Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 265330 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #140 -: Януари 05, 2010, 01:40:23 pm »
Който обича салата от кисело зеле мога да предложа вариант за разнообразяване.  :)
Нарязва се, както обикновено, но се добавят кисели краставички и царевичка от консерва. Червен пипер се слага по същия начин, ако обичате.  :)
А наскоро ми дадоха идея и да го подправя леко с майонеза, вместо с олио, опитах не беше лошо.  :)  Получава се интересен вкус.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #141 -: Януари 07, 2010, 09:13:23 am »
Много хубава идея, Вижън. Жалко, че не ми се полага много да ям баничка, но ще я опитам при първа възможност.  :)  

На броколите много им отива яйце и сирене наистина, аз си правя такива на фурна.
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 11:06:28 am от sunrain »

*

Инти

• 2068
« Отговор #142 -: Януари 07, 2010, 11:01:23 am »
Питайте Синухе, на Р.Д. ми каква торта хапна  :P

Лично творчество, останали са надявам се някакви доказателства из телефоните, ако не са изтрити ще ви пусна една снимка.

Луна в Скорпион, готвела добре , със страст, ама аз я готвих със любов, щото това имам в наличност, това слагам ;D  :P, пък и трябва да се внимава с подправките, че ако сложим в повече, не се знае кой как ще му понесе  ::)

Използвах три блата,за 2 от тях сложих един крем, по -тежък- ванилов, а за горния блат използвах по-лек сметанов крем, полях блатовете със сироп, но внимателно, че си спомням как тортата на Нухе на следващия ден вече беше реване,между блатовете поръсих стафиди, но черни стафиди, те са много фруктозни, и придадоха невероятен вкус на тортата, все едно имаше мед в нея. Отгоре поръсих кокосови стърготини, поиграх си да напиша със стафидите 27 и В, след това сложих отстрани ябълки, разпределих украсата на 2, едната комбинация от ябълки и киви, а другата ябълки и банани.

Продуктите ми са от Гърция, и тези кремове сега и да искам пак да ги ползвам ги няма в БГ, както и стафидите.Пък те са видни кулинари в сладкарските изделия.

Гостите бяха много доволни  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #143 -: Януари 07, 2010, 11:05:19 am »
Инти, звучи интересно. Аз не съм много по тортите, не обичам, но виж мога да я пробвам за някой да го изненадам приятно, стига да дадеш по-точна рецепта или ще импровизираме. Права си - с любов всичко се получава!  :)

Вижън, не ми се полага, тъй като тестените много ми се лепят, а все пак покрай празниците не липсваха на трапезата.  :)   

*

Lillie

• 30532
« Отговор #144 -: Януари 07, 2010, 12:11:57 pm »
Инти, наистина много съблазнително звучи.  :P
Не съм голям любител на сладкарските изделия, но видя ли сладка сметана и бял сметанов сладолед, не прощавам!  ;D
Аз пък така и не се научих да правя торти, хич ме няма...  :-[ Всякакви други сладки и кексове мога да правя още от 15-16-годишна възраст, но торти и рула не.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #145 -: Януари 07, 2010, 01:15:10 pm »
я да се организирате готвещите луни и да поканите  ;D ;D

сестра ми има въздушна луна, но определено обича да посготвя нещо по засукано според нея; майка ми е  с луна в телец и  хич не й се готви; а баба ми беше с луна във везни и готвеше  и обичаше да го прави; девите са  годни за гурмента доста такива познавам
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 01:20:32 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #146 -: Януари 08, 2010, 11:10:51 am »
Кая, това е добра идея да се съберем на едно форумно готварско парти.  ;D

*

Hanna

« Отговор #147 -: Януари 10, 2010, 01:27:51 am »
Здравейте :)

Моята Луна е в риби. Обичам да готвя, като предпочитам да правя сладкиши (торти, мъфини, кейкове), бутерки и различни видове салати. Много обичам да украсявам нещата, които приготвям, харесвам и хубавите съдове (фен съм на купите за салата ;D ). Всичките ми близки казват, че готвя вкусно и красиво  :P

*

Nebesna

« Отговор #148 -: Януари 24, 2010, 01:14:49 pm »
Ммммм, правя баница със сирене, сметана, кисело мляко и яйца и така ми замириса на "бабината" миризма от едно време......голям кеф. Какво да прави човек в това неприятно време?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #149 -: Януари 24, 2010, 01:19:02 pm »
Блазе ти.  :blink: Обичам баничка, домашната много ясно.
Аз работя.

Вчера правих гювеч - пилешко месо, овкусено по ловджийски, грах, чесън, лук, маслини, масълце, стана страшно вкусно.
Не, че се хваля  ;D, но ако аз не съм доволна от гозбата, значи хич я няма, много съм претенциозна и все търся кусури на моите си майстории.     

*

Nebesna

« Отговор #150 -: Януари 24, 2010, 01:35:03 pm »
Аз работя.

Ясно, който почива в четвъртък, значи работи в неделя.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #151 -: Януари 24, 2010, 01:41:29 pm »
Така е.  ;D

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #152 -: Януари 24, 2010, 07:33:11 pm »
Брех,Небесна ,какъв съвпадък.. ;D
Това ми е най-л*бимата от всички баници...Обаче за сметана не съм се сетила ,следващият път,който няма да е много далеч,ще сложа..Аз добавям и захар,да стане сладко-солена..Има ли такава вкусотия,не ме търси за друга храна...
Правя и една разновидност на щрудел-с настъргани кисели ябълки и д*ли, смлени обикновени бисквити,за да поемат мазнината и орехи..
Съседка правеше пък с локум и с майонеза..И те бяха божествени... :72:
Утре,ако ми не мине котка път, ;Dще направя бисквитена торта с карамелизирана захар ...Тия студове искат повечко калории.... :97:

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #153 -: Януари 24, 2010, 07:44:20 pm »
Аз по-принцип ако имам настроение и рицепти търся, но ако ме хване телешкия мързал, всеки да се оправя....Живот и здраве само ако имам дете ще се развъртя.Много съм лакома и на последък ми личи, нещо съм се отпуснала.
Иначе обичам да правя палачинки , а после да ми припадат колко са хубави... :P
Обичам тестени работи, спагети обожавам и червено винце.А на торти Неделя и романс не мога да устоявам.Абе слаб ми е ангела.Добре, че пък не ме мързи да спортувам, иначе...... :-[

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #154 -: Януари 26, 2010, 07:09:53 pm »
ето ви една рецепта за охлювчета, които направих току що, като пълнежа въпреки, че остана малко от него се омете директно от купата  ;D

ОХЛЮВЧЕТА

за тестото:

125 гр. краве масло
2 с.л. пудра захар /аз сложих 1 чаша  ;D /
10 с.л. прясно мляко
1 пакетче суха мая
350 гр. брашно

от продуктите се замесва меко тесто. оставя се да втаса 1 час. разделя се на 2 топки и се разточват на кори с дебелина 0,5см. намазват се с пълнежа и се завиват на рула. нарязват на парчета с дебелина 1 см. слагат се в намазана с олио тава и се запичат.

за пълнежа:
2 бр. белтъци
100 гр. пудра захар
1 ч.ч. шипков мармалад
1 ч.л. ром
1 ч.ч. смлени орехи

белтъците се разбиват на сняг със щипка сол. към тях се добавят останалите продукти един по един и се разбърква с дървена лъжица.

станаха много вкусни! да ви е сладко  :88:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #155 -: Януари 26, 2010, 07:45:50 pm »
Страхотно изглеждат.  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #156 -: Януари 26, 2010, 07:48:16 pm »
Страхотно изглеждат.  :blink:

ох, и са много вкусни... ако не спра да ям, а и да правя сладкиши постоянно, в скоро време ще трябва да ми бият шут в задника за да минавам през вратата  :57:

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #157 -: Януари 26, 2010, 07:51:08 pm »
Мммм, как ухае само този пълнеж. Като прочетох за шипковия мармалад си спомних за доброто старо време. Като голяма 5-6 клас си купувах бебешки плодови пюрета от шипки. Много ги обичах. Бяха само по 18ст.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Януари 26, 2010, 09:14:30 pm »
Вещичкеееее! Как не те е срам!? Повече от месец вече карам на диетични и диабетични бисквити като ми се дояде нещо сладко, а ти ни дразниш така!  :41:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #159 -: Януари 26, 2010, 09:19:04 pm »
абе Лили, ти наготви един казан спагети у вас и идвай в къщи на десерти, а аз ще изпратя децата у вас на спагети  ;D  тамън ще си играят с добитъците и ще ги разхождат  ;D ;D ;D 

за утре съм планирала домашен яйчен крем с ананаси и белтъчен сняг  :93: