Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264750 Прегледи
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #280 -: Март 26, 2010, 10:01:55 am »
Ами то и аз трябваше да го чета няколко пъти и тъй не ми е много ясно каква е разликата между icing и frosting нищо, че имам опит в правенето на сладкиши по рецепти на английски.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #281 -: Март 30, 2010, 05:29:56 pm »
някои си чешат егото... а други апетита...  :57:

наскоро попаднах на една интересна рецепта за кекс и току що я направих. оказа се невероятно сполучливо попадение  :mellow:

КЕКС С ОРЕХИ, ЯБЪЛКИ И ЛОКУМ

продукти:

4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 кофичка кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
3 ябълки нарязани на кубчета
1 ч.ч. счукани орехи
1 и 1/2 ч.л. канела
1 бакпулвер
1 кутийка локум
брашно като за кексово тесто

приготвяне:
яйцата се разбиват със захарта. прибавя се олиото, добавя се киселото мляко със содата и канелата. добавят се ябълките и орехите и постепенно се добавя брашното с бакпулвера. след като се изсипе в тавата се наръсва с нарязания локум, който потъва в кекса при печенето.

да ви е сладко  :88:

а тази снимка ви я пускам да видите горе в дясно един нахранен мопс как фиксира горещия кекс  :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #282 -: Март 30, 2010, 10:36:34 pm »
Кюфтенца от тиквички

Нямам нагледна фотосесия, защото не съм ги правила. Вчера една приятелка ми я каза.

750 гр таквички. Рендосатни
мая голяма колкото бучка захар  /това е ключа от палатката  ;)/
1 чаена чаша брашно
3 яйца

сол, пипер, копър.

Посолвате рендосаните тиквички. Оставяте ги 5-10 минуте да се отцедят и ги изстисквате. Забърквате брашното, тиквичките, и маята....оооо тук някъде имаше май галета  ;D Може и да нямаше. :P, но общо взето е това. Сервирате с кисело мляко, както го харесвате.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #283 -: Март 30, 2010, 10:41:27 pm »
Аурора , много обичам кифТЕНЦА ОТ ТИКВИЧКИ. но това за маята за първи път го чувам :o :blink:.

но мойте ги правя с овесени ядки и стават невероятни....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #284 -: Март 30, 2010, 10:47:23 pm »
А ми от опитни домакини знам, че им се разпадат в тигана  :unsure:. И защото приятелката ми вчера пробва тази рецепта каза ,че по този начин не се разпадат.

Кажете, имате ли начин да панирате кашкавал, без да ви се разтича в тигана? Номера със замразяването преди пържене го знам, но ен се получава  :(, а много обичам паниран кашкавал.

*

Марая

• 28287
« Отговор #285 -: Март 30, 2010, 10:52:36 pm »
А ми от опитни домакини знам, че им се разпадат в тигана  :unsure:. И защото приятелката ми вчера пробва тази рецепта каза ,че по този начин не се разпадат.

Кажете, имате ли начин да панирате кашкавал, без да ви се разтича в тигана? Номера със замразяването преди пържене го знам, но ен се получава  :(, а много обичам паниран кашкавал.

аз не обичам паниран кашкавал , а го обожавам.
за да не се разтича го потапям в ледена вода и след това потапям в яйце ,галета и пак яйце.
не ми се разтича!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #286 -: Март 30, 2010, 11:08:59 pm »
Гандолф, нИ сЪ крий, ми предложи и тиЮ механизъм за успешно паниране на кашкавал!  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #287 -: Март 31, 2010, 03:53:04 pm »
И аз знам номера с ледената вода. Той и за други продукти може да се приложи.
 По принцип олиото трябва да е много горещо, за да не се разпада, не е само от кашкавала. Можеш да ползваш и разни готови панировки, но аз не ги любя хич.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #288 -: Март 31, 2010, 04:19:41 pm »
Гандолф, нИ сЪ крий, ми предложи и тиЮ механизъм за успешно паниране на кашкавал!  :P

Аз ли съм Гандолф или някой друг  ;D

Кашкавал не съм панирал,сори,но с удоволствие на заведение си го поръчвам и не ми го носят разтекъл се.Може и да е ГМО за т'ва  ;D

« Отговор #289 -: Март 31, 2010, 07:17:26 pm »
     Направих Devil's Food Cake (шоколадовата торта, пусната от Вещичка). Стана супер! Само че, който обича по-сочни торти може леко да сиропира блатовете.

« Отговор #290 -: Април 01, 2010, 08:13:49 pm »
Понеже е Великден и има много  яйца :

Да ви кажа една супер салата за водка с варени яйца. Настъргвате яйца, моркови и  кашкавал горе - долу в равни количества, разбърквате с майонеза и счукан чесън. Знам я от една приятелка, която беше учила в Русия. Много водка пък и ракия изпива тази салата.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #291 -: Април 01, 2010, 08:20:43 pm »
     Направих Devil's Food Cake (шоколадовата торта, пусната от Вещичка). Стана супер! Само че, който обича по-сочни торти може леко да сиропира блатовете.

супер, радвам се, че се получава. сега за великден ще правя една торта, на която блатовете са от Дяволския Кекс и другото, което ще правя са Баунтита  ;D ;D ;D  като ги направя ще пусна рецептите  ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #292 -: Април 01, 2010, 08:38:04 pm »
Баунтита    са новата страст на една позната и съм пробвала последните 2- 3 десмици около 4-5 вида така че чакам да видя твоите :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #293 -: Април 01, 2010, 08:51:33 pm »
Кая в събота ще сладкарствам, а утре може да направя един карамелен пай ако не ме домързи  ;D

Вижън, ми че то колко са 40 кифтета ма жена  :57:  за една сюрия гладни варвари нема да стигнат  ;D ;D ;D  бе те се ронят ма съвсем мъничко и така говориш щот не си ми виждала първите картофени кюфтета ква трагедия бяха навремето  ;D иначе пък са леснички тези с кус-куса и наистина от галетата стават хрупкави ммммм  :-[

ако имаш рецепти под ръка пускай естествено - винаги има място за още хубави рецепти в тетрадката ми   :72:

*

Марая

• 28287
« Отговор #294 -: Април 01, 2010, 09:00:44 pm »
ропотамо, добавих и копър! перфектна е!
благодаря! ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #295 -: Април 01, 2010, 09:34:02 pm »
Понеже е Великден и има много  яйца :

Да ви кажа една супер салата за водка с варени яйца. Настъргвате яйца, моркови и  кашкавал горе - долу в равни количества, разбърквате с майонеза и счукан чесън. Знам я от една приятелка, която беше учила в Русия. Много водка пък и ракия изпива тази салата.
Присетих се за друг вариант на салата с настъргани варени яйца.
 Сварени картофи
 Варени яйца
 майонеза
 кисело мляко
 чесън
 копър
 малко черен пипер
 Картофите се настъргват и част от тях се поставят в дълбока стъклена купа. Заливат се със сос приготвен от няколко лъжици майонеза, лъжица кисело млеко, счукан чесън и нарязан на ситно копър.Нарежда се още един пласт с настъргани картофи, които се покриват с настърганите яйца.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #296 -: Април 02, 2010, 04:26:08 pm »
Вижън, мерси за рецептите  :wub:  ще ги пробвам задължително!

току що направих нещо невероятно вкусно, което е огромна калорична бомба! за тази рецепта и за една подобна торта е много виновна Кабалита, защото тя ми пусна фитилите във вид на линк към един сайт  :angry:  Кабалитооооо нали уж щяхме да сме на диета ма нашта... тююююююю голяма си фитилджийка начи и като знаеш, че ми са слаби ангелите за сладкиши направо ми иде да та убия начи  :57:

КАРАМЕЛЕН ПАЙ

продукти:
за блата: 200 гр бисквити Petit Beurre /аз сложих голям пакет бисквити закуска минус 7 броя/
              1 пакетче масло

за плънката: 1 консерва подсладено кондензирано мляко
                   2 банана
                   1 малка кутийка сладкарска сметана

за украса: 6 с.л. захар
                1 ч.л. масло

приготвяне:

блата: бисквитите се натрошават и се омесват с маслото. разстилат се по дъното и страните на форма за пай или пък в малки огнеупорни купички на порции. пече в предварително загрята фурна на 200*С за 10 минути.

Дулсе Де Лече: затворената консерва кондензирано мляко се слага в дълбока тенджера, налива се вода да покрие консервата и се слага да заври на бавен огън. вари се 3-4 часа, като се досипва гореща вода за да е покрита консервата винаги. след 3-4 часа вадите консервата от тенджерата и я оставяте да изстине напълно. отваря се след като е изстинала!

украсата: в малка тенджерка разтопявате маслото и изсипвате захарта. карамелизира се докато цвета стане приятно карамелов. докато е горещо се изсипва върху алуминиево фолио на тънък слой и се оставя да изстине. след като е напълно студено се начупва на парчета.

*
върху изстиналата бисквитена основа се нареждат бананите нарязани на колелца. отгоре се изсипва Дулче Де Лече. студената сметана се разбива на гъст сняг и с нея се покрива пая. отгоре се наръсва с натрошения карамел. сервира се студено.

да ви е сладко  :88:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #297 -: Април 02, 2010, 05:18:40 pm »
Яяяяя,не се оправдавай с мен,ся.... Аз, още сънувам оная шоколадова торта, но утре съм на тема козунаци и сладкиши-)))), тъй че, като те стегне шапката, можеш да си довлечеш дупето у дома-)))).
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #298 -: Април 02, 2010, 05:42:42 pm »
Яяяяя,не се оправдавай с мен,ся.... Аз, още сънувам оная шоколадова торта, но утре съм на тема козунаци и сладкиши-)))), тъй че, като те стегне шапката, можеш да си довлечеш дупето у дома-)))).

хихи и тортата ще направим - споко  ;)  и на нея ще и дойде реда скоро  ;D

искам да поясня за Дулсе Де Лече - това е вид крем или нещо такова, което се прави и се продава принципно в малко страни в света. доколкото се сещам има испански корен. та, най-близко до него е този вариант, който ви предлагам. идеята е кондензираното мляко да стане гъсто като крем и да се карамелизира вътре в затворената кутия и затова се вари  :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #299 -: Април 02, 2010, 06:26:35 pm »
и като знаеш, че ми са слаби ангелите за сладкиши направо ми иде да та убия начи  :57:

И на мен ми иде да те убия.  :33: Не тъ е срам!  :rolleyes: