Здравей Гост

Ретрограден Марс

• 91 Отговора
  • 16876 Прегледи
Re:Ретрограден Марс
« Отговор #60 -: Декември 22, 2009, 09:13:54 pm »
При някои по това време може да се случи и назадък вместо напредък поради присъщата на това ретроградие тенденция да се въздържаме от необмислени действия

Някой ще ни назадва по ретро Марс, напредъкът сигурно ще е по директно движение.  :-[

Аз съм с натален ретро МАрс и днес ми се случи подобен назадък  ;D Назад към Мерцедеса зад моята кола в паркинга на МОЛ-а. Всички отчаяно търсихме 30-те свободни места от 600 на три нива  ;D ;D ;D Викам, тоя па ся кво свири и к'ъв е тоя шум, един такъв?  ??? ;D ;D Нямаше ръкопашен бой, защото намирането на свободното място беше с приоритет. После се сетих, че може да ме е снимала /шофьорката/ с телефона си и да ме даде да ме търсят  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #61 -: Декември 27, 2009, 12:22:24 pm »
Не знам дали е от ретро марса,който транзитира през първият ми дом,но се разболях.Някаква настинка,от която нямам грам сили :(

Снощи се задавих,докато си пиех лекарството,а днес докато готвех,се опарих с горещата манджа,защото и от нея разлях.

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Декември 28, 2009, 08:58:16 am »
Пустият му Марс в Лъв ми опозира светилата. Докато беше директен наистина се изявяваше на външно ниво, изразено в повече действие и активност. Като тръгна ретроградно, ми смути сънищата. Питам се защо и си го обяснявам по следния начин:

1/ Марс транзитира през моя 8-ми дом; опонира на господарите на 8-ми дом (светилата) и ми "раздвижва" подсъзнателните страхове-започнах да сънувам разни инциденти и катастрофи с близки хора. Освен това се будя по различно време, спомняйки си сънищата.

2/ Транзитен Марс в Лъв превръща в тао-квадрат наталната квадратура Слънце/Луна Водолей -Нептун в Скорпион. Квадратът на Нептун със светилата е свързан с т.нар. "ескапизъм" - бягство от грубата реалност в света на мечтите, сънищата, илюзиите и фантазиите, като вид предпазно средство срещу "изкукуригване". Сънят на мен ми е жизнено необходим като средство за възстановяване...и ако нещо ми пречи да спя ставам уязвима на разни влияния......така усещам въздействието на ретроградния Марс в Лъв, в моя 8-ми дом, в опозиция към светилата и в квадрат с Нептун.

« Отговор #63 -: Декември 28, 2009, 10:11:45 am »
при мен  тр. марс е в 12/ упр8/ и щом се врътна ретро се получи назадък в заплащането ми
по натал е в съвпад с упр. на 6д.- криза :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #64 -: Декември 28, 2009, 11:40:44 am »
Незнам дали е от Марс, щото ми съвпада със Слънцето, а то не ми управлява дом на сънищата, но и аз сънувам кошмари и то, че ме напада някой. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Декември 28, 2009, 01:05:23 pm »
Незнам дали е от Марс, щото ми съвпада със Слънцето, а то не ми управлява дом на сънищата, но и аз сънувам кошмари и то, че ме напада някой.  

Все пак това е Слънцето, изострен ти е инстинкта за самосъхранение. Чела съм, че при негативен аспект на Марс със светилата при жените, същите трябва да се пазят от агресия и грубост, да не бришат сами из улиците нощно време, за да не се превърнат в жертви на нападение....ще трябва да се пазим.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #66 -: Декември 28, 2009, 03:45:29 pm »
Сега си давам сметка що се скарах с оная кокошка-колежката-транзитния Марс в 3-ти в сходяща опозиция със Слънцето. ;D
То да беше само тя,бълвам огън и жупел,само някой лекиНко да ме настъпи.. ;D
Определено комуникацията с останалите ми е затруднена,щом и чрез и-мейли или чатове в Скайп хората усещат хапливостта и желанието да ги жегна.Ей така,от едното нищо се паля,почуствам ли се засегната по някакъв начин,често даже всичко това е плод на въображението ми... ;D
Добре поне,че транзитния е в секстил с наталния,че иначе щях да се изям с парцалите.. :P

*

Divna

« Отговор #67 -: Декември 28, 2009, 04:42:42 pm »
На мен ретрограден Марс ми е почти на върха на МЦ (от към 10 дом). Немога да ви опиша как ми се отразява. Не ми пука от високопоставени личности. Каквото ми е на душата, такова ми е и на устата. Такава смелост никога не съм имала. Не свалям шапка на никого (да се чуди човек, откъде е тая сила, където ми е дошла). Гледам само да не ставам арогантна, че там вече ще е проблем.
Още съвпада му не е точен, направо тръпки ме побиват като си помисля, че след броени дни ще ми легне на МЦ и ще ми направи точна опозиция с натален Марс, с натален ЛСВ и транзитна Лилит.
Споделете мнения за тези опозиции, какво да правя, да взема да се телепортирам някъде за известно време... Виждам го направо като свършека на света, така ме плаши  :'(

*

Helo

« Отговор #68 -: Декември 28, 2009, 05:50:19 pm »

какво да правя, да взема да се телепортирам някъде за известно време... Виждам го направо като свършека на света, така ме плаши  :'(

Споко, имаш още три години живот, при добър късмет. Все пак края на света ще дойде в края на 2012 г.  ;D

Асцендентът ти Скорпион ли е? Ако е - споко, според зодиака Скорпионите са воден знак, затова има шанс да оцелееш при Големия потоп през 2012.  ::)

На мен Марс отдавна ми е в 10-ти дом. Имаше квадратура към Марс и Венера едновременно. Не знам сега дали има. Провокира ми синузита, понеже Марс ми управлява 6-ти дом и е в 1-ви. Сигурно и на теб ти управлява 6-ти. Ти имаш ли синузит или други проблеми в областта на главата?
И аз дълго време изпитвах изблици на агресия и се опитах да я потуша. Гледам да я подтискам. Но като гледам и другите хора и те са така. Сега май ми мина, ама ще видим по-нататък. Все пак общия егрегор на хората е настроен празнично.  :P ;D Иначе не ми липсва енергия.

*

Nebesna

« Отговор #69 -: Декември 28, 2009, 06:25:32 pm »
На мен ретрограден Марс ми е почти на върха на МЦ (от към 10 дом). Немога да ви опиша как ми се отразява. Не ми пука от високопоставени личности. Каквото ми е на душата, такова ми е и на устата. Такава смелост никога не съм имала. Не свалям шапка на никого (да се чуди човек, откъде е тая сила, където ми е дошла). Гледам само да не ставам арогантна, че там вече ще е проблем.
Още съвпада му не е точен, направо тръпки ме побиват като си помисля, че след броени дни ще ми легне на МЦ и ще ми направи точна опозиция с натален Марс, с натален ЛСВ и транзитна Лилит.
Споделете мнения за тези опозиции, какво да правя, да взема да се телепортирам някъде за известно време... Виждам го направо като свършека на света, така ме плаши  :'(

По рождение имам Марс в 10-ти дом - казват, че Марс тук е силен по дом, както знаете - в екзалтация. Не съм забелязала тази позиция да ми вреди на кариерата (Марс е в тригон със Слънцето). Като малка по-често възставах срещу авторитети в защита на "страведливостта" - Марс е заточен във Везни и в квадрат с Юпитер. Сега вече си зная "интереса" и не се намесвам там, където не ми е работа. Помисли си дали си струва да водиш борби, които не си достатъчно мотивирана да доведеш докрай. Струва си само, ако каузата наистина си заслужава....Ако си нервна - вземи си няколко дни отпуска (аз така правя, понеже да разбираш нещата е едно на ръка, но да се пребориш с нервността е нещо съвсем друго).
« Последна редакция: Декември 28, 2009, 06:29:50 pm от Небесна »

*

Divna

« Отговор #70 -: Декември 28, 2009, 06:44:29 pm »
Асцендентът ти Скорпион ли е? Ако е - споко, според зодиака Скорпионите са воден знак, затова има шанс да оцелееш при Големия потоп през 2012.  ::)

На мен Марс отдавна ми е в 10-ти дом. Имаше квадратура към Марс и Венера едновременно. Не знам сега дали има. Провокира ми синузита, понеже Марс ми управлява 6-ти дом и е в 1-ви. Сигурно и на теб ти управлява 6-ти. Ти имаш ли синузит или други проблеми в областта на главата?
И аз дълго време изпитвах изблици на агресия и се опитах да я потуша. Гледам да я подтискам. Но като гледам и другите хора и те са така. Сега май ми мина, ама ще видим по-нататък. Все пак общия егрегор на хората е настроен празнично.  :P ;D Иначе не ми липсва енергия.

Да, асцендента ми е скорпион и луната ми е там. Потопът е далече, да не му мислим от сега  ;)
В момета ретро Марс виждам, че ми е в квадрат с натална луна. А иначе марс ми управлява шести дом. Нямам проблеми с главата, ама то нали знаеш никога не е късно  :-[.
Абе с моята чувствителност като гледам това каре (ретро марс-нат.луна), най-вероятно в душичката ми ще удари, а от там ще мине и в главата по 6 дом ... прави ми също секстил с натален уран и нат. лилит в 11 дом, тригон с хирон в 5 ... абе като гледам от всякъде си ме удря.  

« Отговор #71 -: Декември 28, 2009, 06:51:13 pm »
     На мен ретро Марса ми донесе -  :-[ среща с моята невъзможна и вечна любов...Широк разпад с ИС и ЮЛВ и опозицийка с нат.Луна...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #72 -: Декември 28, 2009, 07:29:28 pm »
Не знам дали е от ретро марса,който транзитира през първият ми дом,но се разболях.Някаква настинка,от която нямам грам сили :(

Снощи се задавих,докато си пиех лекарството,а днес докато готвех,се опарих с горещата манджа,защото и от нея разлях.
Почти се оправих от настинката,но сега видях че детето ми също има транзитен ретро марс през 1ви дом,днес 2 пъти си удари главата,от вторият удар му изникна огромна цицина :( на челото.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #73 -: Декември 28, 2009, 07:47:13 pm »
лилит в 11 дом, тригон с хирон в 5 ...

остави лилит намира ;D виждам, че отдаваш почести, които  e възможно да не са по нея
 за ретро марс- онзи ден умрях от главоболие и доста хора се оплакваха и съм се захванал да си оправя едни работни бакии, които ми тегат от 1 месец е агресивничка съм, но по натал съм с каре марс-плуто;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Декември 28, 2009, 08:26:23 pm »
Чарли Шийн пак скочил на половинката си баш на Бъдни вечер. Сега ходят на брачен консултант, понеже признал, че има проблем с гнева. Хора, близки на семейството твърдят, че двамата се обичат, а той е твърдо решен да спаси 3-ия си брак.

Ретро Марс в Лъв му е в 4-ти натален дом в сходящ съвпад с господаря на Асцендента Меркурий и в опозиция на транзитен Юпитер (управител на Десц.)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #75 -: Декември 28, 2009, 09:46:57 pm »
неговата карта мисля, че беше сложена във форума или се бъркам ( търсих я)?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #76 -: Декември 28, 2009, 10:30:02 pm »

« Отговор #77 -: Декември 28, 2009, 10:33:28 pm »
Кои аспекти дават индикация за потенциален домашен насилник?

« Отговор #78 -: Декември 28, 2009, 11:04:17 pm »
Миналата седмица, без да искам, теглих един шут на калорифера. По празниците се опитвах да се абстрахирам от тракането му след моята интервенция върху него. Днес, на ретро Марс и ретро Мерк, реших да си купя нова печка .....и не ми харесва  >:( Нещо не ми харесва термостата й  - не изключва по начина, по който съм свикнала и се чудя дали да не я заменя  :D :D :D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Декември 29, 2009, 12:25:51 pm »
Кои аспекти дават индикация за потенциален домашен насилник?

Марс на ИЦ.  ;D
Шегувам се, де да беше толкова лесно да се определи...
А пък има и различни разновидности насилие - физическо, вербално, психологическо...
Фактът, че даден човек не ти посяга физически, но всеки ден те напада и наранява с обидни думи, също е насилие. Не го забравяйте.
Познавам хора със струпване на малефици в 4 дом, които не прибягват до физическо насилие в дома, но намират други начини да са агресивни. Познавам и други, с ненаранен 4 дом, които са с изявена склонност към упражняване на насилие върху близките - вербално и дори физическо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.