Ето един бърз аматьорски превод. Ползвах преводача на гугъл, като съм се опитвала на места да го направя по-смислен, има какво още да се направи, но засега толкова.
Дяволска Торта - 9-инчова
Има една дискусия за това кога да се използва обикновено и кога холандско какао на прах. В шоколадовата си книга съм обяснила какви са разликите, потърсете я, ако се интересувате от подробностите. Направих тази торта с двата вида какао и досега никой не е отказал парче от нея. За глазурата ползвах вода, понеже смятам, че тортата е достатъчно богата, но ако желаете можете да я замените със сметана.
За тортата:
9 с.л. неподсладено какао на прах
1 ½ чаши брашно за торта (не е смесено със сода)
½ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода за хляб
¼ ч.л. бакпулвер
120 г неподправено масло, на стайна температура
1 ½ чаши захар на кристали
2 големи яйца, на стайна температура
½ чаша силно кафе (или вода)
½ чаша обикновено или обезмаслено мляко
За Глазура:
280 грама фин шоколад или полусладък, едро нарязан
½ чаша вода (или сметана)
¾ чаша (1 ½ щеки) неподправено масло
1. Поставете решетката на фурната в центъра и загрейте до 180 градуса.
2. Вземете 2 бр. 9-инчови тави, поставете на дъното им хартия за печене и я намажете с масло .
3. За да направи блатовете на тортата, трябва да пресеете заедно какаото, брашното, солта, содата и бакпулвера в купа.
4. Маслото и захарта се разбиват заедно в купа с електрически миксер или на ръка за около 5 минути, докато се получи гладък крем. Добавят се яйцата едно по едно, докато сместа напълно се хомогенизира.
5. Смесват се кафето и млякото. Изсипете половината от сухите съставки в маслената смес, после добавете кафето и млякото. Накрая се добавя и другата половина от сухите съставки.
6. Разделете сместа в двете тави и печете в продължение на 25 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охлажда се напълно, преди да се добави глазурата.
7. За да се направите Глазура, трябва да разтопите нарязания на ситно шоколад с вода (или сметана) в топлоизолираща купа поставена над съд с едва вряща вода. Разбърквайте периодично, докато се разтопи. Извадете купата от коритото на вода.
8. Нарежете маслото на малки парченца и ги пуснете в шоколад, разбърквайте докато стопи напълно. Накрая охладете сместа, за да може да се маже. Това може да отнеме около 1 час при стайна температура.
От измръзване на тортата:
Изпълнение на нож около вътрешната страна на всяка от торти, които ще им помогнат да освободите от съда. Наклон една торта от тенджерата, извадете пергамент хартия от дъното и да го инвертна обратно върху тортата чиния. Нанесете достатъчно големи слой пудра върху горната част. Нагоре с втория слой торта и разпространение на върха и страни с останалата пудра като декоративно, колкото искате - Тази част я оставям, да не объркам нещо. Между двата блата явно се слага само пудра захар.
Съхранение: Торта е най-вкусна в деня на приготвяне, но може да се предложи и на следващия ден. Да се съхранява при стайна температура под капак за торта, на места, защитени от пряка слънчева светлина.
