Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 265049 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #260 -: Март 24, 2010, 01:33:17 pm »
мамка му и прасе  :'(  плийз ма мадър купи ми жабаааа  ;D ;D ;D

имам голям зор и вълчи апетит  ;)  набарах рецепта класика в торти, кексове и тинтири минтири, обаче... не мога да я преведа и хич не ме заглавичквайте с онлайн преводачите. не мога да оставя такава отговорна работа на един тъп компютър  :blink:   таааааааааааааа моля моля моля който знае английски да преведе тази рецепта моля моля моля  :88:

този Дяволски кекс е греховна калорична бомба, обаче хич не ми пукаааааа - сбогом чиста съвест и здрасти лаком гъз  ;D ;D ;D

Devil's Food Cake
one 9-inch cake

There's a certain amount of discussion about when to use natural vs Dutch-process cocoa powder, which I explain in my chocolate book, if you're interested in the details, but I've made this cake with both kinds of cocoa powder and no one's refused a slice cake made with either.

I make the frosting with water, since I think the cake is plenty rich as it is. But if you want a creamier frosting, using cream in place of the water.

For the cake:
9 tablespoons unsweetened cocoa powder
1½ cups cake flour (not self-rising)
½ teaspoon salt
1 teaspoon baking soda
¼ teaspoon baking powder
4 ounces (1 stick) unsalted butter, at room temperature
1½ cups granulated sugar
2 large eggs, at room temperature
½ cup strong coffee (or water)
½ cup whole or low-fat milk

For the ganache frosting:
10 ounces bittersweet or semisweet chocolate, coarsely chopped
½ cup water (or cream)
¾ cup (1½ sticks) unsalted butter

1. Adjust the oven rack to the center of the oven and preheat the oven to 350 degrees.

2. Butter two 9" x 2" cake pans and line the bottoms with circles of parchment paper.

3. To make the cake layers, sift together the cocoa powder, cake flour, salt, baking soda, and baking powder in a bowl.

4. In the bowl of a standing electric mixer, or by hand, beat together the butter and sugar about 5 minutes until smooth and creamy. Add the eggs one at a time until fully incorporated. (If using a standing electric mixer, stop the mixer as necessary to scrape down the sides to be sure everything is getting mixed in.)

5. Mix together the coffee and milk. Stir half of the dry ingredients into the butter mixture, the add the coffee and milk. Finally stir in the other half of the dry ingredients.

6. Divide the batter into the two prepared cake pans and bake for 25 minutes, or until a toothpick inserted into the center comes out clean. Cool completely before frosting.

7. To make the frosting, melt the chopped chocolate with the water (or cream) in a heatproof bowl set over a pan of barely simmering water, stirring occasionally until melted. Remove the bowl from the pan of water.

8. Cut the butter into small pieces and whisk them into the chocolate until completely melted and the ganache is smooth. Cool until spreadable, which may take about 1 hour at room temperature.

To frost the cake:

Run a knife around the inside of each of the cakes which will help release them from the pans. Tilt one cake out of the pan, remove the parchment paper from the bottom and invert it back onto a cake plate. Spread a good-sized layer of icing over the top. Top with the second cake layer and spread the top and sides with the remaining icing as decoratively as you want.

Storage: Cake is best the day it is made, although it's fine the next day. Store at room temperature under a cake dome. Just be sure to keep cake out of the sun in the meantime.

http://www.davidlebovitz.com/archives/2007/08/devils_food_cak.html   те оттука я забърсах  :-[

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #261 -: Март 24, 2010, 02:49:56 pm »
Ето един бърз аматьорски превод. Ползвах преводача на гугъл, като съм се опитвала на места да го направя по-смислен, има какво още да се направи, но засега толкова.

Дяволска Торта - 9-инчова

Има една дискусия за това кога да се използва обикновено и кога холандско какао на прах. В шоколадовата си книга съм обяснила какви са разликите, потърсете я, ако се интересувате от подробностите. Направих тази торта с двата вида какао и досега никой не е отказал парче от нея. За глазурата ползвах вода, понеже смятам, че тортата е достатъчно богата, но ако желаете можете да я замените със сметана.

За тортата:
9 с.л. неподсладено какао на прах
1 ½ чаши брашно за торта (не е смесено със сода)
½ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода за хляб
¼ ч.л. бакпулвер
120 г неподправено масло, на стайна температура
1 ½ чаши захар на кристали
2 големи яйца, на стайна температура
½ чаша силно кафе (или вода)
½ чаша обикновено или обезмаслено мляко

За  Глазура:
280 грама фин шоколад или полусладък, едро нарязан
½ чаша вода (или сметана)
¾ чаша (1 ½ щеки) неподправено масло

1. Поставете решетката на фурната в центъра и загрейте до 180 градуса.

2. Вземете 2 бр. 9-инчови тави, поставете на дъното им хартия за печене и я намажете с масло .

3. За да направи блатовете на тортата, трябва да пресеете заедно какаото, брашното, солта, содата и бакпулвера в купа.

4. Маслото и захарта се разбиват заедно в купа с електрически миксер или на ръка за около 5 минути, докато се получи гладък крем. Добавят се яйцата едно по едно, докато сместа напълно се хомогенизира.

5. Смесват се кафето и млякото. Изсипете половината от сухите съставки в маслената смес, после добавете кафето и млякото. Накрая се добавя и другата половина от сухите съставки.

6. Разделете сместа в двете тави и печете в продължение на 25 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охлажда се напълно, преди да се добави глазурата.

7. За да се направите Глазура, трябва да разтопите нарязания на ситно шоколад с вода (или сметана) в топлоизолираща купа поставена над съд с едва вряща вода. Разбърквайте периодично, докато се разтопи. Извадете купата от коритото на вода.

8. Нарежете маслото на малки парченца и ги пуснете в шоколад, разбърквайте докато стопи напълно. Накрая охладете сместа, за да може да се маже. Това може да отнеме около 1 час при стайна температура.

От измръзване на тортата:

Изпълнение на нож около вътрешната страна на всяка от торти, които ще им помогнат да освободите от съда. Наклон една торта от тенджерата, извадете пергамент хартия от дъното и да го инвертна обратно върху тортата чиния. Нанесете достатъчно големи слой пудра върху горната част. Нагоре с втория слой торта и разпространение на върха и страни с останалата пудра като декоративно, колкото искате  - Тази част я оставям, да не объркам нещо. Между двата блата явно се слага само пудра захар.

Съхранение: Торта е най-вкусна в деня на приготвяне, но може да се предложи и на следващия ден. Да се съхранява при стайна температура под капак за торта, на места, защитени от пряка слънчева светлина.

« Последна редакция: Март 26, 2010, 08:23:29 am от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #262 -: Март 24, 2010, 03:53:07 pm »
Хайде помощ - свободен превод на непреведения абзац

To frost the cake:

Run a knife around the inside of each of the cakes which will help release them from the pans. Tilt one cake out of the pan, remove the parchment paper from the bottom and invert it back onto a cake plate. Spread a good-sized layer of icing over the top. Top with the second cake layer and spread the top and sides with the remaining icing as decoratively as you want.

Глазиране на тортата

Прокарайте нож по края на блатовете, за да ги отделите по-лесно от формата за печене. Извадете блата, отстранете хартията за печене и го обърнете в поднос за торта. Покрийте обилно количество от глазурата върху блата. Сложете  втория блат и покрийте тортата отгоре и отстрани с останалата глазура, като я декорирате по Ваш вкус.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #263 -: Март 24, 2010, 04:19:04 pm »
Отивам да си припичам филийки, а вие тука с торти ме дразните.  :angry: ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #264 -: Март 24, 2010, 04:31:22 pm »
Да бе, виж какво нещо само. Аз сладко не обичам, но шоколада все пак успява да ме изкуши, срам нямате значи.  :leos:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #265 -: Март 24, 2010, 04:44:00 pm »
малиииииииии Кали и Дияна много много много ви мерси да знаете  :88: :88: :88:

като я направя непременно ще ви уведомя,  че ми е като трън в задника... да не говоря, че набарах един специален крем за торти и пайове от кондензирано мляко - Дулсе Де Лече и това също е в приоритетите ми за идната седмица  ;D ;D ;D   

начи откак транзитната Венера се намърда във 2я ми дом само на сладкиши налитам да правя и да ги ям  :57:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #266 -: Март 25, 2010, 10:47:54 am »
Ето рецепта за супичка със сушени гъбки:    

Взимат се само няколко от тях,
морков,
1-2 корени от магданоз,
глава лук,
малко целина глава,
няколко лъжици мазнина,
лъжичка брашно за сгъстяване по желание, но аз не ползвам такива неща, има и други варианти
черен пипер
оцет
сол

О това съм го правил няколко пъти-викам му Дзен супичка  ;)
С тази разлика че аз слагам чесън+други гъби освен китайските,всичко на ситно.И добавям тяхните китайски скариди на прах и малко водорасли.Супата е без брашно и застройка,сервира се бистра в много малки купички (нещо като японските) и именно това създава Дзен ефекта  ;D

Марая ми е била на гости като съм я правил и всички полудяха по нея  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #267 -: Март 25, 2010, 10:54:26 am »
А тъй ...наближава обяд, а това звучи страхотно.  :blink: Ще опитам твоя вариант. И купички имам такива, но нали се сещаш, че поняколко пъти се сипва в тях - ние да не сме японци... ;D 

Тия скариди на прах не са ли нещо свръх изкуствено?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #268 -: Март 25, 2010, 10:56:28 am »
Тия скариди на прах не са ли нещо свръх изкуствено?

Кой ти казва,но ги дават за добавки към супите,заедно с мазнина вътре в отделно пакетче.

Ами пробвай и кажи .Забравих да кажа че накрая може да се капне и малко лимонов сок в самите купички,по вкус  ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #269 -: Март 25, 2010, 10:58:56 am »
О, да лимона ми е задължителен за почти всички супи.  :blink: То аз него на какво ли не го слагам, де. Вкъщи като постоянни продукти все гледам да има няколко неща, че без тях сме за никъде явно.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #270 -: Март 25, 2010, 04:55:20 pm »
Я кажете, авокадо бели ли се?
Взех едно от Пикадили, ще правя в събота разни салати. Та да не взема да се изложа.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #271 -: Март 25, 2010, 04:58:46 pm »
Бели се.  ;D Ама гостите що не ги пробваш - може пък да ядат с кората...  :P :P :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #272 -: Март 25, 2010, 05:03:06 pm »
Туй, че ще се почита Нептун, е ясно, но трябва и да се хапва нещо.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #273 -: Март 25, 2010, 07:26:25 pm »
Ако продължавате да пускате снимки, накрая ще се организирам да направя сладките на Вещичка, онези с крема сирене. И единственото болно тюленче ще съм аз, тъй като няма кой друг да ги яде.  :41:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #274 -: Март 25, 2010, 07:31:39 pm »
Я кажете, авокадо бели ли се?
Взех едно от Пикадили, ще правя в събота разни салати. Та да не взема да се изложа.  :-[

и как се престраши да го вземеш?! :o лятото го изхвърляше от чинията и при мен и в оня ресторант в морската градина!
просто не е истина ,уран да не промени тотално и вкусовите качества към храната , щото за мъжете вече го усещам :wub: :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #275 -: Март 25, 2010, 07:50:03 pm »
Вижън, много се радвам, че са ви харесали  :88:

Лили споко бе нема страшно те и кученцата ги похапват  :57:

« Отговор #276 -: Март 25, 2010, 08:10:25 pm »
Забелязах една грешчица в превода на рецептата за шоколадовата торта.
Количеството на шоколада за крема (т.н.глазура) е не десет грама, а десет унции, което е 280 г.
Да ви е сладко. Мисля да си я направя тази тортичка.

Опппс видях още една сега - 350 градуса на фурната се има предвид Фаренхайт явно, това е към 180 градуса по Целзий. Да не вземете да си изгорите тортите хе хе.

И още нещичко - двата блата се слепват със същия шоколадов крем, с който се покрива и тортата. В превода е даден като глазура.

Извинявай Кали за леките поправчици, иначе много ти благодарим, че си направи труда да преведеш рецептата.
« Последна редакция: Март 25, 2010, 08:21:46 pm от Ropotamo »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #277 -: Март 25, 2010, 09:10:41 pm »
и как се престраши да го вземеш?! :o лятото го изхвърляше от чинията и при мен и в оня ресторант в морската градина!

Не го вземам за себе си, Марайче.  :P Ако беше само за мен, нямаше да го взема изобщо, нито пък да се хвана да готвя. Като съм сама мога спокойно да карам на плодово кисело мляко и филийки, това ми е напълно достатъчно.  :blink: Но виж, руколата е друго нещо, нея не ща и да я помирисвам!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #278 -: Март 25, 2010, 09:26:57 pm »

Не го вземам за себе си, Марайче.  :P Ако беше само за мен, нямаше да го взема изобщо, нито пък да се хвана да готвя. Като съм сама мога спокойно да карам на плодово кисело мляко и филийки, това ми е напълно достатъчно.  :blink: Но виж, руколата е друго нещо, нея не ща и да я помирисвам!  ;D

ааа ,лили ,понамирисва ми на нещо екзотично .....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #279 -: Март 26, 2010, 08:29:46 am »
Ropotamo, няма за какво да се извиняваш, добре че си ги забелязала тия градуси и унции. Коригирах пропуските в постинга с рецептата.

Заблуди ме думата "icing", бях останала с убеждението, че значи пудра захар и дори не я проверих в речника.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.