Здравей Гост

Стари моми

• 51 Отговора
  • 5993 Прегледи
*

Helo

Re:Стари моми
« Отговор #20 -: Декември 03, 2009, 10:32:37 pm »
Мисля, че в голямата си част "старите" моми и ергени са продукт на семействата си.
Обсебващи родители, вменяващи прекалено голямо чувство за синовен дълг. Обгрижване и илюзорна сигурност и предвидимост.

Може да не е от това.

Аз още на 14-15 години след известно обмисляне на въпроса реших, че не искам и няма да имам деца и няма да се омъжвам. Е, за това за омъжването не съм съвсем сигруна. Макар, че просто си мисля, че ако се омъжа, след няколко години може и да се разведа... просто така си мисля. Сега като гледам Водолей в 4-ти дом и неаспектиран Уран във 2-ри не се учудвам от това мое решение.

Макар в днешно време брака да няма чак такова значение и изразът "стара мома" да се употребява предимно от по-възрастните ни родители и баби и дядовци, които все още имат патрирахално мислене, защото са израстанли в такова общество, все пак у хората още стои тази мисъл, че всеки трябва да следва определените обществени норми - да се омъжи/ожени и да роди деца, за да продължи ... фамилията. И така всички "да вършат това, което трябва" и което обществото им диктува. В това няма нищо лошо, все пак е добре за децата да има семейства, особено, докато са малки. Но за мен тези неща нямат толкова голямо значение и наистина този начин на мислене за тези неща определено не е характерен за мен.

Сега на някои хора тези мои думи могат да им се сторят като кощунство, ама не ме интересува. Те нека следват повикът на обществото и законите, дадени от Бог и да се плодят, за да продължи да съществува човешкият род, защото това е важно.  :)
Но... това е за масите...

« Отговор #21 -: Декември 03, 2009, 10:57:43 pm »
Ако не знаех, че е стара мома и и видех картата, щях да мисля, че има брак или поне дълги връзки. Все пак има планети в четвърти, пети и седми дом.

*

Helo

« Отговор #22 -: Декември 03, 2009, 11:01:23 pm »
Ако не знаех, че е стара мома и и видех картата, щях да мисля, че има брак или поне дълги връзки. Все пак има планети в четвърти, пети и седми дом.

Но в 4-ти дом са Уран в опозиция на Венера и Плутон.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #23 -: Декември 04, 2009, 08:37:21 am »

Макар в днешно време брака да няма чак такова значение и изразът "стара мома" да се употребява предимно от по-възрастните ни родители и баби и дядовци, които все още имат патрирахално мислене, защото са израстанли в такова общество, все пак у хората още стои тази мисъл, че всеки трябва да следва определените обществени норми - да се омъжи/ожени и да роди деца, за да продължи ... фамилията.

Разбирам те какво искаш да кажеш и в по-голямата част изказването ти е вярно. Аз намирам лошо в това обаче само, когато отношението на хората е предубедено към тези, които са избрали друг път, а отстрани слушат подигравки, просто е нужно да се изкорени ... Иначе и твоето отношение към тези, които искат да създадат семейства, не бива да бъде толкова крайно. Не всички го правят, защото така трябва, а от любов.  :) А тя е смисъла на нашето съществуване и пребиваване на Земята.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #24 -: Декември 04, 2009, 09:31:26 am »

Иначе и твоето отношение към тези, които искат да създадат семейства, не бива да бъде толкова крайно. Не всички го правят, защото така трябва, а от любов.  :) А тя е смисъла на нашето съществуване и пребиваване на Земята.    

Ти не видя ли, че съм писала, че не е лошо да се създават семейства, а е нужно, за да се плодят хората и да продължи да съществува човешкият род. А когато децата израстват в семейства казват се развивали по-добре.
Аз не мисля нищо лошо за тези, които искат да се женят. И аз може да се омъжа един ден, дори да е за малко.  ::) Но съжителството без брак е добър вариант и добре, че днес времената са други, иначе някои свободолюбиви хора щяха да се чувстват като вързани с вериги за дадени обстоятелства и хора, от които не могат да мърдат.

Иначе нямам желание да се плодя.

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Декември 04, 2009, 10:15:32 am »
Абе и аз нямах такова желание до към то 28 г, след това ;D внезапно ме връхлетя. ;D ;D
Не съм от тези дето се лигавят при вида на розовобузесто бебе, но.. хората се променят, както и нагласите и мераците им. ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #26 -: Декември 04, 2009, 10:42:23 am »
Да, Уран.  :) Желанието ми за дете също се прояви едва около тази възраст, по-рано даже се чудих на младите момичета, които стават майки. Сега вече разбирам, че всеки си има път - кога да родят, кога не, кога да искат и т.н. Всеки си знае живота и приоритетите.
Аз ти бях казала на теб, Хело, че ще размислиш за дете, ще видиш.  ;)   

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #27 -: Декември 04, 2009, 11:46:01 am »
[

Аз още на 14-15 години след известно обмисляне на въпроса реших, че не искам и няма да имам деца и

[/quote]

Хело, човек се променя доста с времето и може би не е съвсем ясно след някоя и друга година какъв акъл ще ти дойде; кого ще срещнеш в живота и съответно ще пожелаеш да имаш дете от него. Защото тези неща са навързани( апетита идва с яденето) и т.н. И аз като бях на онази възраст имах такива замисли, но после нещата се обърнаха и други неща се случиха.
Иначе , нали знаеш - "...Свободата, Санчо......"    ;D ;D ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

iris_n

• *
  • 208
« Отговор #28 -: Декември 04, 2009, 11:55:39 am »
Аз пък съм сигурна, че никога няма да се омъжа. Не защото не харесвам децата, а защото не намирам подходящия човек и смятам, че щом до 27 год не съм го срещнала, няма и да го срещна. А и ако съм го срещнала, съм го изгубила и втори шанс няма да дам на никого!!! Затова спокойно мога да се причисля към старите моми!

« Отговор #29 -: Декември 04, 2009, 12:10:41 pm »
   Ще ви постна на 2 моми картите, има общо между тях.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #30 -: Декември 04, 2009, 12:19:08 pm »
Аз пък съм сигурна, че никога няма да се омъжа. Не защото не харесвам децата, а защото не намирам подходящия човек и смятам, че щом до 27 год не съм го срещнала, няма и да го срещна. А и ако съм го срещнала, съм го изгубила и втори шанс няма да дам на никого!!! Затова спокойно мога да се причисля към старите моми!

".... АМА НЯМА НУЖДА ДА БЯГАТЕ ! ГПУ САМО ЩЕ ДОЙДЕ ПРИ ВАС..." 
"Златния телец"/"12-те стола"  Илф и Петров   
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

iris_n

• *
  • 208
« Отговор #31 -: Декември 04, 2009, 12:28:34 pm »
Какво е ГПУ?

А моята карта се различава доста от на тези две стари моми!

П.С. Тя се различава доста от на повечето хора, на които съм виждала!

*

Helo

« Отговор #32 -: Декември 04, 2009, 12:38:50 pm »

Какво е ГПУ?

Государственное политическое управление

;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #33 -: Декември 04, 2009, 12:41:02 pm »
Ирис, на 27 години е доста крайно изказването, че няма да срещнеш човека. Бъди сигурна.  :) Все пак, ако имаш това желание отвори душата си и .... очите си за човека, когато те навести да не го подминеш от негативна настройка към случващото се около теб.  :)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #34 -: Декември 04, 2009, 12:50:00 pm »
Ирис, на 27 години е доста крайно изказването, че няма да срещнеш човека. Бъди сигурна.  :) Все пак, ако имаш това желание отвори душата си и .... очите си за човека, когато те навести да не го подминеш от негативна настройка към случващото се около теб.  :)

И аз това щях да напиша ,аз чак на 28 се престраших да имам дете и да създам някаква форма на семейство,но брак и до днес нямам ,засега и не искам да имам ,но знае ли човек . Имам класическите сигнификатори за това ,но по-скоро при мен е страх и нежелание за брак - Уран и СЛВ в 7 ,Плутон до  ДСЦ,ДСц във Везни,но за сметка на това връзките ми са все трайни и продължителни.

Партньора ми има Близнаци на ДСЦ,правил ми е предложения ,но аз не ги приемам насериозно.Не знам ,ако сериозно кажа Да дали ще е толкова курназ  ;)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #35 -: Декември 04, 2009, 01:00:44 pm »

И аз това щях да напиша ,аз чак на 28 се престраших да имам дете и да създам някаква форма на семейство,но брак и до днес нямам ,засега и не искам да имам ,но знае ли човек . Имам класическите сигнификатори за това ,но по-скоро при мен е страх и нежелание за брак - Уран и СЛВ в 7 ,Плутон до  ДСЦ,ДСц във Везни,но за сметка на това връзките ми са все трайни и продължителни.

Партньора ми има Близнаци на ДСЦ,правил ми е предложения ,но аз не ги приемам насериозно.Не знам ,ако сериозно кажа Да дали ще е толкова курназ  ;)

Абе, девойчета, аз моето злато го родих на 35 и не съжелявам за нищо в живота си. Поживях си на воля , гребах от живота с пълни шепи и за това сега има какво да предам като опитност на детето си.   А любовта, можеш я срещаш цял живот, и тя не те пита за ЕГН-то... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #36 -: Декември 04, 2009, 01:10:32 pm »
А бе Хело, как може на 15 год да се вземат такива решения.....това са глупости...
Аз на 15 тренирах карате като гламава за да си избивам вътрешната агресия, насадена от мама. После минах на психология...после се отдадох на живот и работа.....и ей ме на сега....
Нямам нищо общо с това което бях на 15 и е добре, защото щеше да е жалко , ако няма никаква еволюция в мене....
Така, че Хело,  върви напред и си свиркай и дори някой да те е наранил на 15. Би трябвало да си си излекувала раната до сега.
Иначе как ще дойде любовта при теб, ако не излъчваш любов ? А и като знаем какви консуматори са мъжете, нали все на нас чакат да им стоплим душите  :) :) :)
Оставам с най-добри чувстав към теб    :-*
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #37 -: Декември 04, 2009, 01:13:01 pm »
Цитат
...и тя не те пита за ЕГН-то... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Но  ЕГН -то те подпитва кога смяташ да се качваш на влака   ::) А влака все някога трябва да мине  ;)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #38 -: Декември 04, 2009, 01:14:10 pm »
Вярно и малко неприятно е споменатото за силната концентрация на предубеденост към другопътниците, но и на този свят не всички са на едно ниво.

Старите моми - добре. Ами старите ергени?  :-\

« Последна редакция: Май 09, 2011, 07:53:40 am от Kelvin »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #39 -: Декември 04, 2009, 01:15:08 pm »
Цитат
...и тя не те пита за ЕГН-то... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Но  ЕГН -то те подпитва кога смяташ да се качваш на влака   ::) А влака все някога трябва да мине  ;)
А бе влакове с лопата да ги ринеш....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева