Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263842 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #20 -: Ноември 25, 2009, 11:32:02 am »
Майка ми има Луна в Рак и не може да готви, все претупва нещата...
Аз съм с Луна в Блзнаци, не обичам да готвя, но готвя всичко, дори средното ми образование е с готварски профил. При мен по едно време беше станало навик, като се видя с приятели да ме карат да им сготвя нещо. И се стигна до там да се уговаряме да не ме карат повече... ;D ;D ;D ;D
По този повод си мисля, че готвенето не е по Луната. При мен идва от стелиума в 2 дом. Иначе казано мога да го правя/по 2 домТелеца/, но не ме карайте /по Везнишкия стелиум/.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Skarlet

« Отговор #21 -: Ноември 25, 2009, 11:37:44 am »

семейно посещение на кръчмичка по случай 30 годишнината от сватбата ни.  :)

аууу Скарлетка, да ти е честито и поне още 3 пъти по толкоз да си изкарате и да са обичате!  :-* :-* :-*

Благодаря!  :-* От твоите устни,в Божиите уши.  :-*  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #22 -: Ноември 25, 2009, 11:40:52 am »
Обожавам да изненадвам любимите си хора, да подредя масата и винаги съм казвала,че първо се храня с очите...Може боб да сложа,ама трябва да е украсено-))))

Задължително салатката с ракийката,масата добре подредена.

А така.  :) Ей, туй си е! Всеки детайл да си е на мястото, салфетки, свещи...  :)

За количествата ти съчувствам определено. А за празника честито и да си изкарате весело и топло!  :)

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #23 -: Ноември 25, 2009, 11:48:08 am »

семейно посещение на кръчмичка по случай 30 годишнината от сватбата ни.  :)

аууу Скарлетка, да ти е честито и поне още 3 пъти по толкоз да си изкарате и да са обичате!  :-* :-* :-*

Благодаря!  :-* От твоите устни,в Божиите уши.  :-*  ;D

Много сте сладки, нека все така да е при вас. Винаги съм се възхищавала от такива двойки. Да ви е честито :-* :-* :-*
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Skarlet

« Отговор #24 -: Ноември 25, 2009, 12:13:57 pm »
Благодаря ви,момичета.  :-* Дай Боже всекиму! Няма дом без комин,както и няма идеални хора и семейства. Важното е да има обич и разбирателство. Но без компромиси няма семейство. Колкото и да ви се стори чудно,направили сме много компромиси в името на семейството и децата. Това е живота.  ;D Егото е за чуждите хора и битки навън. В къщи е друго.  ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #25 -: Ноември 25, 2009, 12:28:10 pm »
Честито, Скарлет! С такава пълна къща, сигурна съм, че нито ден от тези десет хиляди, деветстотин и петдесет дни заедно не е бил празен!

А да ви питам по темата Луна и Венера в пети в Скорпион според книгите готви ли или не готви, ъ :-\?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #26 -: Ноември 25, 2009, 12:29:26 pm »
    ;D - Не знам дали е според книгите, но ще ти кажа кво мисля аз - готви, но я мързи !

*

Skarlet

« Отговор #27 -: Ноември 25, 2009, 12:35:57 pm »
Честито, Скарлет! С такава пълна къща, сигурна съм, че нито ден от тези десет хиляди, деветстотин и петдесет дни заедно не е бил празен!

А да ви питам по темата Луна и Венера в пети в Скорпион според книгите готви ли или не готви, ъ :-\?

Благодаря и на теб, Диана!  :-* Би трябвало да готви Луна и Венера в 5 дом,щото обича да си угажда,както и да угажда на любимия. Тук е отдадената любов. Но с този Скорпион тук дъл не му се ще на човек понякога да сготви гъбки-Орландовки?  ;D Това е шега,разбира се. Но обичате уютна,секси и задушевна обстановка. Скорпионът обича да хапва. Но зависи и Слънцето,и асцендента. Между другото,за апетита отговаря Марс,та не може да го изключим от картинката.

*

veshti4ka

« Отговор #28 -: Ноември 25, 2009, 12:37:46 pm »

Между другото,за апетита отговаря Марс,та не може да го изключим от картинката.

:o :o :o :o :o :o  бе аз затуй ли ям цял живот за двама с тоя Марс в близнаци  ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #29 -: Ноември 25, 2009, 01:08:05 pm »
Според мен, готвенето е по цялата картинка в картата. Ся,за Йеденето,няма се излагаме  аз плющя,ама марсът ми е в стрелец, обаче в 5 дом имам съвпад на Юпитер и Нептун в секстил с ВИнера...Е,кЪк няма плюскам и лоча,бе братко....С асц.Рак, как няма да готвя и да "връткам баници",както казва съпружеското тяло....Днес му се доял тутманик-)))).
Алооуууу,Вещицата,наближават празници...с продуктите и у нас...Ще дойда да те взема-))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

veshti4ka

« Отговор #30 -: Ноември 25, 2009, 01:11:08 pm »
Според мен, готвенето е по цялата картинка в картата. Ся,за Йеденето,няма се излагаме  аз плющя,ама марсът ми е в стрелец, обаче в 5 дом имам съвпад на Юпитер и Нептун в секстил с ВИнера...Е,кЪк няма плюскам и лоча,бе братко....С асц.Рак, как няма да готвя и да "връткам баници",както казва съпружеското тяло....Днес му се доял тутманик-)))).
Алооуууу,Вещицата,наближават празници...с продуктите и у нас...Ще дойда да те взема-))))

хахахааааааааа Кабалито ша ма умориш от смех некой ден  ;D ;D ;D  нямаш проблем - само че не ме карай да стържа на ренде - туй децата го правят у къщи  ;)  който иска да Иде - ши стърже  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  играя го главния готвач, а чираците стържат тиквата, щото аз обикновено ако аз я стържа става тиквеник с нокти  8)

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #31 -: Ноември 25, 2009, 01:17:06 pm »
Че кой е казал,че ще правил тиквеници,бре? Ам, баклавата, ам чушките с боб,ам питата,ам сърмичките, ам капамата?....О,еклерите и тортите да не забра'яме...Баницата ще я правим последно...Да не забравяме едно мое любимо постно ястие- праз със сини сливи-))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #32 -: Ноември 25, 2009, 01:26:22 pm »
Луна в Рак, ама за готвачите - отговаря Марса  ;D

Ето и от мен една рецептичка за :

Ябълков Сладкиш с Карамел

* 3 яйца
* 2ч.ч.захар
* 125гр. масло
* 1ч.ч.брашно
* 5 големи ябълки
* бакпулвер
* 1-2 ванилии
* орехи
* канела

1. за Карамела
В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и 1/2 от маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се поръсват орехите.   
2. Нареждат се обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/, поръсват се с канелата.
3. Отделно се разбиват маслото + 1 ч. захар с ванилията и яйцата , прибавя се брашното, предварително объркано с бакпулвера.
Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос.

В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Става много красив и вкусен- ще си оближете пръстите. Бон апети  ;D
Естествени минерали и амулети

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #33 -: Ноември 25, 2009, 01:30:05 pm »

Аз имам и от двете- Луната ми е в Скорпион във втори , а Венерката ми е във Водолей, накрая на четвърти дом, смятам я като в пети.

За готвенето , готвя много добре, обичам подправки , но не прекалявам  с тях.   Обичам да правя десерти и сладкиши.
 За отбелязване е обаче, че някой път като нямам настроение , това се отразява и на сготвеното.
 Виж за миенето на чинии, особено на тави и тенджери, много ми  додява, направо зле ми става.

Вещичке, хареса ми твоята тайна рецепта, ще я пробвам.

*

Skarlet

« Отговор #34 -: Ноември 25, 2009, 01:39:05 pm »
Луна в Рак, ама за готвачите - отговаря Марса  ;D

Ето и от мен една рецептичка за :

Ябълков Сладкиш с Карамел

* 3 яйца
* 2ч.ч.захар
* 125гр. масло
* 1ч.ч.брашно
* 5 големи ябълки
* бакпулвер
* 1-2 ванилии
* орехи
* канела

1. за Карамела
В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и 1/2 от маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се поръсват орехите.   
2. Нареждат се обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/, поръсват се с канелата.
3. Отделно се разбиват маслото + 1 ч. захар с ванилията и яйцата , прибавя се брашното, предварително объркано с бакпулвера.
Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос.

В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Става много красив и вкусен- ще си оближете пръстите. Бон апети  ;D

Сладкиш с ейбълки съм правила,но с карамел-тц. Благодаря за рецепКата,Moonlady.  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Ноември 25, 2009, 01:45:07 pm »
Благодаря за рецептата, ще пробвам да направя този сладкиш за Коледа, макар че се очертава да съм сама по празниците. Но кой знае, може и да ми се натресат ненадейно гости...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #36 -: Ноември 25, 2009, 01:46:04 pm »
Благодаря за рецептата, ще пробвам да направя този сладкиш за Коледа, макар че се очертава да съм сама по празниците. Но кой знае, може и да ми се натресат ненадейно гости...  :)
Да не дойде пасапорте с коня  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Ноември 25, 2009, 01:48:22 pm »

С онзи двукракия ли?
Докато дойде, ще свърши сладкиша.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #38 -: Ноември 25, 2009, 01:52:27 pm »

С онзи двукракия ли?
Докато дойде, ще свърши сладкиша.  ;D

ААаа,двукракия си е мой и не си го давам.  ;D  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #39 -: Ноември 25, 2009, 02:07:22 pm »
Точно -гледа се цялата карта и особено след Луната,Марс,както и 2 дом и Церера.

Имам Луна в Близнаци на МЦ-готвя много бързо,не обичам да ми се месят като готвя.
Марса ми е на К6-средно-специалното ми образование е кулинария.
2 дом ми е пълен,наред с Юпитер там,а той си угажда (с квадрат към Венера).
Церерата ми е в Рак 11 дом-обичам най да готвя за приятели,не толкова за себе си.
Почнах да готвя още към 13-14 годишен кексове и сладкиши,по мои рецепти-Луна в Близнаци дава въображение или ранно разготвяне (защото Близнаците са ученическият период,а там е Луната) и винаги каних един белюк хора в къщи да има кой да ги яде.

От 2 месеца насам съм с прогр Луна в Рак и се разготвих ,напоследък правя превъзходни супи и със Марс във Водолей експериментирам винаги.

Ще дам някои от последните вкусни рецепти,които съм правил:

Китайска супа

Броколи
Гъби+Китайски гъби
Китайска суха супа от водорасли и скариди на прах (продава се на пакетче)
Китайски микс от 3 вида ориз,кълнове и стафиди (продава се на пакетче)
Моркови
Праз
Чесън
Соев сос
Гъбен бульон

Приготвяне:
Нарязаните гъби,праз и моркови леко се запържват.След това слагам броколите и чесъна и бъркам около 5 мин,като добавям соев сос.
Долива се вода и се изсипва супата и микса.Накрая слагам бульона и застройвам.

И 2 рецепти,които едната знам от ТВ и е печелила 1ва награда,а другата е специалитет на един ресторант и е тайна- и 2те на който съм ги направил,чак ме карат после у тях да ходя да ги готвя.Ястията са със пилешко филе.

Портокалово Пиле

Пилешко филе
Маслини на шайби
Чесън
Фреш от портокал
Зехтин
Соев сос

Пилешкото филе се нарязва на ивици и се маринова в зехтин и соев сос,сол и чер пипер.
Маслините (значително количество) и чесъна се запържват леко в зехтина и се добавя пилето+соев сос на вкус.
Накрая се залива със фреш от портокал и стои 1-2 мин на огъня.Гарнира се с резенче портокал.
Ястието може да се яде както топло,така и изстудено.Много е вкусно!

Пиле фламбе в троен сос

Пилешко филе
Гъби
Горчица
Соев сос
Сметана за готвене
Чесън на прах

Нарязаните гъби се слагат първи в тигана (най-добре тефлонов) и след леко запържване се добавя и маринованото във мазнина,чесън на прах,сол и чер пипер филе.Когато е почти готово месото се слага соевия сос,след няколко минути горчицата и се бърка докато хване равномерна коричка.Накрая се сваля от огъня и се залива със сметаната,докато стане сос с еднороден цвят.Поднася се фламбирано.

Пилешките ястия стават много бързо и може да се предлагат и за по-изискани случаи  :)