Точно -гледа се цялата карта и особено след Луната,Марс,както и 2 дом и Церера.
Имам Луна в Близнаци на МЦ-готвя много бързо,не обичам да ми се месят като готвя.
Марса ми е на К6-средно-специалното ми образование е кулинария.
2 дом ми е пълен,наред с Юпитер там,а той си угажда (с квадрат към Венера).
Церерата ми е в Рак 11 дом-обичам най да готвя за приятели,не толкова за себе си.
Почнах да готвя още към 13-14 годишен кексове и сладкиши,по мои рецепти-Луна в Близнаци дава въображение или ранно разготвяне (защото Близнаците са ученическият период,а там е Луната) и винаги каних един белюк хора в къщи да има кой да ги яде.
От 2 месеца насам съм с прогр Луна в Рак и се разготвих ,напоследък правя превъзходни супи и със Марс във Водолей експериментирам винаги.
Ще дам някои от последните вкусни рецепти,които съм правил:
Китайска супаБроколи
Гъби+Китайски гъби
Китайска суха супа от водорасли и скариди на прах (продава се на пакетче)
Китайски микс от 3 вида ориз,кълнове и стафиди (продава се на пакетче)
Моркови
Праз
Чесън
Соев сос
Гъбен бульонПриготвяне:
Нарязаните гъби,праз и моркови леко се запържват.След това слагам броколите и чесъна и бъркам около 5 мин,като добавям соев сос.
Долива се вода и се изсипва супата и микса.Накрая слагам бульона и застройвам.
И 2 рецепти,които едната знам от ТВ и е печелила 1ва награда,а другата е специалитет на един ресторант и е тайна- и 2те на който съм ги направил,чак ме карат после у тях да ходя да ги готвя.Ястията са със пилешко филе.
Портокалово ПилеПилешко филе
Маслини на шайби
Чесън
Фреш от портокал
Зехтин
Соев сосПилешкото филе се нарязва на ивици и се маринова в зехтин и соев сос,сол и чер пипер.
Маслините (значително количество) и чесъна се запържват леко в зехтина и се добавя пилето+соев сос на вкус.
Накрая се залива със фреш от портокал и стои 1-2 мин на огъня.Гарнира се с резенче портокал.
Ястието може да се яде както топло,така и изстудено.Много е вкусно!
Пиле фламбе в троен сосПилешко филе
Гъби
Горчица
Соев сос
Сметана за готвене
Чесън на прахНарязаните гъби се слагат първи в тигана (най-добре тефлонов) и след леко запържване се добавя и маринованото във мазнина,чесън на прах,сол и чер пипер филе.Когато е почти готово месото се слага соевия сос,след няколко минути горчицата и се бърка докато хване равномерна коричка.Накрая се сваля от огъня и се залива със сметаната,докато стане сос с еднороден цвят.Поднася се фламбирано.
Пилешките ястия стават много бързо и може да се предлагат и за по-изискани случаи