Вижън, мерси за рецептите :wub: ще ги пробвам задължително!
току що направих нещо невероятно вкусно, което е огромна калорична бомба! за тази рецепта и за една подобна торта е много виновна Кабалита, защото тя ми пусна фитилите във вид на линк към един сайт :angry: Кабалитооооо нали уж щяхме да сме на диета ма нашта... тююююююю голяма си фитилджийка начи и като знаеш, че ми са слаби ангелите за сладкиши направо ми иде да та убия начи :57:
КАРАМЕЛЕН ПАЙпродукти:за блата: 200 гр бисквити Petit Beurre /аз сложих голям пакет бисквити закуска минус 7 броя/
1 пакетче масло
за плънката: 1 консерва подсладено кондензирано мляко
2 банана
1 малка кутийка сладкарска сметана
за украса: 6 с.л. захар
1 ч.л. масло
приготвяне:блата: бисквитите се натрошават и се омесват с маслото. разстилат се по дъното и страните на форма за пай или пък в малки огнеупорни купички на порции. пече в предварително загрята фурна на 200*С за 10 минути.
Дулсе Де Лече: затворената консерва кондензирано мляко се слага в дълбока тенджера, налива се вода да покрие консервата и се слага да заври на бавен огън. вари се 3-4 часа, като се досипва гореща вода за да е покрита консервата винаги. след 3-4 часа вадите консервата от тенджерата и я оставяте да изстине напълно. отваря се след като е изстинала!
украсата: в малка тенджерка разтопявате маслото и изсипвате захарта. карамелизира се докато цвета стане приятно карамелов. докато е горещо се изсипва върху алуминиево фолио на тънък слой и се оставя да изстине. след като е напълно студено се начупва на парчета.
*
върху изстиналата бисквитена основа се нареждат бананите нарязани на колелца. отгоре се изсипва Дулче Де Лече. студената сметана се разбива на гъст сняг и с нея се покрива пая. отгоре се наръсва с натрошения карамел. сервира се студено.
да ви е сладко :88: