*

veshti4ka

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #56 -: Ноември 25, 2009, 04:08:23 pm »
Аааа на Тирамису,ако ще и с хипопотамски грип-не отказвам!  ;D ;D ;D  Това ми е любимата торта  :'(

Вещичке,при 1то ни следващо гостуване-няма да те оставя на мира докато не направим това изкушенийце!  :P

ам чи хубаво, ама тука в туй диво село ни Маскарпоне, ни Савоярди - па си немат друг заместител. българските бишкоти и за чеп за зеле не стават, а Маскарпонето - няма такова нещо в Бг продукти - то е нещо средно между чисто масло и сметана. ши трябва да се лети до Метро за тях  ;D  то става бързо щото в наща къща никой не го чака 12 часа въпреки, че на всички места където съм чела точно тази рецепта изрично си пише, че седи 12 часа в хладилник преди консумация. наистина е много вкусно след 12 часа, ма кой ще ти чака беееее  ;D ;D ;D ;D ;D

*

Moonlady

  • **
  • 1112
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #57 -: Ноември 25, 2009, 04:28:07 pm »
а това е рецептата на оригиналното италианско ТИРАМИСУ  ;)  те тва чудо и всеки ден да го правя нема омръзване  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ТИРАМИСУ

продукти:
1 кутия /500гр./ сирене Маскарпоне
6 яйца
100мл Бейлис
200гр захар
30гр какао на гранули
1 пакетче капучино /каквото ви харесва/
1 пакет бишкоти Савоярди
1 настърган шоколад


Аууу....от туй нещо направо да ти потекат.....  :P

ама оригиналните продукти само в Метро ли ги има ?
И к'во е туй Бейлис , как да го позная  ???

Айде бишкотите ще ги заменя, вече съм решила с какво  ;D
Естествени минерали и амулети

*

Diyana

  • ***
  • 2705
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #58 -: Ноември 25, 2009, 04:29:06 pm »
Аааа на Тирамису,ако ще и с хипопотамски грип-не отказвам!  ;D ;D ;D  Това ми е любимата торта  :'(

Вещичке,при 1то ни следващо гостуване-няма да те оставя на мира докато не направим това изкушенийце!  :P

ам чи хубаво, ама тука в туй диво село ни Маскарпоне, ни Савоярди - па си немат друг заместител. българските бишкоти и за чеп за зеле не стават, а Маскарпонето - няма такова нещо в Бг продукти - то е нещо средно между чисто масло и сметана. ши трябва да се лети до Метро за тях  ;D  то става бързо щото в наща къща никой не го чака 12 часа въпреки, че на всички места където съм чела точно тази рецепта изрично си пише, че седи 12 часа в хладилник преди консумация. наистина е много вкусно след 12 часа, ма кой ще ти чака беееее  ;D ;D ;D ;D ;D

Нидей са измъква. Все някое Пикадили или Била имате наоколо. Да не ти изравям сега италиански деликатесни НагЪзини у ваш'то село.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

  • ***
  • 2705
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #59 -: Ноември 25, 2009, 04:31:30 pm »
време е за кимчиииии  ;D :P
Абе да ти кажа, кимчито си е повече храна за очите, нежели за устата, :-X ама има с кво да те нахранят и корейците, де.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda