току що приключих едно сладкарско изкушение

това е любимата торта на Кабала

а вече и моята

рецептата е оттук:
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/30/birthday-cake-for-my-love/
ТОРТА ОРГАЗЪМпродукти:за блата:9 с.л. какао
1 и 1/2 чаена чаша брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. бакпулвер
125 гр масло
1 и 1/2 чаена чаша захар
2 яйца
1/2 чаена чаша кафе
1/2 чаена чаша прясно мляко
щипка сол
1/2 чаена чаша кафе за напояване на блатовете
за муса:2 банана
1 чаена чаша неподсладена сметана
1 с.л. пудра захар
1 ч.л. желатин на прах
2 с.л. студена вода
за Дулсе Де Лече:1 кутия кондензирано подсладено мляко
за украса:1 чаена чаша орехи
6 с.л. захар
приготвяне:блата: приготвя се като Дяволската Торта, само че аз изпекох един голям блат и го разрязах на две като изстина.
муса: желатина и водата се изсипват в купа и се оставя за 1-2 минути да набъбне. бананите се намачкват добре с вилица или се пасират, добавя се лъжицата пудра захар и се разбърква добре. студената сметана се разбива на пяна. бананите се загряват на водна баня или в микровълновата съвсем леко, така че сместа да е приятно топла на пипане. желатина се загрява на водна баня или в микровълновата за 20 секунди до втечняването му. оставя се настрана за 1-2 минути докато температурата му стане горе–долу равна на температурата на бананите и след това се добавя към банановата смес. разбърква се добре. бананите се прибавят към сметаната с леко бъркане.
от разрязаните блатове долният се връща във формата за торта и се сиропира с половин чаша кафе. отгоре се разстила банановият мус и отгоре се слага другият блат като и той се сиропира с половин чаша кафе. оставя се в хладилник за час-два да стегне желатина.
Дулсе Де Лечето се приготвя както съм дала в по-горната рецепта. след като се извади тортата от хладилника се намазва отгоре и отстрани с Дулсе Де Лече. отгоре се поръсва с натрошени орехи и карамел. карамела се прави като в малка тенджерка се слага лъжичка масло и като се разтопи се изсипват 6 с.л. захар. горещият карамел се изсипва върху лист фолио и като изстине се натрошава на дребно.
принципно тортата се наръсва и отстрани с орехи, обаче не можах да го направя /щях да люсна тортата на пода/ и се отказах. и така си стана достатъчно красива, а за вкусното не ми се говори. толкова божествено, неустоим микс от вкусове и аромати не съм опитвала до сега

да ви е сладко :88: